Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
X

xychteen

1. 6. 2012 12:56
Až na tu "ingradienci" dobrý...

:-)

Mně osobně celá ta hra s dotacemi připomíná Haškovu povídku (JH má totiž povídku na cokoliv :-)) o celosvětové odzbrojovací konferenci, kde bylo Číně (tehdy dosud nevlastnící žádné plovoucí obrněnce) nařízeno ihned jich sto postavit, aby poté mohla jejich počet snížit o třetinu.

3 0
možnosti
C

certik_bertik

1. 6. 2012 10:26
jo

EU má řadu nectností to ano, ale dá se s tím něco dělat. Sen některých jako paní Šichtařová že bude EU rozpuštěna a nastane ráj na zemi s prosperitou jako hrom a dluhy najednou zmizí jako mávnutím proutku je bohužel jen sen

1 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

1. 6. 2012 11:05
Re: jo

Jediné co jde dělat je začít masivně snižovat veřejné výdaje jak na úrovni států tak na úrovni EU.... Státy a EU prostě musí omezit své výdaje. Minimálně o desítky procent současného stavu. Ideálně pouze na to co jim skutečně přijde do rozpočtu bez půjček.

0 0
možnosti
PB

technik4

1. 6. 2012 10:00
Ó převeliké blabla!

vážená paní, za Vaši snůšku demagogických argumentů poslepovaných do chtěného závěru by se věru nemusel Göbels stydět. Ale jistě jste udělala radost našemu panovníkovi Vendelínovi a jeho družině.

Doporučil bych Vám kurs přesného myšlení, ....  kdyby to ovšem mělo nějaký smysl. Protože - obávám se - jde o Vaše osobnostní nastavení.

Obvyklým trikem je místo lhaní používat jen část skutečnosti.

Vy kritizujete fakt, že projekty unie jsou financovány se spoluúčastí státu. Tedy že ten který stát vlastně zadlužují. Pak dovozujete, že výsledkem vyhozených peněz je jen řecká dálnice odnikud nikam. (Nikdy jsem o tom neslyšel, asi nejen já, informujte nás, prosím). A že se tedy vyhazují peníze těch pracujících a spořivých. Upřímně: nejsem velkým příznivcem přerozdělování v jakékoli formě, ale smyslem evropských projektů je přeci odstranit  ekon.rozdíly v jednotlivých zemích, což je i dobré pro byznys. A že se krade? Ano, ale to není důvod pro to, aby se přestalo obchodovat. Už po staletí.

4 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

1. 6. 2012 10:06
Re: Ó převeliké blabla!

Aby se odstranili ekonomické rozdíli tak by musel řek pobírat stejnou výplatu jako němec, pracovat stejně dlouho jako němec a vyrábět a vyvážet stejné věci jako němec.

Rozdílné ekonomické podmínky jsou už dány třeba jiným geografickým prostředím. jiným podnebím v dané zemi, jiným demografickým složením obyvatelstva. JSou z principu neodstranitelné a snažit se o to je mrhání energií a prostředky.

4 0
možnosti
H

hamidi

1. 6. 2012 9:59
Paní Šichtařová vybíreje sl lepší společnost i lepší temata.

Paní Šichtařová, opravdu to máte zapotřebí napsat už asi devítistý článek na téma Rath?

Paní Šichtařová, neděsí vás, že jste se s tematem svého článku dnes objevila ve společnosti pana Matějky a Kříže a že se jim začínáte podobat i úrovní svého psaní?

Paní Šichtařová, ale abych k vám byl i pozitivní, prosím vás, zrušte tu EU včetně jejich dotací, vždyť jistě EU i dotace zrušit umíte a pokud to neumíte sama pomůže vám další podobný tlachal Mach - SSO.

Pokud ale paní Šichtařová EU ani její dotace zrušit neumíte, tak alespoň trapně nežvaňte.

V tom žvanění jste zase bohužel ve společnosti například s oním Machem a ani to vám nepřeji.

3 0
možnosti
PN

Petr z Bologni II.

1. 6. 2012 15:45
Re: Paní Šichtařová vybíreje sl lepší společnost i lepší temata.

Krome hloupych tlachu, nejaka myslenka by nebyla???

