Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Je třeba pamatovat na to že stokrát opakovaná lež se stane pravdou. Otevřete si jakékoliv noviny projděte si internetové zprávy nebo zapněte televizi. Všude ale opravdu všude se dozvíte že za energetickou krizi může Putin.

Proč se nikde se nedozvíte o zprávě z roku 2018 kterou měla EU na stole kde bylo jasně upozorněno že greendeal nás žene do závislosti na rusku.

Proč v TV celodenně neběží dole v červeném pruhu že se EU nejenže nevzdá emisních povolenek ale ještě přímo uprostřed krize odhlasovala že nově se emisní povolenky budou vztahovat i na dopravu a vytápění budov(zatím ne obytných). Proč nejsou palcové titulky že EU chystá další zdražení.

Proč když slyšíme o zdražení protože válka není doplňující info "

Krize energií začala v polovině roku 2021 vrcholilo to pádem bohemia energy v žáří 2021. Rusák napadl Ukrajinu 24 února 2022."

Vždy je příčina a následek. Pokud by nás greendeal nevehnal do náruče ruska těžko by nás mohlo vydírat že? Vůbec poprvé v historii byla odepsána funkční spolehlivá technologie dříve než ji plně nahradila nová ale stejně funkční a spolehlivá.

29 3
možnosti

Kdyby každý z nás měl na střeše fotovoltaické panely, nevznikla by žádná energetická krize ani závislost na Rusku! :-)

2 18
možnosti
JL

Co se týče té prognozy pí ekonomky ohledně komunistické budoucnosti - asi neví, že existuje KLDR, která pořád funguje a nikdo na světě se neraduje ze svých vůdců tak jako tito šťastní lidé v malé jaderné zemičce.

0 5
možnosti
Foto

A proto je mi záhadou, proč všichni naši nespokojenci do této země zaslíbené neodjedou. :-)

2 1
možnosti
JR

J37a53n 64R89á38ž

28. 9. 2022 9:53

Krize je tady a vypadá, že je vážnější, než byla v letech 2008-2009. Takže kdo ještě relativně nedávno napadal paní Šichtařovou, že příchodem krize pouze straší veřejnost, by se jí měli alespoň v duchu dálkově omluvit

Zprávy ze včerejšího večera:

Z eurozóny: Inflace vystoupila na další rekord (9,1%) a stále stoupá Problém rozpočtů a slábnoucí měny se všech zemí eurozóny, zhoršuje podmínky pro pokrizový restart ekonomik zejména silně zadlužených vlád a ohrožuje jejich rozpočty. Evropská centrální banka (ECB) bude pokračovat ve zvyšování úrokových sazeb, ačkoli očekává výrazné zpomalování ekonomické aktivity. Uvedla to včera šéfka ECB Christine Lagardeová při svém vystoupení v Evropském parlamentu. Varovala rovněž, že vládní opatření na podporu domácností a podniků v Evropě jsou příliš široká. Naznačila, že tato opatření narušuje snahu centrálních bank o redukci inflace.

Česká republika: Důvěra v ekonomiku ČR se v září u podnikatelů i spotřebitelů propadla na nejnižší hodnotu od počátku zjišťování v lednu 2003. Razantně vzrostl počet občanů obávajících se v příštích 12 měsících zhoršení celkové ekonomické situace, své vlastní finanční situace, zvýšení nezaměstnanosti i dalšího růstu cen.

OECD předpokládá, že růst eurozóny zpomalí v příštím roce na 0,3 procenta z letošních 3,1 procenta. To znamená, že blok 19 zemí platících eurem stráví nejméně část roku v recesi.Zvlášť nepříznivě vidí OECD výhled Německa, které je závislé na ruském plynu. V příštím roce tam se čeká pokles o 0,7 procenta, zatímco ještě v červnu centrální banka čekala růst o 1,7 procenta. OECD také varovala, že další problémy s dodávkami energií zastaví růst a zvýší v Evropě inflaci. To by mohlo zvýšit inflaci o 1,5 procentního bodu, což by mnoho evropské země uvrhnout na celý příští rok do hluboké recese.

Zdroj: Analytický bulletin Patria Finance,a.s.

6 0
možnosti
JL

Dekuji pane Razi. Prekrasny rozbor. a take nasledky zadluzenosti pro cinnost v budoucnu. Malinke prani. Prosim, zaslete ten vyhled do budoucna s dluhem statu, panu Stredulovi a at to prednese tem demostrantum na Vaclavaku.

1 0
možnosti
JL

Taky mě napadlo, že nedostatek energií nám simuluje budoucnost, až budou zakázána fosilní paliva...takže dívejme se do budoucnosti.

6 0
možnosti

...a budujme fotovoltaiku na střechách! :-)

1 0
možnosti
ZZ

Pokračující energetická krize není vůbec nutná. Navíc EK a celé EU se dosud neprobrali z blouznivé naivity Green Dealu.

Všichni čekají na zázrak, ale ekonomika, která ke svému životu potřebuje levnou el. energii a levný plyn, jde zákonitě rychle do kytek.

Němci doufali v záchranu ve zprovoznění NS. Teď jim teroristé z nejmenovaného státu jasně ukázali, že žádný zázrak se letos konat nebude !!!

;-(

6 1
možnosti
Foto

Osobně si myslím, že mnohem lepší by bylo, kdyby místo uhelných elektráren zprovoznily Němci elektrárny jaderné. Nejen kvůli emisím. I uhlí jednou dojde. Uranu má lidstvo na několik století.

16 0
možnosti
Foto

Uhlí má také mnohem lepší použití, než ho prohnat komínem a pak ty čmoudíky dýchat. Sama Šichtařová by se změnila v "ekoteroristku", kdyby ji měli postavit uhelku za barákem. Ale jiní ať to dýchají, to je báječné.

3 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,12
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články