Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

velky bratr

6. 3. 2012 13:57
Druhy pilir je hlaven materializaci Paroubkova vyroku...

Paroubek rekl, ze statni dluhy se neplati a vsichni se smali. Pak prisel Kalousek a vytvoril na nesplatitelnost statniho dluhu aparat ve forme druehho pilire duchodoveho systemu, ktery technicky znemoznuje CR veskere dluhy splatit pod hrozbou mezinarodnich arbitrazi - ty banky, co se toho ucastni maji zahranicni vlastniky a maji povinnost svyj fond podpirat statnimi dluhopisy.

0 0
možnosti
MH

milmarma

5. 3. 2012 21:04
Kurňa Šichtařová,

až někdy napíšete něco optimistického nebo snad dokonce legračního, dějte mi prosím vědět!:-)

0 0
možnosti
KX

Karel X.

5. 3. 2012 16:50
Bez komentáře.

R^

0 0
možnosti
N

nesmídolesa

5. 3. 2012 14:53
Karma, Karma, Karma

mluvíte mi z duše. Není to nic jiného než podvod. Co například dostane penzista po 40letech z jedné koruny, za předpokladu,že do té doby nebude fond už vytunelovaný? To už je lepší sázet SPORTKU. Šance jsou tam určitě větší.

3 0
možnosti
N

NumLk

5. 3. 2012 18:33
Re: Karma, Karma, Karma

a kde mate 100% zaruky? za 40 let se v teto zemi pomalu 3x zmenil politicky rezim, s touto logikou nechodte ani k zubari, Titanik byl take nepotopitelny...

0 0
možnosti
FH

provarenec

5. 3. 2012 13:10
Karma, ale...

...toto je ještě ten optimisický scénář. V horším případě penzijní fond nakoupí dluhové produkty od nějakých nenažranců, kteří tam dají od hypoték po dluhy z kreditek. Těm udělí jiní nenažranci rating AAA a krach penz. fondu je na světě. A že se to u nás nesmí? Tak se sladí naše legislativa s "vyspělými zeměmi".

0 0
možnosti
N

NumLk

5. 3. 2012 11:46
celkem nepodstatana pripominka

za 1500 Kc/mesicne zrejme zadnou kloudnou investici clovek s prumernym vydelkem neopatri, sve rady zrejme adresujete tem, kdo nevi co s penezi, ale ty vetsinou zadne rady nepotrebuji a prave proto nevi co s penezi a uz vubec nemaji obavy o svuj duchod;-)

0 0
možnosti
M

misa.padme

4. 3. 2012 22:47
Omyl

Dluhopisy že jsou nejlepší možnou investicí? ;-D Dluhopisy, u kterých vy VĚŘÍTE, že vám stát za ně ty peníze zaplatí? Když nemá na vyplacení důchodů, bude mít na vyplacení dluhopisů? Zajímavé. Ještě že existují způsoby, jak investovat s minimálním rizikem, okamžitou likviditou a průměrným ročním výnosem 8% (a to jsem pesimista).R^

0 0
možnosti
JH

Hejtmy5

4. 3. 2012 23:15
Re: Omyl

;-D;-D

0 0
možnosti
JD

drtinajan

4. 3. 2012 21:27
Nikdy jsem se o to moc nestaral,

ale penzijní připojištění (u penzijního fondu) považuji za docela dobrou investici. Platím třetinu měsíčního příspěvku (3% z platu), dvě třetiny doplácí zaměstnavatel (vemi výhodné). V padesáti jsem to všechno vybral a okamžitě investoval, za rok se to zhodnotilo o 25% (prostě jsem měl štěstí, žádný velký investor nejsem). Samozřejmě jsem znovu uzavřel smlouvu se stejnými parametry, peníze můžu vybrat až mi bude 65 (nebo si nechat vyplácet penzi). Připadá mi to docela výhodné, lepší než cpát tolik peněz do průběžného systému. Nevím v čem vidíte problém - ale opravdu jsem se tím nějak moc nezabýval, možná mi prostě něco uniklo.

0 0
možnosti
H

Host8

5. 3. 2012 10:50
Re: Nikdy jsem se o to moc nestaral,

Vy píšete o současném penzijním spoření, ve kterém je 4 mil. lidí. Ale to se jaksi těm nahoře nelíbí a navrhují nový způsob v rámci 3. pilíře a tam už nic nevyberete, ale naopak Vám mohou peníze i dle vývoje na kapitálových trzích ubýt . Jen nás to všechny stojí a bude stát vysokou DPH.

0 0
možnosti
K

Krasavicee

4. 3. 2012 20:38
Ano, málokdo nám říká v médiích pravdu tak otevřeně

jako paní Šichtařová. Pokud je něco pro občana skutečně výhodné, stát zpřísní pravidla! Příkladem může být vývoj dříve skutečně výhodného stavebního spoření. Stát postupně zpřísnil pravidla dokonce i pro stávající běžící smlouvy (!) s odůvodněním, že je spoření pro občana příliš výhodné, státní příspěvek stát zatěžuje a jde z daní nás všech, tedy i z daní občanů, kteří si stavební spoření neuzavřeli :-)  Víte kolik ministrů financí se v ČR i EU vystřídá za těch cca 40 let, které má mladý začínající daňový poplatník před sebou?

1 0
možnosti
MV

Marcus12345

4. 3. 2012 15:40
Penzijní fondy nejsou řešení

Je potřeba si uvědomit, že penzijní fondy jsou poněkud dražší a rizikovější obdoba průběžného systému.

Fondy se tváří, že oproti průběžnému systému jsou levnější, protože je zde "výnos" z uspořených peněz. Je ale potřeba si uvědomit, že ten výnos nezaplatí nějací Marťané ale my - buď v daních (pokud fondy pujčí státu), ve splátkách hypoték a úvěrů (pokud fondy pujčí přímo občanům) nebo v ceně výrobků (pokud fondy pujčí podnikům).

Fondy jsou v principu jen zbytečný a drahý mezičlánek - vláda totiž nastavila limit poplatků fondům opravdu štědře.

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články