Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

saabunderground

22. 9. 2012 11:55
sichtarova opet placa polopravdy

DJ je sice 5 % pod vrcholem, ale jeho slozeni je jiny nez pred 5 lety. Nejhorsi akcie byly nahrazeny daleko lepsimi. Benzin je stejne drahej realne nebo nominalne? Je si jista, ze ma cena primou souvislost s prehratim? Poskytovani likvidity a jeho forma ma svuj duvod, negativa a rizika. Ale rozhodne neni primarnim duvodem zachrana eura.

0 0
možnosti
S

stastu

22. 9. 2012 12:05
Re: sichtarova opet placa polopravdy

Čím byla například nahrazena FRE a FNM? Bear Stearns třeba převzala JPM a o ní panují velké pochyby a taktéž stojí před soudem v řadě kauz. Hypotéční kauzy nejsou stále vyřešené. V amerických fin. magazínech se píše, jak je burza v zajetí manipulací hedge fondů a krátkých obchodníků, téměř vymizeli long investoři, kteří přecházejí také na krátké obchody. Nedávno FED opět snížil úrokovou sazbu a opět se cpou peníze shnilého sektoru. Předchozí zkušenosti jasně ukázaly, že to bylo zcela zbytečné a spíše to přineslo řadu problémů a účinky mizivé, pouze se zvýšila virtuálně cena akcií, spekulativně, ale nikoliv vznikem nových firem, kvalitnějšího trhu, jak Vy říkáte, to jsem si tedy nevšiml.

0 0
možnosti
PB

saabunderground

22. 9. 2012 10:54
sichtarova opet placa polopravdy

DJ je sice 5 % pod vrcholem, ale jeho slozeni je jiny nez pred 5 lety. Nejhorsi akcie byly nahrazeny daleko lepsimi. Benzin je stejne drahej realne nebo nominalne? Je si jista, ze ma cena primou souvislost s prehratim? Poskytovani likvidity a jeho forma ma svuj duvod, negativa a rizika. Ale rozhodne neni primarnim duvodem zachrana eura.

2 0
možnosti
MV

Marcus12345

22. 9. 2012 23:38
Re: sichtarova opet placa polopravdy

Souhlasím s Vámi. Především si je potřeba uvědomit příčiny pádu v roce 2008 - to byla hypoteční bublina, nikoliv to, že Dow Jones měl hodnotu XY.

0 0
možnosti
JM

gourmett

22. 9. 2012 10:42
Já bych chtěl říct tohle přirovnání:

Vidět cíl a dojít k němu není jedno a totéž!;-(

0 0
možnosti

martiXZ

22. 9. 2012 10:17
hmmm

je jasně vidět, že kapitalismus má své rozpory. Nebo ne? Je to reáný kapitalismus. Kecy o jakémsi čistém kapitalismus jsou stejné kecy jako o komunismu. Kdyby lidi byli uvědomělí tak komunismus funguje či budou volit čistý trh ;-D ...podle orientace .;-D...jenže to nefunguje....nakonec peníze brzdí svým způsobem ekonomiku...plánované hospodářství je ještě horší alternativa...jak uspořádat společnost, aby se lidem dobře žilo, když je tady obrovský přebytek nabídky zboží, nadvýroba a supertechnologie. Proč se to nedá lépe využít? To je OTÄZKA

0 0
možnosti

martiXZ

22. 9. 2012 10:21
Re: hmmm

kecy Kalouska o tom, že jsme něco prožrali a proflákali..to je stejný jako lidem říkat, nepijte alkohol, nekuřte, buďte věrní v manželství, žijte zdravě......vždy to bude dělat jen část lidí..lidskou podstatu nelze jednoduše změnit nějakým ideálem......a i kdyby jsme to neprožrali.....tak jsme strašně závislí na exportu..globalizovaný kapitalismus......má na nás vliv vnější svět..takže vlastně co jde reálně v tom kapitalismu ovlivnit??????????? NIC

0 0
možnosti
JN

Viper George

22. 9. 2012 10:15
Je čas zaplatit...party končí.

