Foto

Pár poznámek na okraj:

1. pí Šichtářová nemá s Trikolorou nic společného

2. Proti jasným argumentům v blogu nejvíce namítají lidé, kteří jsou buď ve státní sféře, přisátí na dotace, neziskovky nebo by je jiným způsobem ozdravení ekonomiky poškodilo (a takových je spousta).

3. Ano - osaměle jako ČR asi nemáme v rámci EU šanci se z dotačního, povolenkového a dalších šíleností vymanit. Ale mělo by to jít postupně. Když jde něco zavést, tak by to mělo jít i zrušit. Od toho jsou volby - a ty do EP patří k těm důležitějším.

VF

Pravda, mohla by v profilu doplnit, že je členkou strany Svobodní (je i jejich bilboardovou tváří).

Foto

Jednoduše řečeno, je třeba vrátit se ke kapitalismu.

Foto

Podle mého p. Šichtařová jenom hlasitě mluví pravdu, tj. že král je nahý ale mnozí se tváří, že je všechno v pořádku. Není. Když něco jede z kopce, nemůžu tvrdit, že to jede do kopce - tj. podle "ovoce" by měl člověk poznat, jestli věci dělá správně nebo blbě. Ke Green Dealu: Podle mého někteří došli k závěru, že mají páky či peníze na to, jak např. snížit průměrnou teplotu Země. Opravdu mají na to páky? Bude to pro život na Zemi dobré? Něco jiného je přiměřená ochrana ovzduší, řek a potoků - v tom se dá hodně napravovat,

Foto

J16o75s46e19f 94B38á50r61t95a

27. 3. 2024 21:35

Tento návod je vlastně volební program

JK

Aneb Trikolóra: jak prohrát volby snadno, rychle a hloupě.

JK

Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly. Známe mnoho lokálních civilizací, které vydrancovali své zdroje, zkrachovaly a zanikly. Dnes máme globální civilizaci a ta zanikne globálně, jakmile budou vydrancovány zdroje. Váš přístup je, užijme si dokud to jde. A ono to půjde, možná dalších mnoho let a co bude pak, bude pálit až další generace, nás ne. Kdo odpoví otázku, "Co s tím?", dostane nobelovku ve všech kategoriích.

Jednoznačně se ukazuje, že restrikcemi, nařízeními a dotacemi to nepůjde, to umí prosadit jen tuhý autoritářský režim, druhý extrém je to, co navrhujete vy, možná v afektu a jistě i pod vlivem vašeho současného politického ukotvení, tudy cesta nevede. Politická agitace je zřejmá a hrajete na struhu Green Deal je fuj, což víte že zabírá.

Dotace jsou skutečně zlo, to vysvětlete stávkujícím zemědělcům, jak z toho kolotoče ale ven neříkáte, přestat dotovat pouze v Česku je konec podnikání, přímo nebo nepřímo je dotováno vše.

Koruna nebo Euro, proč nevyrovnat šance a nechat trh rozhodnout, proč si nemůžeme vybrat, včetně státních institucí. To co bylo vynaloženo na udržení kurzu Koruny, by zaplatilo důchody několika generacím.

Co bych však požadoval, je důsledné oddělení podnikání od politiky. Politik má tvořit normy v souladu s obecnou morálkou, zájem podnikatele je zisk, na morálku hledí úplně jinak. Proto vzniká "blbá nálada", vidíme, že zákony jsou poplatné úzké skupině, která to dokáže penězi ovlivnit, nebo se cpe do politiky, právě za účelem nasměrování zákonů k osobního zisku.

Co bude nevím, jsem ale optimistou, jsme přece druh "moudrý", tak snad to budou o nás říkat i naši následníci.

JK

Oponovat ekonomické expertce trikolóry je asi jako hrát šachy s holubem - rozhází všechny figurky, pokadí šachovnici a pak chodí okolo a naparuje se vítězně jako král.

Foto

Samozřejmě, karma! Ale pro naplnění (alespoň částečné) této vize by byla zapotřebí volební shoda celé opozice. Tedy i dosud neparlamentní.

LS

Takže odborníci z SPD, Trikolóry, PRO, Svobodných a p. Paroubek? Ještě pan Tlustý je taky odbornik, tyto jste myslel?

Foto

J90a45n 87Š48i13k

27. 3. 2024 19:06

Prosperity dosáhneme zachováním koruny! No, jasně. Já myslel, že jste ekonomka, potíž je, že se z Vás stal víc politik a to už hodně dávno. Taky to odbourávání dotací nám určitě v evropském prostředí hodně pomůže a zajistí naší ekonomice raketový vzestup. Mluvíte vůbec někdy s podnikateli, jak to vidí oni? Asi ne, že. Žijete ve skleníku salónních teoretiků. O tom je Váš dnešní výtvor. Fakt je k smíchu, nezlobte se. Hezký den

Foto

Představte si, že se na ty dotace musí prvně vybrat a pak se musí náležitě rozdělit těm poslušným. Jednou je to linka na toustový chleba, jindy kapříci nebo kanárci. Problém zemědělství? Dostanou dotaci aby nechali ležet pole ladem, jindy se musí vypěstovat biopalivo. Nejde to nějak proti sobě? Z dotací se stavěli rozhledny, které se teď budou bourat. Když stát letos snížil dotace na soláry, začali zákazníci platit více?

Foto

Vidim to podobne. Jen se obavam, ze stavajici ekonomicky system bude muset nejdrive zkolabovat a teprve potom bude mit takovy program sanci na vetsinovou podporu. Nastesti CR je zeme v podstate bez zdroju typu ropy, mimo prace obyvatel nema nic moc a tak by ten kolaps mohl nastat relativne rychle. Proto davam neomarxistum v CR rok, maximalne dva.

  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články