Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No, a když vám někdo donese domů střeleného bažanta z honu, víte - kdy jej máte začít konzumovat, aby byl správně "naležený"?? To jest jednoduché. Bažantovi zapíchnete do jazyka rybářský háček a za vlasec bažanta pověsíte na zeď. A až se ten jazyk utrhne (přesněji, že uhnil) a milý bažant spadne - tak je ke konzumaci jeho maso správně "naležené"...!!

0 0
možnosti
JV

Pokud se tu někdo těší na červy, tak se předčasně neradujte. Před rokem jsem narazil na stánek, kde sušené červy prodávali.

Sáčky po pár gramech za cenu vysoko přes 100 Kč.

Když jsem to přepočítal, vyšlo mi to na cenu za kg v řádu tisíců. Takže se tím nenacpe žádný 'žebrák' s pětimístným příjmem.

0 0
možnosti
JZ

Když si Češi navyklí na Kostelecké uzeniny stěžují, že pražení cvrčci jsou eklhaft, i polomrtvé mokvající krávy ve frontě na porážku se zasmějí

0 3
možnosti
Foto

I Nizozemi ma sva "špecifiká".

Od sesti hodin rano do sedmi vecer je rychlost na perfektnich dalnicich omezena na 100km/hod z ekologickych duvodu. Coz je zaroven rychlost na okresce vedle v Nemecku. "Mezi Nemeckem a Holandskem je totiz sklenena stena, aby zle emise neprosly", rekl mi ironicky kolega.

Farmy v okoli Enschede jsou prekrasne, na druhou stranu, pokud se nemylim, Nizozemi ma snad nejvyssi spotrebu umelych hnojiv na svete.

Vznik BBB inicioval zasah policie proti protestum zemedelcu, byl na mistni pomery neprimerene tvrdy. On totiz export zemedelskych produktu je v Nizozemi snad nejvyssi v Evrope a nejde o zanedbatelne sumy.

A takove holandske syry Gouda, Edam nebo Old Amsterdam, to jsou legendy.

Nizozemi ma bohuzel nejhustejsi osidleni v EU, to potom ty emise na tak malou zemi vypadaji na papire mozna strasidelne. Nicmene v realu tam ve meste neucitite smrad ze starych dieselu, narozdil od centra Pardubic, kde to cloveka doslova prasti pres nos, protoze tomu jiz odvykl.

Odpad se tridi, papir, plasty, biodpad, plechovky od piva jsou zalohovane, plasty se davaji do specialnich pytlu a odvazi je jednou za cas, visi to potom v den D vsude po ulicich.

Zeleni khmeri jsou schopni znicit jakkoliv prosperujici zemi, ja vsak verim, ze Nizozemske kralovstvi najde reseni, aby k tomu v jeho pripade nedoslo.

Byla by to velka skoda a navic klapot drevaku zchudlych holandanu by potom byl slyset az do Osnabrucku.

2 0
možnosti
JP

Zase jen povrchní negativní blafy, autorka opět leze do problému, kterému nerozumí. Nechte to řešit Nizozemcům. V Nizozemsku je vysoce intenzivní zemědělství s vysokým zatížením živočišnou výrobou. Objevili se však velké problémy se znečištěním vod. Proto to "nějak" řeší...nechte je to řešit, oni si bez vás poradí.

5 11
možnosti
MF

Jo, přesně. V 50. letech tady byly problémy s "vykořisťováním" a taky je "nějak" vyřešili. A třeba rusáci mají dneska problémy s Ukrajinou a taky je řeší "nějak", že jo?

8 0
možnosti
Foto

Dusík je také potvora, metan, CO2, prostě všechno. a HLAVNĚ VODA!

2 0
možnosti
JD

J73i44ř48í 38D71a21n55i16š

17. 1. 2024 22:09

Myslíte dihydrogen monooxid?

0 0
možnosti
Foto

Dávám rudým liberálům ještě tři roky. Pak si je vezme peklo nebo ulice.

6 0
možnosti
LU

Je ti ich vec, koho si slobodne volia toho majú.

0 0
možnosti
MS

Jak prorocká byla slova Milouše ze Saturnina: Dědečku, přinesl jsem ti červy!

6 0
možnosti
JR

J47a34n 68R38á34ž

5. 1. 2024 18:27

Já jsem proti vraždění cvrčků, červů i brouků jen proto, aby si člověk našel náhradu za vepřové, hovězí , či skopové

A taky se mi nelíbí plundrování přírody v důsledku pěstování obilovin, řepy, sóji, slunečnic, či řepky, jen aby si hamižný člověk naplnil své panděro.

3 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články