Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lunruj

6. 6. 2012 22:15
zavádějící článek

Myslím, že jsem našel další blog, který nebudu číst.

No, teď alespoň dva příklady, co mi na článku vadí:

- Řecko se vesele zadlužovalo a asi k tomu i přispěly eurofondy. Nicméně když se začalo Řecko neslavně zachraňovat, tak to byly trochu jiné fondy.

- "Proč vstupuje odhadem 90 % politiků do politiky? Protože chtějí buď peníze, nebo moc, nebo obojí." Politik může chtít moc, protože není spokojen se stavem veřejných věcí a chce ho změnit. A měl by to být důvod, proč do politiky vstupuje. Samozřejmě se dá předpokládat, že tam budou i lidé, co si tu moc představují jinak. V každém případě to není moc přínosná informace.

0 0
možnosti

proost

7. 6. 2012 10:40
Re: zavádějící článek

U těch politiků bych viděl ještě jeden ne nepodstatný důvod. Místo toho, aby byli nuceni se živit více nebo méně smysluplnou prací, tak jsou velmi dobře živi z bohapustého tlachání, kuloárového pletichaření, naslouchání lobbistům a vymýšlení kde co ještě šlohnout díky funkcím ve výborech, podílu na platech asistentů a podobně. Prostě co politik to špína, ksindl a prevít. Jestli existuje výjimka, tak bych byl velmi překvapen. Zatím znám pouze tyto projevy a pracovní náplň politiků.

0 0
možnosti

pedro14

4. 6. 2012 19:30
divim se ze vam ten chlap od rany jeste nenafackoval

asi ze jste zenska.. nemela byste toho zneuzivat a do nekonecna omlita jedno tema na ktere nemate nejmensi vliv.. co kdybyste se chvili venovala treba zdaneni prostituce?

0 0
možnosti

fr-mottl

4. 6. 2012 10:35
dotace zrusit, jenom ty z kterych cerpam

prosim ponechat.

0 0
možnosti

repanak

3. 6. 2012 9:40
Dotace podle mne smysl mají,

ale měly by mít nadnárodní charakter - třeba rozvoj infrastruktury, přesahující rámec státu. Ne na rozbor integrace menšin, nebo minisilničku z Horní Dolní do Dolní Horní.

0 0
možnosti

Valentina

5. 6. 2012 8:34
Re: Dotace podle mne smysl mají,

Co to znamená "infrastruktura přesahující rámec státu"? Ať postavíte co postavíte vždycky to bude na území nějakého státu. Takže tohle mi smrdí tím, že budou stavby jaksi interní, kdy se dodrží všechny zákony a předpisy, včetně třeba možnosti obyvatel proti nim protestovat, a pak stavby v rámci EU, které budou mít jiný režim?

0 0
možnosti

foxkelt

3. 6. 2012 9:00
Podstatou je deformace ceny

Text je popisem dopadů jediného principu - deformace ceny, která deformuje rozhodování. Už jenom finanční náročnost získání a obhájení projektů udělá z 50procentní dotace třeba 40 procentní. Psychologicky je to ale stále 50procentní dotace, takže příjemce už v době rozhodování mystifikuje sám sebe, jeho úvaha je o 10 procentních bodů "mimo". Podstatnější je ale zásadní snížení ceny na polovinu, přesouvající priority od potřebného (nutného) k čemusi, co by si člověk pořídil teprve tehdy, kdyby disponoval ne dvojnásobkem, ale třeba desetinásobkem prostředů, než je jeho nynějších 50 procent ceny dotovaného projektu. Třeba - město by si pořidilo nový a skromnější stadion teprve až by byly opravené všechny silnice. Nebo olej z řepky v naftě a podobné nesmysly - to všechno je důsledek dotací, případně úředního rozhodnutí, které má podobný efekt. Cenová deformace je příčina, kriminální pozadí je jedním z následků. Ale jinak souhlas...

3 0
možnosti

udernik

3. 6. 2012 7:22
Ne rusit fondy ale pozavirat zlodeje, ti budou i tak krast

0 0
možnosti

M99

3. 6. 2012 11:18
Re: Ne rusit fondy ale pozavirat zlodeje, ti budou i tak krast

Zavrete jedny, budou krast druzi. Prilezitost dela zlodeje.

1 0
možnosti

karelman

2. 6. 2012 7:10
Evropské dotace

= peníze ukradené daňovým poplatníkům z jiných zemí

3 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,31
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články