Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FB

nejchytrejsi

7. 9. 2012 13:05
zadna krize neni

Ze bolsevik navrhuje vyssi DPH, je z duvodu chamtivosti a udrzeni systemu v chodu. Ze neni prace, je z duvodu nadbytku vseho a vsude. Rating zajima jen sledovace CT24, jako nekonecna soap opera, ve stylu ordinace v ruzovy zahrade, pravda, na trosku vyssi urovni. Nechapu proc se autorka stale drzi dogma, ze politik je tu od toho aby resil krizi, politik tu je od toho aby krmil svoje ego, ev. ucet.

0 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

7. 9. 2012 14:10
Re: zadna krize neni

Ale ta  "vyssi DPH" NENI jenom "vyssi DPH" !!

To ma  OBROVSKY dopad na snizeni  ekonomicke aktivity. O co vice obcan zaplati na vyssi DPH, o to mene koupi v obchode, o to mene se objedna, o to mene se vyrobi, o to mene pracovnich mist, o to VICE  se propusti lidi, a o to VICE se prohloubi krize. Zni to jako prkotina o jednom cloveku, ale v globalu se jedna o miliardy a deseti tisice pracovnich mist. A jedno pracovni misto muze byt tvoje !

1 0
možnosti
A

Amudar

7. 9. 2012 12:59
článek nechápu, protože:

1) Finančí trh se chová jako průměrný investor, souhlas. Ale to není racionálně. Racionálním důvodem pro snížení hodnoty akcií nějaké firmy o 20% během dvou dnů je ztráta jedné pětiny veškerého majetku společnosti v tomto období. Ale 20% ztratí akcie úplně klidně proto, že Franta řekne v televizi Karlovi, že tahle firma je špatná. Čím je Franta motivován, že to říká už je každému fuk.

2) Právě proto, že jsou ratingové agentury placené zadavatelem (něco jako auditoři) mají tendenci rizika hodnotit tak, aby se to líbilo tomu, kdo je platí. A tím přece ovlivňují trh v jeho prospěch, ne?

1 0
možnosti
A

Alergik_new

7. 9. 2012 13:14
Re: článek nechápu, protože:

ad1) Omyl. Motivem může být riziko takové ztráty v budoucnosti. Třeba tím, že vezmou do managementu naprostého hlupáka...

ad 2) Opět omyl. Pokud budete takto dlouhodobě pracovat bude váš rating bez ceny neboť mu nebudou investoři věřit.

1 0
možnosti

Gaspard

7. 9. 2012 12:51
Proboha, ať si EU založí třeba 20 agentur.

Investoři si stejně jako bernou minci vezmou ratingy velké trojky a ne nějaké "pořecku" zfalšované ratingu EU.

3 0
možnosti
C

certik_bertik

7. 9. 2012 12:56
Re: Proboha, ať si EU založí třeba 20 agentur.

a jakpak dělají ratingy v té velké trojce? Podívají se z okna a dají rating, proč by to nemohla udělat nějaká evropská ratingovka?

0 0
možnosti
A

Alergik_new

7. 9. 2012 12:42
Pěkné :)))

Ratingovky si svými ohodnoceními naběhly v hypotéční krizi. Následně pak pozdě sundavaly rating zemím EU (podlehly tak politickému tlaku). Trh sám už zcela jinak hodnotil jednotlivé země EU - stačilo se podívat na výnosy jejich dluhopisů....

Takže pokud bude nová "ratingovka" příspěvkem do konkurence a volného trhu bylo by to OK. Zatím však máte pravdu a vypadá to na "státní" EU ratingovu s jedinou univerzální pravdou.

Ještě snad poznámka, že s.r.o. nemá akcie ;-)

3 0
možnosti

oldiess

7. 9. 2012 12:34
ví někdo, z čeho ratingové agentury žijí?

vždy mě dokáže taky okouzlit, jak někdo spičítá třeba růst exportu na desetinu přesně

0 0
možnosti
A

Alergik_new

7. 9. 2012 12:43
Re: ví někdo, z čeho ratingové agentury žijí?

Ne každý rating je zdarma. Pokud chcete udělat rating své firmy, tak za něj něco zaplatíte (on je rozdíl ratingu z veřejných info a firmy která projde ratingovou procedurou).;-)

1 0
možnosti
DP

Daniel P.

7. 9. 2012 12:32
Evropskému politikovi je to jedno.

"Evropskému politikovi hloubka stávající krize stále nedochází." Ale dochází, ale evropský politik nemá ty cíle, které by teoreticky měl mít. Evropský politik nehájí ničí zájmy než svoje a svojí oligarchie, která si ho vypěstovala. Jeho počínání tedy nemá nic společného s nějakou racionální snahou něco zlepšit nebo aspoň rozumně vést a neškodit, a nelze je tedy hodnotit běžnými kritérii příčetnosti.

1 0
možnosti
R

romansebl.com

7. 9. 2012 12:12
Dokonalá bouře

Veřejnost o tom nebude mít nejmenší tušení do té doby, než Dokonalá bouře naplno propukne.

1 0
možnosti
C

certik_bertik

7. 9. 2012 11:48
myslíte

snad ty ratingové agentury, které hodnotily Řecko ještě nedávno aaa a Španělsko jako osmou nejrozvinutější ekonomiku na světě?

5 0
možnosti
RH

Enter67

7. 9. 2012 12:22
Re: myslíte

Myslíte snad to Řecko, které prokazatelně falšovalo posledních nekolik desítek let všechny své výsledné ekonomické ukazatele a výsledky?

1 0
možnosti
MK

taras

7. 9. 2012 11:33
Ono asi bude nutné

vzít těm hošánkům, hráčům na finančních trzích, lopatičku, kterou mlátí kamarádku LIDušku po hlavičce, nasekat jim sedínku a trochu umejt ty umouněnce. Neboť nelze nechávat ekonomiku na pospas těmhle parazitárním šejdířům.

0 0
možnosti
TZ

Truth teller

7. 9. 2012 11:22
předmět

Podle mého názoru se v článku místy dotýkáte toho podstatného ("nebude možné posuzovat rizika bank" - to už ale není možné ani dnes, jak jsme poznali v roce 2008 - vzpomeňte si na rating těch vašich agentur těsně před pádem), nicméně kritika Evropského parlamentu je poněkud zavádějící.

Evropský parlament je totiž nástrojem těch nejmocnějších bankéřů k prosazování jejich zájmů. Možná ukazujete správným směrem, ale jen na povrch (EU, EK) a nevidíte ty "za oponou", tj. majitele a ředitele bank, se všemi souvislostmi jako jsou dosazování svých lidí do vlád (například Mario Monti, Herman Von Rompuy). Určitě si také pamatujete mediální vystoupení obchodníka Rastaniho: "Governments don't rule the world, Goldman Sachs rules the world."

Jediná korektní ratingová agentura by byla taková, která by ohodnotila všechny země s monetárním systémem umožňujícím tvořit obchodním bankám úvěry z ničeho, nejnižším možným rating, tj. C, a to samé by pak muselo platit pro banky v těchto zemích působící.

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,52
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články