Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FH

Bouše

16. 3. 2012 12:44
Otázka je, kolik na to penzijní pojištění

přispěl Řekům stát. Možná by se nakonec zjistilo, že to, co musely penzijní fondy "dobrovolně" odepsat, je srovnatelné se státní dotací penzijního pojištění, takže chudáci důchodci možná o skutečně "své" peníze nepřišli. :-P

0 0
možnosti
M

MPoks

16. 3. 2012 10:55
Ještě zapomněla dodat,

že Řekové po všech těch škrtech, mají průměrný důchod 1600 euro, na který jim vydatně přispěl i chemik Kalousek, který tam od roku 2010 poslal už cca 138 mld, zatím co Češi mají průměrný  důchod 10033 Kč a ještě ho napadlo ho zmrazit. Ani se nedivím. Když zjistil, že se rozkradlo víc, než se vybralo daních a nepomhlo ani těch 500 mld, o které navýšil státní dluh za poslední 3 roky, tak mu tam hráblo a začal vymýšlet hlouposti.:-P

2 0
možnosti
JN

Janhura

16. 3. 2012 12:25
Re: Ještě zapomněla dodat,

Já jsem četl, že průměrný důchod se snížil na 1.200 € (výhledově snad až na 800 €).

Jistě to těší zejména Slováky, kteří ani nemusí nic přepočítávat a rovnou vidí, že ten jejich je jen necelá třetina řeckého.

A tak vesele Řekům připlácejí. ;-D

1 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

16. 3. 2012 9:44
pan Fico

ihned po svém vítězství pronesl, že za peníze ve 2.pilíři by bylo možné postavit dálnice, v Maďarsku to rovněž znárodnili. Myslím, že u nás tomu nevěří ani Kalousek, jen plní to, k čemu se zavázal před svými sponzory.

1 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

16. 3. 2012 20:52
Re: pan Fico

No super... a k čemu by ty dálnice byly? Vždyť nenajdete stát v Evropě který zvládá opravu současné dopravní infrastruktury... další kilometry silnic jsou jenom další náklady do budoucna na opravování a nikdo nemá představu co se po nich bude vozit.

Proboha už nic nikde nestavět!

0 0
možnosti
C

Cynyc_

16. 3. 2012 9:08
Blbě, jako obvykle.

Paní Šichtařová se tváří, že veškerá vina je straně řeckého (případně dalších) státu, resp. jeho zlých politiků, kteří chudinkám hodným, naivním bankám nakukali, jak jsou státní dluhopisy bezpečnou investicí. Pravda je taková, že kdo chce investovat, nese za svůj záměr odpovědnost. Byla míra zadlužení Řecka známa? Byla. Tak ať se jsou finančníci včetně paní Šichtařové bodnout. Že politici lhali? Jistě, ti lžou vždycky, stačí se podívat na libovolnou předvolební kampaň (kromě toho, přes občasný státní bankrot státní dluhopisy skutečně jsou v průměru nejbezpečnější investicí). Kdo s tím při podnikání nepočítá, je idiot nezasluhující nic jiného než bankrot. Nemluvě o tom, že jediný, kdo lže ještě více než politici, jsou (zvláště soukromé) firmy včetně bank. Jenom tomu eufemicky říkají "reklama" či "PR".

2 0
možnosti
P

pithart

16. 3. 2012 12:12
Re: Blbě, jako obvykle.

Bravo, soudruhu...

0 0
možnosti
LB

julie k.

16. 3. 2012 9:05
Prodat nebo pronajímat?

Dobrý den, paní Šichtařová, po zkušenostech mých rodičů, kteří po roce 1948 přišli o důchodové pojištění a vlastně všechny pojistky, které si tehdy platili, nemám k důchodovému připojištění velkou důvěru.  Svoje stáří jsme se rozhodli zabezpečit jinak. Úspory jsme investovali do celkové rekonstrukce  domu; díky tepelnému čerpadlu, zateplení, nové střeše a oknům jsme výrazně minimalizovali jeho provozní náklady. Máme ještě byt 3+1 s garáží v atraktivní lokalitě krajského města a rekreační chalupu na horách. Původně jsme počítali, že se těchto nemovitostí k stáru zbavíme, ale poté, co jsem se začala intenzivně zajímat o vaše rady, jsme plány změnili. Neprodáme nic, pokusíme se je pronajímat a tak sobě a v budoucnu svým dětem zajistit další zdroj příjmů, snad jistější, než důchodové připojištění. Myslíte, že naše úvaha je správná? Děkuji za odpověď, přeji pěkné dny.

0 0
možnosti
L

latinex

16. 3. 2012 9:24
Re: Prodat nebo pronajímat?

Julie, vaše úvaha je nejen správná, ale dokonce skvělá .

Minimálně do doby, než  do vašeho bytu 3 + 1  nastěhují vybraného zájemce a z vaši rekreační chalupy na horách, udělají mateřskou školku.

Že se to nemůže stát ?

Na to se neptejte paní Šichtařové, ale raději se opět zeptejte rodičů.

4 0
možnosti
PK

ahaswer

16. 3. 2012 8:56
Akurátní

Jestli von náhodou není "bankrotářů, protože je "úpadce".

0 0
možnosti
KV

Vartenberg

16. 3. 2012 8:34
Kalousek to brzy provede i u nás

Důchodové fondy jsou pro politiky snadno dosažitelné a ono to ty šibaly láká. Důchodci už prachy nepotřebují. V dnešním roce se důchodcům doporučuje vstupovat do vozovky mimo přechod a od roku 2014 to už bude povinnost. O pár let později se už bude zároveň s důchodovým výměrem rozdávat tableta cyankáli, aby náhodou nechtěli čerpat svoje nastřádané peníze. S těmi plavkami ovšem Váš manžel naplnil ideální formu ekologických plavek, jen to ostatní dobře nepochopili. ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 42,86
  • Průměrná čtenost 20066x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články