Mám pocit ,že je daný honbou za růstem HDP a spotřeby všeobecně, nejde o kvalitu života ,ale o co největší obraty firem, které produkují výrobky takové kvality , aby se zkrátil jejich funkční cyklus. Této situaci pomáhají finanční produkty . Od 80 let , kdy se nastartoval tento dluhový mechanismus , k dnešku, kdy  již není ufinancovatelný bez velkých ztrát. QE1,QE2,QE3......a co dál.....jde jen o to získat čas.....při čekání na spasitele....Bohužel v minulosti se řešení ujal psychopat, manipulátor. V teto situaci by mohla pomoci nějaká celosvětová vize , která by nastartovala nové obory činnosti. Jinak restart bude dosti bolestivý.

0 0
možnosti

martiXZ

22. 9. 2012 10:08
hmmm

Všichni naši tzv. pravocí ekonomoé tvrdili, že bude inflace následkem toho, že USA a sousta jiných států lila peníze do ekonomiky. Podle nich už měla začít hyperinflace v roce 2009 nejpozději v roce 2010. Alle ta hyperinflace stále nenastává, naše ČNB dokonce stáhne sazby na 0,25% - když tohle udělali američani někdy před třemi roky tak našoi pravicoví ekonomové mluvili o hyperinflaci následkem toho...ty toeretické modely nějak nefungují...je ekonomie vůbec věda? jako matematika nebo fyzika? NENÍ

0 0
možnosti
PH

pavel64

22. 9. 2012 10:12
Re: hmmm

Jako matematika a nebo fyzika? Děláš si legraci? Na druhé straně, že se nastavený finanční model musí periodicky hroutit, k tomu stačí matematika střední školy a nebo selský rozum.

1 0
možnosti
ZB

zberanek

22. 9. 2012 9:59
Češi jsou borci, protože se zatím drží

Autorka článku má pravdu pouze z části. Za prvé se zabývá Evropou jako celkem, ale my žijeme nejen v Evropě, ale hlavně v politiky zkorumpovaném Česku, a to je oproti západní Evropě velký rozdíl. To, co se v Česku půjčilo z bank bylo rozkradeno, ale platit to musí všichni. V tom je rozdíl oproti západní Evropě. Ano Evropa udělala mnoho chyb - přesunula výrobu jinam, tisknou se další peníze, drží se nesmyslně celá Eurozóna, atd.. To vše se také dotýká Česka a jeho obyvatel. Češi jsou de facto borci, porotože s tím v ším se musí vypořádat.

0 0
možnosti
DMP

Dluhousek Mirda Parkanovic

22. 9. 2012 9:36
zle vlady nebo zabedneni ekonomove?

tady nejde o hrani s cisly a grafy ale o lidi. vlady se snazi zmirnovat dopady na lidi a mirne kaslou na poucky ekonomu, zvlaste protoze co ekonom to nazor. podle koho se maji ridit?:

0 0
možnosti
VP

vzdor zrušení účtu nejsem ovcí

22. 9. 2012 10:03
Re: zle vlady nebo zabedneni ekonomove?

Vlády se snaží zmírňovat dopady na lidi? Mně se to moc nezdá.

0 0
možnosti
EE

ettienne

22. 9. 2012 9:22
Hyperdluh vyřeší hyperinflace

Ekonomika se v recesi nemůže přehřívat, bankovní sektor pouze začal s (hyper)inflační likvidací (hyper)dluhu - bude rozpuštěn mezi lidi. Politici nejsou hlavními viníky - pes je zakopán v totální virtualitě a privatizaci bankovního sektoru - a zcela zákonitě bude veškerý hněv nasměrován na ně (disponují armádami, poradí si). Poprvé tato inscenace proběhne zcela globálně.

0 0
možnosti
KE

sef_Cezu

22. 9. 2012 7:22
Clo

Přiznám se, že nechápu jednu věc a to je proč jsme se jako EU tak strašně otevřeli světu? Nevyřešilo by spoustu problému clo? Takhle kupujeme výrobky ze státu kde je brutálně nižší mzda a tomu z naší mzdou nejde konkurovat.?

0 0
možnosti

KarelSind

22. 9. 2012 17:08
Re: Clo

Dva obory: elektronika, kde EU je (jakž tak) otevřená světu - hrozivé důsledky, že si dneska může dovolit počítač každý prodavač a televize je považována za spotřební zboží.. Potraviny, kde je EU uzavřená: neustále zdražují při snižující se kvalitě, přičemž v obchodě si ani neplatíme plnou cenu, protože část si platíme v daních (dotace). Ne, protekcionismus opravdu není dobrá cesta, leda tak do pekla.

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 42,63
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články