Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TA

tajny agent

3. 3. 2012 13:27
Re: Trocha čísel

Hezke ... kdo si da po techto informacich nejake penize do fondu?

0 0
možnosti
MD

MDragon

2. 3. 2012 18:45
Populismus a demagogie

Paní Šíchtařová,

jste neskutečná populistka, co vše jen skandalizuje a hledá senzace. Úmyslně překrucujete nebo zamlčujete skutečnosti a používáte jen argumenty, které se Vám hodí. Říkate "A" a nikdy neřeknete "B", protože pak by se ukázalo, že všichni ostatní (stát, finanční instituce, poradci...) nejsou tak zlí, jak vy neustále tvrdíte. Jen v tomhle článku máte mnoho chyb buďto pramenících z neznalosti problematiky a nebo (a to je ta horší varianta) chyb záměrných (aby byla senzace větší). Z takových demagogů, jako jste vy, je mi upřímně zle. Hlavně, že vy vše děláte nezištně a zásadně zdarma pro dobro lidstva, nikdy jste si nenaúčtovala honorář a provizi. Za poslední rok jsem od Vás snad neslyšel jediný návrh nějakého řešení nebo konstruktivního názoru. Vy umíte jen vše zkritizovat a říkat, že všichni všechno dělají špatně. Hlavně, že se s tím pravidelně dostáváte na obrazovky televizních novin. A lidi vám to baští a jste za hvězdu, gratuluji!

6 0
možnosti
L

legomenon

2. 3. 2012 18:48
Re: Populismus a demagogie

Gratuluji, použil jste všechny prostředky, které pí. Šichtařové vyčítáte. Protiargumenty asi nemáte, že? Rv

3 0
možnosti
AP

The Black One

2. 3. 2012 17:43
zhodnocení

1. Na 300 Kč mých peněz dostanu od r. 2013 90 Kč státních, tj. cca 30% zhodnocení. To nedostanete nikde.

2. Kupovat dluhopisy na dlouhou dobu je veliké riziko.

1 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

2. 3. 2012 20:30
Re: zhodnocení

fuj. Že vy chcete být objektivní? že se nestydíte. :-)R^

1 0
možnosti
IH

kesouf1

2. 3. 2012 17:38
přijde čas

že těch , kteří do privátních PF vkládají peníze bude mnohem méně než těch, kteří z těch fondů dostávají svoji penzi...hádejte, co se stane ? každý ať si odpoví podle svých schopností a znalostí a paní šichtářovou do toho nepleťte

2 0
možnosti
KK

Santa1

3. 3. 2012 10:01
Re: přijde čas

Třeba ve Švýcarsku, ale i jinde už se to stalo a fondy prostě zkrachovaly a nikoho nezajímalo, co se stalo s celoživotními úsporami jejich klientů, protože o ŽÁDNÉ SPOŘENÍ NEJDE, proto srovnávat to s jakýmikoliv spořicími produkty je hodně ošemetné.

O chudáky se nakonec vždycky musí postarat stát a to z něj žádná "reforma" nesejme. Taky jak se ten stát bude chovat, až bude více seniorů, než lidí v produktivním věku?

Celá "reforma" je jen malá domů pro penzijní fondy.

1 0
možnosti
AJ

aljavX

2. 3. 2012 16:36
máte tem několik zásadních chyb

1) některé fondy, např.Allianz, hospodařily za posledních 5 let s výnosem vyšším než byla inflace, takže hodnota vložených peněz rostla, ano mírně, ale přece. A nejvíce vám ty peníze zhodnocuje právě ten příspěvek od stát, když za vložených cca v 1.000,- dostanete navíc 180,- ( nebo tak nějak. To dělá + 18%. Nejsou to miliony, ale i tak slušný zisk.

2) při dovršení důchodového věku, si budete moci vybrat, jestli budete chtít naspořené peníze, včetně st.příspěvku, úroku a případného zisku, vyplatit jednorázově, nebo jestli budete chtít dostávat pravidelný důchod.

3) pokud by jste umřela, měsíc po odchodu do důchodu, tak newní pravda, že příjdete o vše. To je to samé, jako když umřete v době spoření

4) pro výplatu "důchodu", nemusíte dosáhnout důchodové hranice, ale musíte spořit minimálně X let. Teď nevím, ale myslím že to bylo 15 let

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

2. 3. 2012 16:55
Re: máte tem několik zásadních chyb

Jste mimo mísu. Spotřební koš důchodce má mnohem vyšší inflaci než je ta, která se oficiálně uvádí - ve skutečnosti je nejméně dvojnásobná, zejména teď po sérii zvyšování DPH, a tento nekonečný seriál zdaleka nekončí Rv

0 0
možnosti
D

Džej-eS

2. 3. 2012 16:24
Jeste bych dodal ..

jeste pripocitejte k tomu vsemu 15% dan z prijmu ...takhle mi prosim dani me uspory ktere mam na mimoradnem uctu z jedne firmy .... vse co si vyberu mi znovu zdani 15%. ...

