PS

Pokrok a blahobyt šel vždy ruku v ruce s dostupnou levnou energií. Levnou dostupnou energii nám zařízla EU pomocí greendealu.

Automotive byl motorem Evropy. Automotive zničila EU pomocí greendealu.

EU ničí náš způsob života nejdříve vsadili na migraci jenže ty dopady jsou tak viditelné že museli ubrat a najít jinou cestu a tou cestou je greendeal. A každý kdo nesouhlasí je nepřítel oceánu a chce zničit planetu.

Foto

Nerozumné chování úředníků v Bruselu musí mít nějaké pozadí. Není přece možné, že by se na tak důležité posty dostali natolik, slušně řečeno, zaslepení jedinci.

MP

Ve své podstatě je to výsledek Zeleného úderu, kdy už před časem řekli že chtějí pomocí drahých energií donutit lidi a firmy šetřit s energiemi. Akorát že to nezpůsobí ani tak šetření s energiemi jako spíš odchod firem mimo EU. V globále se tak energie neušetří, ale spotřebuje se na jiném místě planety. S "bonusem" energie nutné na přepravu. Takže se ve finále energie po světě spotřebuje stejně, nebo více, jen EU bude mít spotřebu menší. Panáci se tak budou bít v prsa jak jsou "zelení", ale ve skutečnosti to bude jen fraška.

Doufám, že se tato "autodestrukce" evropské ekonomiky po volbách do europarlamentu zastaví.

VN

Ale pan Fiala si sjel data a oči mu jen zářily. Snad není tím pověstným dezinformátorem?

Foto

Jak by dopadla jakákoliv firma, kdyby ji začal řídit válečný vysloužilec, odměněný trafikou na rušné třídě? Stejně dopadá i EU, řízená podobnými jedinci z Bruselu.

ZB

Ano, fialová vláda sklízí co zasela. Vysoké ceny energií, drahé úvěry vyhánějí dobré a lepší firmy jinam. Zbydou nám oči pro pláč. Už aby byly volby a pětikolka zmizela ze Strakovky. Čím dříve to bude, tím lépe pro Česko. Jen aby nebylo pozdě. Kdo to mohl volit?

VK

Vážený "fialový diskutére", ceny elektřiny na burze je již stejná, jako před krizí, stejně tak spolu s úroky ČNB klesá i inflace, na které má lví podíl i estébácký expředseda Bureš, který za ČR podepsal GreeDeal, onu zelenou cestu do ekonomických pekel.

Nebo chcete covid, válku na Ukrajině i GreenDeal klást za vinu Fialovi?

OS

Jak se vyjádřil jeden můj přítel podnikatel v černém řemesle, tedy v kovoobrábění. "Jde to všechno do "JETELE". Zakázek ubývá, celková nejistota se už nedá přehlížet nebo řešit nějakým podnikatelským portfoliem, asi to zabalím a snad ještě aspoň trochu měně špatně prodám. A nedivil bych se, kdyby někomu ruplo v kouli a začal konečně ty environmentální spasitele v Bruselu fyzicky likvidovat." Tolik citace, sprostá slova vynechávám. Ten kámoš podniká úspěšně cca 30 let, ale teď říká, že už nemá sílu prát se zelenými větrnými mlýny. Teror nejrůznějších kontrol, nových a nových povinností a ceny energií se už nedají snášet bez ztráty psychického zdraví. Do Indie nebo Bangladéše nechce a v Česku se (nejen) s malým podnikáním prostě končí. Tečka.

VF

A jaké řešení, paní Šichtařová, nabízí Vaše strana Svobodní?

Nebo je to jen styl: Všechny vyděs a pak uteč?

MP

Řešením je zastavit Green deal. Celosvětové emise CO2 ovlivňují státy EU asi z 10 nebo 8 %, takže i hypotetické snížení emisí na 0 % to celkově moc neovlivní, akorát budeme bez fosilních energií bezbranní. Vystřelení náboje z děla vyžaduje hoření a vytváří CO2. Válka na Ukrajině je celkem blízko a Rusko vyhrožuje přenesením do Evropy.

  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články