1 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXI

1. 6. 2012 9:36
Ono je to ještě o trochu horší

část unijních dotací jde do tzv. "měkkých projektů", většinou do nějakých těžce pojmenovatelných, těžce definovatelných oblastí. K tomu se přihodí národní kofinancování, vznikne nějaký projekt (např. naučná stezka o kytičkách kolem nějakého místního kačáku). Přitom na "tvrdé projekty" potom národní prostředky nezbývají (ano, ta silnice vedoucí k tomu kačáku bude stále rozbitá, protože ani obce, ani stát nemá ani na pár tun balenky a válec, který bi ji nalisoval do těch děr).

V reálu stát i samospráva ztrácí kontrolu nad částí prostředků - když o sebeblbějším projektu rozhodnou ouřadové z ROPu, tak je vymalováno.

A to jsme ještě čistí příjemci, takoví Němci jsou čistí plátci od založení EHS ... jak těm se musí zajídat, že jejich daně rozkradou někde v zahraničí!

0 0
možnosti
DF

Dluhousek Fackujici

1. 6. 2012 9:40
Re: Ono je to ještě o trochu horší

ti jsou ale hloupí že to už pár desítek let dělají. při tom v čechách bychom jim mohli radit ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

martin013

1. 6. 2012 9:22
Příklady

Není nad konkrétní příklady. Mohla byste prosím uvést jedinou řeckou dálnici, která vede odnikud nikam, nebo která vede do obce s 10 obyvateli? Jako uznávaná ekonomka přece nebudete mít problém s naprosto jednoduše dokladovatelnými fakty. Nebo budete mít problém? Jestli vy nebudete jako ti rybáři. Tááááááááááááááááákovouhle rybu jsem chytil! To je pak ale těžké, postavit svůj text na značně nadsazeném tvrzení ve výsledku znamená, že celý ten text je úplná ptákovina. Rv

5 0
možnosti
B

batoh

1. 6. 2012 9:03
Zrušit EU

Obecná nálada směřuje ke zrušení Eura rozpadu EU. Nikdo ale neví jak to udělat a co by to stálo.

1 0
možnosti
DZNF

dluhousek z narodni fronty

1. 6. 2012 9:01
jistě a samozřejmě

jako u každé demagogie je to bez podkladů jakýmikoliv fakty.

irsko i po krizi, za kterou eu nemůže (eu nenutila irské banky cpát peníze do toxických aktiv a záchrana bank je za průšvihem irů) je stále jednou z bohatších zemí unie. a když vstupovalo, patřilo k nejchudším. už jen to by mělo stačit každému inteligentnímu člověku k pochopení, že paní šichtářová si jen hraje s populistickými a bezobsažnými frázemi. klausohujeři to ale určitě nepochopí ;-D

5 0
možnosti
LP

soudruh Stalin

1. 6. 2012 9:15
Re: jistě a samozřejmě

1. Irsko dokázalo zbohatnout navzdory EU, ne díky ní.

2. Irsko se do problémů dostalo vlastní blbostí, nemá to žádnou spojitost s EU. Sanovat banky je blbost. Prodělali jste? Zkrachovali jste. A ne, že si stát řekne, že by to vypadalo blbě, tak je zachráníme. Tohle je typický příklad morálního hazardu. Když vyděláme, dobrý. Když proděláme, zaplatí to stát. Kam to asi tak povede?

3 0
možnosti

Ottis300

1. 6. 2012 8:59
Socialistické přerozdělování vyšroubované k dokonalosti.

.R^

1 0
možnosti
MI

Martinigue

1. 6. 2012 8:52
Shrnutí

jako břitva..R^Ale jinými slovy není tohle právě socialismus 've své plné kráse'?Pamatuji si na jednu paní, jak při jakémsi ovčím happeningu štkala, jak by chtěla u moci ty socdem, aby se nekradlo.Je mi těchhle oveček až líto.Osvětově přidám pár mouder opsaných prostřednictvím p. Tomana:

1. Nemozete dotlacit legislativou chudobnych k prosperite tym, ze zakonami vytlacite bohatych mimo ich prosperity.

2. Co jedna osoba dostane bez prace, to ina osoba musi odpracovat bez odmeny.

4 0
možnosti
B

batoh

1. 6. 2012 8:56
Re: Shrnutí

Řekl bych, že bod 2 je podstatou fungování všech států tzv západní civilizace. Jak z toho ven?

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,52
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články