Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Vlastimil.Kornas

9. 9. 2012 16:00
no není to legrace?

V osmdesátém devátém jsme s jásotem svrhli socialismus aby jsme za pár let do něho dobrovolně po referendu znovu vstoupili.

1 0
možnosti
PS

lecaks

9. 9. 2012 22:30
Re: no není to legrace?

Nejde o legraci, úplně vážně. Nikam znovu vstupovat nebudeme, u nás jako první na světě se bude budovat nový, spravedlivější řád. Zastupovat nás bude předák, jeden z nás (řidiče řidič, pekaře pekař, švadleny švadlena apod.). Má to logiku a náš národ si to zaslouží! Budeme natolik suverénním státem, že nebudeme potřebovat, aby nám byrokrat sedící 2 tis.km daleko diktoval, kolik máme zasít, kolik zasadit brambor aj. pitomosti. RVHP zde již bylo, stávající obměna zkrachuje s pádem €.

Bude líp.R^

0 0
možnosti
JS

troll1

9. 9. 2012 10:37
Ale občanům by mělo dojít

Že sanování bank z jejich daní je větší svinstvo než genocida.

1 0
možnosti
L

Libertad

9. 9. 2012 18:48
Re: Ale občanům by mělo dojít

naprostý souhlas.

0 0
možnosti
TP

assco

8. 9. 2012 9:04
Trochu milá Markétko zapomínáte na pár věcí.

Ratingová agentura někoho zajímá jen pokud má renomé, jinak si může psát v podstatě cokoli a na trhy to nebude mít žádný vliv.... A jako státy (ale i firmy) které jsou hodnoceny a rády by hodnocení ovlivnily je zde mnoho investorů se stejnou snahou. Ono totiž vědět něco dříve nebo dokonce ovlivnit výsledek ve finančním světě znamená miliardové zisky. Takže rozhodně obviňovat státy EU je úplně pitomé, protože všichni v tomto procesu mají svou polívčičku a tu si rádi přihřejí. Nakonec čím více bude na trhu důvěryhodných hodnotitelů, tím složitější bude hodnocení ovlivnit. Ve své podstatě jde o pozitivní krok.

0 0
možnosti
FK

LUF4

8. 9. 2012 9:45
Re: Trochu milá Markétko zapomínáte na pár věcí.

V článku se píše:

"Potom není divu, že se v Bruselu vylíhne smělý (byť neskutečně hloupý)

nápad: Budeme mít vlastní ratingovou agenturu, tudíž si můžeme na ty

staré, soukromé a v dnešní době již ‚přežité‘ ratingové agentury pěkně

došlápnout. Aspoň je vychováme trochu k obrazu svému.“   Tedy nejde jen o to mít další ratingovku ale ty nezávislé nějak omezit, takže důvěryhodných hodnotitelů by bylo nakonec míň....

0 0
možnosti
K

kram.bigbloger.lidovky.cz

8. 9. 2012 2:03
To rozhodne neni jen o Evrope

Pokud si dobre vzpominam, minuly rok S&P snizila rating USA. To byl takovej maler, ze sef S&P byl povazovan za nepritele Ameriky.

0 0
možnosti
FK

LUF4

7. 9. 2012 22:42
To autorka

Pokud nebudete mít příště nápad na článek, zajímalo by mne, jako  drobného investora jak vidíte budoucí vývoj eurozóny po rozhodnutí Dragiho skupovat dluhopisy PIIGS "bez omezení"?

Říká že to nebude spojeno s inflací EURa - je to to realistické? Pokud není, vyplývá mi z toho růst akcíí v této měně, jak to tak? 

Je možné že inflace + protidluhová politika jižanů zastaví jejich zadlužování a zachrání se eurozóna ve stávající podobě a skončí dluhová krize? - S jakou pravděpodobností?

Akcie dnes rostou, jaká nejbližší reálně očekávaná zpráva by tento růst zastavila?