0 0
možnosti
AJ

aljavX

2. 3. 2012 16:39
Re: Jeste bych dodal ..

nedaní ti úrok, v tom druhém zdanění, náhodou ? Pochybuji že ti někdo daní vklady na účtu. A nebo nerozumím tomu co jsi napsal, sorry.

0 0
možnosti
C

Ctenar2000

2. 3. 2012 16:23
Upřímně lituji klientů NEXT FINANCE

Je mi skutečně upřímně líto klientů Next Finance pokud platí cokoliv za práci paní Šichtařové. Tento článek je krásnou ukázkou zřetelných chyb a účelově složených polopravd. Například je v něm VYSLOVENÁ NEPRAVDA ohledně "okamžitého propadnutí peněz fondu" - paní Šichtařová zjevně ani nečetla příslušný zákon - pokud si tak klient přeje, v případě úmrtí mohou být peníze vypláceny jiné osobě A JSOU PŘEDMĚTEM DĚDICTVÍ. A pokud si DOBROVOLNĚ klient vybere, že bude mít vyšší resp. doživotní důchod, ale po jeho smrti zůstanou peníze ve fondu, tak zůstanou nikoliv fondu, ale ostatním "důchodcům". Tak už to s pojištěním a důchody bývá - ti co zemřou platí ty, kteří přežijí. Také srovnávat výnosy budoucího druhého pilíře s výnosy současného penzijního připojištění je čistá hloupost či záměrná manipulace paní Šichtařové, neboť srovnává hrušky a jablka. Druhý pilíř možná není ideální, ale stále je to jednoznačně lepší volba než nechat peníze v rukou nevyzpytatelného a špatně hospodařícího státu.

4 0
možnosti
RH

roman15

2. 3. 2012 16:52
Re: Upřímně lituji klientů NEXT FINANCE

Pravdu máte. Srovnávat výkonost budoucího "pilíře" se současným systímem je nesmysl. Ono se vám totiž klidně může stát, že nedostanete ani to co si naspoříte nebo před odchodem do důchodu zjistíte, že váš fond zbankrotoval. BOD PRO PANÍ ŠICHTAŘOVOU !R^

3 0
možnosti
RC

cubebike

2. 3. 2012 15:19
Jediný důvod

asi zůstává - příspěvek od zaměstnavatele. Pokud stojí za to.

1 0
možnosti
J

jozephZ

2. 3. 2012 16:23
Jediný důvod - skutečně?

Jenomže i ten příspěvek od zaměstnavatele jde zase jen do fondu, z nějž ho nedostanete...

0 0
možnosti
KSHB

kam se hrabe bitner

2. 3. 2012 15:19
nevím tedy

"Rozdíl je v tom, že fondy mají nakoupené jak státní dluhopisy, tak navíc i jiné – rizikovější – investice. Fondy jsou tedy rizikovější než dluhopisy samotné." Myslím, že tato implikace se paní autorce moc nepovedla, zvlášť je-li ředitelkou finanční instituce. Co takle efekt diverzifikace, vzájemné korelace, atd. Před deseti lety si investoři taky mohli mnout ruce, kolik za deset let dostanou z dluhopisu řecké vlády, který si právě koupili, a dneska odepsali 70%...

0 0
možnosti
BH

boboh1

2. 3. 2012 14:51
Jupí čerte jedeme dál i s fondama.

Jak vidno, stále se český běžný občan, který si sám vydělává na živobytí a nechce ničeho od státu potažmo od ostatních občanů tohoto státu, má co učit a býti ve střehu.

Jen je smutné, že Český národ ještě nezaujala myšlenka DEFENESTRACE, jež by se dala krásně aplikovat v parlamentu, senátu či na městských úřadech. Ano uznávam, že v dnešní době by byl problém sehnat pořádné vidle ,kopí či sudlice.

Je bláhové očekávat, že v čase, kdy každému smrtelníkovi přibude na hřbetě sedmý křížek bude dostávat od státu nějaký důchod.

Již v době, kdy se psal rok 1993 se měly politické strany zasadit o to, aby důchodový fond byl striktně oddělen od státního rozpočtu. Tak by si v průběhu času nemohly jednotlivé vlády "půjčovat" peníze z tohoto fondu na vylepšení státního rozpočtu.!! Věřím, že by v současné době, byl fond nacpán penězi z jeho průběžného financování o občanů této republiky. A důchody by tak mohly býti vypláceny a to včetně valorizací!!!

1 0
možnosti
J

jendazmoravy

2. 3. 2012 15:36
Drobný dotaz

Pokud by byl důchodový fond oddělen, co by měl dělat s přebytky? Investovat je do "zaručených" produktů jako americké hypotéky nebo řecké dluhopisy, nebo by musel ty přebytky rozdělit aktuálním důchodcům? A jaké by vyplácel důchody v době nedostatku?

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články