Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hromobiti04

16. 9. 2011 13:32
To víte, hraje se hra, která má jasná pravidla.

Máme problém, jak naplnit státní kasu. Díky korupci z ní mizí kolem sta miliard (kdo ví, ale já bych řekl, že to bude víc). Takže - problém korupce se řešit nebude, ten je prostě jasně daný a nebere se jako problém, ale jakýsi zvyk, na kterém se rozhodně nehodlá nic měnit. Takže páni poslanci schůzujou, ministři jakbysmet a s vážnou tváří diskutují jak z občanů sedřít kožu, protože jiná cesta k naplnění rozpočtu přeci neexistuje. To je to samé, jako kdyby se potápěla loď, protože má ve dnu díru jak do pr.. zadnice, všichni o ní vědí, je jim jasné, že se loď potápí hlavně kvůli té díře, ale důstojníci námořníkům vysvětlují, že aby se loď nepotopila, musí námořníci vyházet do moře i svoje spodky, aby se zabránilo přetížení a zpomalil se proces potápění. Totální absurdita. Námořníci by tyto dementní důstojníky jistě hodili přes palubu. Otázka zní co s tím svinstvem uděláme my...

2 0
možnosti
G

Gašpo_2

16. 9. 2011 14:07
Len poopravím

Korupcia a klientelizmus nie je zvyk. Je to jeden zo základných pilierov existencie politickej scény. Ak ho odstránite, prestane byť politika pre sponzorov zaujímavá. Pokiaľ politika stratí sponzorov, partajné organizácie vyschnú. Členské príspevky prebujelé stranícke aparáty nevytrhnú. Prenájom budov tiež nie.

Je to naprosto pragmatický dovod, prečo je boj proti korupcii len divadielko pre voličov, ktoré sa vždy vytiahne do repertoáru pred voľbami. Všetci politici veľmi dobre vedia, že keby to s bojom proti nej začali myslieť vážne, defakto by páchali harakiri.;-)

1 0
možnosti
PS

WetSinglet

16. 9. 2011 13:03
neco na tom je

dejme tomu, ze stat vrazi penize do zachovani divadel, do kinematografie ....tedy do kultury....jenze lidi maji cim dal tim vic penez a prvni co v rozpoctu skrtaji je prubezna kultura behem roku...to se mnozi radsi vzdaji kina o divadlu nemluve a radsi pojedou na 14 dni do bulharska...pak skrtnou i tu dovolenou a stravi 14 dni na chalupe...nebo doma...takze proc dotovat neco, co lidi stejne nevyuziji, ze? dale by se take mohly poskrtat naklady na ochranu zivotniho prostredi, protoze to jsou vyslovene vyhozeny penize....potom jeste muzeme skrtnout zbytecne penize na zachovani zivotni urovne nezamestnanych, postizenych a duchodcu....jo a jeste by se dalo usetrit na zdravotnictvi, proc zbytecne dlouho lecit tezce nemocne, kdyz po lecbe stejne nebudou prace schopni,....ze melu hlouposti? jenom dovadim do extremu, to co bylo v clanku nakousnuto.....

0 0
možnosti
LK

lukask2007

16. 9. 2011 12:44
Reklama

Ono to asi nebude jediná škodovka, která jezdí s nápisem Porsche Praha nebo Porsche Brno, když je tam prodávají a mají je i jako služební auta... :-)

0 0
možnosti
PK

repanak

16. 9. 2011 17:06
Re: Reklama

prostě dáma tady "ujela", nemá ponětí, co nápis Porsche vlastně obsahuje ...

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

16. 9. 2011 12:23
Karma!

Často ma napadne čo sa asi Kalouskovi honí hlavou. Osobne si myslím, že tento človek nie je hlupák a určite mu dochádza veľmi dobre kam situácia speje. Tak si hovorím, či to už skutočne nie je len taký pokus udržať to ešte nejaký čas v chode, nech sa kamaráti stihnú napakovať, nech sa to doklepe aspoň do konca volebného obdobia, prípadne ak nie, tak sa vyvolá vládna kríza a predčasné voľby... A potom? Asi mu je to jedno. Ostatne stejnak s tým nič neurobí.

Priam sa podsúva otázka, či si politici tajne neprajú aby nás do tej eurozóny vtiahli čo najskor. Problémy sa presunú do Bruselu, ostatne Barrosso a ECB toho už majú na hlave toľko... A dlhový deficit by sa dal krásne zdovodniť problémami eurozóny. Teraz je tento "argument" síce tiež "trendy", ale neznie tak presvedčivo s národnou menou.;-)

3 0
možnosti
SN

kuča

16. 9. 2011 12:23
Markétko............

:-)......jste nejen krásná, ale i chytrá! Kdybych byl mladší, chtěl bych s Vámi mít děti! Fandím Vám! R^R^R^

4 0
možnosti
PD

VéPéčko

17. 9. 2011 11:11
Re: Markétko............

Krásná podle fotky jste, chytrá možná taky, ale přesto si nevidíte na špičku nosu.  

Dopouštíte se chyby, kterou dělají ekonomové zhusta. Díky své odbornosti zužují život jen na pohled na ekonomické problémy, v podstatě vidí jen peníze (přitom peníze vlastně neexistují, ale to je na úplně jinou diskusi). Ano, můžeme zavřít divadla, přestat čistit vzduch z komínů fabrik (to ušetří hodně), přestat udržovat lyžařské stopy apod. ale budeme chtít v takovém státě žít?

V Čechách jsou nízké daně z příjmů firem - přesto sem firmy svá sídla nepřesouvají a řada firem se zahraničním vlastníkem funguje jen na principu costcentra - zisk tady nevykazuje žádný. Také majetkové daně (například z nemovitostí) jsou tu dost nízké, ale to je podle mně jedna z cest jak zvýšit výběr.

0 0
možnosti
RH

R. Hrabovský

16. 9. 2011 12:21
...

R^

0 0
možnosti
L

levicak

16. 9. 2011 12:18
Přemlouvali jste

bábu a teď si drbete hlavu.No příště víc přemýšlet.

3 0
možnosti
J

jfb

23. 9. 2011 11:42
Re: Přemlouvali jste

Přemlouvat Bábu aby volila pravici je správné. Bohužel stejně 95 % lidí nakonec volilo levici ... A je jedno, jaké si dávají jméno.

0 0
možnosti
PP

Co Cech, to genius!

16. 9. 2011 11:57
Politicky byznys

Soucasna "pravicova" vlada( slovo pravice ve spojeni s ni pouzit je opravdu vysmech vyznamu toho slova! ) dela tento typ "reformy" - stat bude poskytovat cim dal mene sluzeb a obcana to bude stat cim dal vic penez. Zda se vam to prastene na hlavu? Me taky, ale to uz je dnesni druh politiky - byznys pro urcitou skupinu neschopnych lidi, kteri se k moci dostanou tim, ze naivni obcane veri, ze by politici meli byt ti, kdo povedou stat tak, aby prosperoval. Nemuzu si pomoct, ale to naposledy platilo mozna v 80. letech 20. stoleti...

0 0
možnosti
PP

Co Cech, to genius!

16. 9. 2011 11:58
Re: Politicky byznys

Samozrejme ne v Ceskoslovensku.

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

16. 9. 2011 11:55
No právě

0 0
možnosti
PM

G3000

16. 9. 2011 11:52
DPH

R^ Kradousek s Poločasem se opravdu asi zbláznili

4 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 43,10
  • Průměrná čtenost 20066x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články