Díky :-)

0 0
možnosti

martin013

7. 9. 2012 17:26
Analytici

Je možné, že politici EU nic moc nebudou. Ale co naši analytici? Ti ne a ne pochopit, že žádná krize není. Včera byl zveřejněn žebříček TOP 500 firem střední a východní Evropy. Je v něm hned 84 firem českých. Více už má jen mnohem větší Polsko. Úplná špička z těch TOP 500 vytvořila čisté zisky o 30% vyšší, než v loňském roce. Jenom 30%? To musí být přímo KRIZE !!! Z TOP 500 téměř žádná firma nevykázala oproti loňsku pokles zisků. A tak se zamysleme, kde ona krize vlastně je, když ne v TOP 500 firem. Je u finančních šíbrů, ve všech těch hedgeových fondech, ve spekulacích, přesunech ničeho nikam. To celé je podpořeno analýzami "nezávislých" analytiků, kteří jsou samozřejmě závislí na čem jiném, než na penězích. A moc a ještě větší hrsti !!! Proto bych řekl, že krize nedochází především analytikům. Museli by přiznat, že vlastně není a neměli by s čím kupčit. Pro vás je živení krize otázkou přímo existenční.

2 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

9. 9. 2012 16:06
Re: Analytici

no,když podle skromných odhadů ještě letos běhá po česku tisícovka korupčníků s naditými ra°thlami a v ojedinělých případech celým kufrem auta peněz ze státního,tak krize je.

0 0
možnosti
PD

bull001@seznam.cz

7. 9. 2012 17:00
To si myslím je ještě sranda.

Jestli jsem dobře pochopil včerejší informaci EB, ta ta se zavázala, že bude vykupovat "všechny" dluhopisy států EU (zejména PIIGS) bez ohledu na výši těchto dluhopisů. To bude teprve masakr ;-D

1 0
možnosti
IL

máterecht

10. 9. 2012 12:40
Re: To si myslím je ještě sranda.

To už musí řídit Ufoni, jinak to nevidím.

0 0
možnosti
JH

bednarik62

7. 9. 2012 16:57
Jestli

se domníváte, že nás KSČSSD svou samostatnou, od EU osvobozenou, prorůstovou ekonomikou vyvede do už u nás velmi dobře známého severokorejského blahobytu, který tu poctivě řádil 1945--1990, to jsem z článku jaksi nepochopil. Holt měl jsem studovat VŠE.

0 0
možnosti
P

petrajana

8. 9. 2012 5:30
Studiem VŠE bych se moc nechlubil

1 0
možnosti
M

MJFA

7. 9. 2012 15:13
Finanční trh má malý problém.

Na burze hraje banda gemblerů, ti dostanou dojem, že by se na ropě dalo vydělat, začnou nakupovat, cena ropy stoupá tak dlouho dokud se gembleři nerozhodnou, že je čas prodávat. A na to doplácí celá ekonomika. A tak je to se vším. Včera jsem se dočetl, že nákupní centrum v olomouci prodala švýcarská banka za polovinu původní ceny. Ono to tu původní cenu nikdy nemělo. Jen se přifoukla bublina cen nemovitostí. A zase na to doplácíme všichni

6 0
možnosti
A

Alergik_new

7. 9. 2012 15:19
Re: Finanční trh má malý problém.

;-D jasně. Je to úplná hrůza. Jak na to m ti gambleři vydělávají? Jak jste prodělal na tom prodeji vy?

1 0
možnosti
LC9

Led c 9

7. 9. 2012 13:49
Já s vašimi články často souhlasím, dnes ne

Předně finanční trhy by regulovány resp. dozorovány být měly. Když zrušili Glass Steagallův zákon oddělující investiční a běžné bankovnictví pro ochranu střadatelů a firem, tak finanční sektor do 9ti let rozpoutal krizi, která stále neskončila a ještě se prohloubí. Současný finanční sektor je horda loupeživých rytířů, kteří skrze derivátní produkty zkouší, co ještě lidi unesou. Nejen, že peníze jsou papírové a nekryté, ono je už i zlato papírové. Makléři prodaly cca 10x více zlata v komoditních derivátech než kolik činí světové zásoby. Ratingové agentury ještě den před krizí poskytovaly nejvyšší rating CDO, aby je mohly nakupovat i americké penzijní fondy. Další den šly CDO do kytek a s nimi banky a pojišťovny co ty CDO pojistily. Jakou hodnotu pak tento privátní firmou stanovený rating měl?

To co jsem napsal výše nic nemění na tom, že EU to dělá blbě (což ale může být záměr) a evropská politická vrstva je banda hrabivých hovad a pitomců

6 0
možnosti
JS

jan_bivoj

7. 9. 2012 15:28
Re: Já s vašimi články často souhlasím, dnes ne

A jakou alternativu představuje úřední komisní EU ratingová agentura, která bude všem členským státům dávat rating AAA, protože jinak by si prosadily výměnu jejího (přirozeně dobře placeného) ředitele?

6 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,52
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články