Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠZ

Asi se mýlím, ale já měl a mám za to, že ty dotace byly původně kvůli tomu, aby lidé měli možnost koupit levnější potraviny. Kdyby totiž zemědělci prodávali za skutečné náklady bez dotací, obyvatelstvu by nezbylo na nic jiného. To by teprve byl mazec. A ta buzerace s papírama, to je jen taková třešnička na dortu.

0 0
možnosti
JL

J13a73n 70L22a20k66o52m84ý

20. 2. 2024 23:48

Problém je, že to „šílenství“ bylo schváleno už hezkou fobu zpět, ale boj zemědělců začal až teď. Takže tím oni dami dokázali, že jde jen o peníze a všechno o co teď bojují je jen zástěrka. Čekali, že přiteče víc a kdyby přiteklo, jelo by se pěkně dál.

Osobně mi nepřijde jako šílenství ani omezení chemie, jako totálně mimo je ovšem bez debat chování hovězího. Ne vše je špatně, ne vše je bez brutálních následků realizovatelné.

PS: „Zeman ani Fiala tomu nerozumí. Babiš obhajuje, proč odsouhlasil Green Deal“ - mimo to, že dnes je naoko proti němu patří k těm, kterejm se v této zemi hodí asi nejvíc.

1 1
možnosti
KS

Když čtu blogy téhle paní, tak se divím, jak to, že tahle země už dávno neskončila v plamenech pekelných. Nic nefunguje, všechno je špatně a lidi jsou chudobní.

1 1
možnosti
SB

Ten kdo někdy něco dělal v zemědělství a to jak v rostlinné výrobě nebo živočišné výrobě nebo s technikou, tak dobře ví, že to je práce z nouze ctnost. Téměř nejnižší mzdy a pracovní doba od nevidím do nevidím. Pokud zemědělci vytvoří zisky, tak je dají zase zpět do výroby. Mimo jiné loňský celkový zisk cca 9 mld.Kč za celé zemědělství má jedna naše (v cizím vlastnictví) největší banka (vydělaní z našich peněz) a je celý rok v teple u počítačů. A co ostatní banky ? Jinak článek bezva.

2 1
možnosti
JSS

paní Šichtařová - vyznamenaná v Seznamu.... oceňuju, že se zastáváte čsl. zemědělství. Vy o tom něco víte, jak to rozbíjeli po 90. roku a jak to běží dodnes. V Bruselu, Lucemburku jsou různí lidé- a hodně těch neuvažujících a devastujících!! Bohužel a my jsme ve vleku. Naše občanská společnost je lhostejná - hlavně že veze plné košíky z cizáckých supermarketů... Nebudu se rozepisovat, moje přesvědčení je jasné - potřebujeme i jiné lidi do vlády!!! Potřebujeme se vzpřímit - mít názor a ten tvrdě prosadit!! Ing. Straršil starší Polná u JI

2 2
možnosti

Správně, nenecháme si republiku rozvracet nějakými ztroskotanci a samozvanci!

3 0
možnosti
Foto

Ale kterým? Těm co utekli, nebo těm, co zůstali?

6 1
možnosti
DNP

Strašně zmatené blábolení. Nešlo by si neodporovat minimálně v každém odstavci?

6 5
možnosti

Paní se dala na politiku, tak si to může dovolit.

3 2
možnosti
LP

Tak tento blog je teda zmeska protichodných tvrdení...

Najprv základná otázka - orientácia na ekológiu je výhradne európsky vynález? No, samozrejme, že nie.

Neveril by som, že si v 21. storočí prečítam kritiku znižovania pesticídov v poľnohospodárstve. Stalo sa.

Pani autorka, vy viete prečo vlastne protestujú?

Zjavne nie, keď navrhujete úplné zrušenie dotácií

Chcete absolútne voľný trh bez dotácií a vadí vám lacné obilie z Ukrajiny? WTF?!?

A navyše, v každom štáte protestujú poľnohospodári trochu s odlišnými požiadavkami, len jedno majú spoločné - chcú vyššie dotácie.

6 4
možnosti
JK

J24i55ř69í 86K72ů57r52a

20. 2. 2024 16:49

Kdyby nebyla umělá hnojiva tak zemědělci sklidí 💩

1 0
možnosti
MB

Amen.

Ideologové tvrdí, že maso nahradíme hmyzem. Ideologové už ale zapomenou dodat, že na hmyz není zažívací soustava středoevropana připravena. A chov hmyzu není taková legrace, jak nám ideologové tvrdí.

Ideologové tvrdí, že maso není potřeba a můžeme tlačit vegan a plant based stravu. Ideologové už ale zapomínají dodat, že ty rostliny musíme něčím hnojit. Nedávno se mi nějaký ideolog snažil namluvit, že můžeme pěstovat hydroponicky. Akorát nám z toho polezou mdlá supermarketová rajčata chutnající jako něco, co vyprodukoval Tricatel.

11 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články