Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

99% lidí vůbec neví, co to ESG je. Je potřeba lidem otevírat oči..

0 0
možnosti
Foto

1. Nepoužívejte pro naši zemi označení "Čechy",

2. Naší zemi se nedaří? Důchodový systém se hroutí? Roste nezaměstnanost? Klesá HDP? Platební bilance ničí naši peněžní soustavu?

3. ESG samozřejmě je blbost.

0 0
možnosti

ESG . . . .

Toho lze celoplanetárně dosáhnout snadno. "Jakýsi" polský spisovatel, napsal knihu - povídku Futurologický kongres. U nás to vyšlo v počátku osmdesátých let. Řešením se ukázalo být celoplanetární rozprašování halucinogenů. Ale pozor, nepatřím mezi konspirátory, kteří mají svoje teorie na kondenzační sledy .

Tedy přemnožená Zeměkoule je udržována ve spokojenosti pomoci halucinogenů .... No a chod zeměkoule čídí vyvolená skupina občanů ...

PS - kniha je sfilmována i "Holyvůdem" . a šel i v našich kinech

https://www.antikavion.cz/kniha/futurologicky-kongres-stanislaw-lem-1977?produkt=665122&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIyI_uvNGKgwMVA6x3Ch0pWAB5EAQYASABEgI1IvD_BwE.

film anonce

https://www.youtube.com/watch?v=WLtc8nllC0M

0 0
možnosti

no a ta vyvolena skupina byla ta nejzoufalejsi, protoze vedela, kam to vsechno vede. Aspon v knize, film jsem nevidel

0 0
možnosti

Obo se rkne ekonimicky darit, ale pokud to znamena, ze rto bude na ukor budoucnosti, tak to neni rust, ale plindrovani.

V v tomto ma udrzitelnost sve opodstatnene misto.

Jina vec je prakticke provedeni

3 3
možnosti

anebo dluh nemusi byt jen penezni (ekonomicky), ale ale i enviromentalni a dokonce i socialni.

3 0
možnosti

Na "udržitelnosti" není nic špatného. Třeba v zemědělství, které produkuje nadbytky, je logická snaha po udržitelnosti , tj. dotace podmíněny opatřeními na ochranu půdy, vod apod. Je to myšlení na budoucí generace, což mnoho neinformovaných křiklounů zde není schopno akceptovat.

1 2
možnosti

O to se vůbec nejedná. Útok na automobilitu, zákazy spalovacích motorů nebo příprava na propagovanou změnu stravovacích návyků obyvatelstva (brouci, červi), která jde ruku v ruce se snahou zlikvidovat produktivní zemědělství, a to všechno s cílem údajné ochrany planety.

Jsou to projevy zásadní změny v politice.

Po léta se politici předháněli ve slibech, jak zlepší život obyvatel.

Každý politik na to ovšem chtěl jít jinak. To museli - jinak by ta hra na demokracii neměla smysl.

Před nějakými 20 lety došlo k podstatné změně - ve spolupráci se zelenými fanatiky se cílem politického snažení stala planeta.

O člověka už není zájem. Ten je popisován jen jako škůdce, kdy vlastně jakákoliv jeho činnost je spojena s nějakými emisemi - pevnými, kapalnými nebo plynnými. Jak při výrobě, tak při spotřebě.

Uvedená změna umožňuje provádět politiku směřujícím proti zájmům většiny občanů. (Vlastně by bylo ideální zbavit planetu lidí. To by se pak planeta měla skvěle...)

14 2
možnosti

To jste to vzala ale až od prostředka. Začátek je jinde:

Stále víc nám vládnou lidé, kteří si z boje za něco nebo proti něčemu udělali životní program a skvělý způsob obživy - aktivisti.

Nikdo je nevolil a za nic neodpovídají - přesto nám vládnou.

Protože hlasitě křičí a málokdo si troufne jim odporovat nebo říct že jim nepošle finanční příspěvek.

A nikdy nemají dost - to by museli zavřít krám a jít dělat něco užitečného.

Vnucená elektromobilita je jen jeden z projevů, ale zvrhlost zásahů profesionálních aktivistů do života EU a nejen EU je vidět i v dalších oblastech.

Práva menšin, genderová vyváženost čehokoliv, LGBT+, zákaz knih Karla Maye atd. atd. Vždycky napřed existoval nějaký problém a ten byl řešen a vyřešen. Ovšem nikdy na 100%. Protože to už nedává smysl. Třeba emise aut. Jasně, smrdělo to. Hodně. Mezi EURO 0 a EURO 6 je ale už tak ohromný rozdíl, že diesel funguje jako čistička vzduchu. Ano, vypouští do ovzduší méně pevných částic než kolik jich nasává. Takže by se na to aktivisti už mohli vykašlat a na politiky netlačit dál. Ale nedají pokoj. Nikdy. A až v roce 2035 budou v prodeji jen elektromobily, budou otravovat dál. Co by jinak dělali a čím by se živili? Bude jim vadit hluk elektrických aut, nebo otěr z pneumatik nebo cokoliv jiného. Kde najít politiky kteří je pošlou do háje a firmy, které jim řeknou, že na jejich ptákoviny peníze nedají?

24 0
možnosti

Můžeme jít od aut jinam, protože jejich práce je vidět všude kolem.

BLM: Proč by se měl občan A omlouvat občanu B za to, co občan C kdysi provedl občanu D? To je nesmysl jak z pohledu práva tak obecné logiky. Ale omlouvá se a klečí se. Proč?

LGBT+: Pokud si to někdo přeje a najde dost šíleného chirurga ať se nechá přeoperovat třeba na lesního skřítka. Nic proti tomu nemám.

Jenže na pochody této komunity musí ze svých daní přispívat i ti, které to nezajímá. Proč?

atd.

atd. Těch věcí se zmocnili aktivisti a skvěle se tím živí. Jsou to oni, kdo vždycky politiky, Brusel a příslušné organizace dotlačí někam, kde už pokračování nedává smysl, ale oni přece nezavřou krám a nepůjdou dělat něco užitečného. Nikdo je nevolil, za nic neodpovídají, ale zasahují do všeho. Jak se jim ubránit? Nevím.

16 0
možnosti

Česky řečeno "řídí to kmotři, a veřejné peníze vysávají také kmotři".

5 0
možnosti

P94e40t15r 27D46r23a91p75a72l

10. 12. 2023 16:25

Tam v naší firmě jsme zaměstnali osobu na to esg. Ptvnj bylo, že jsme museli nahlásit dvou uhlíkovou stopu, tedy jak daleko a jak se dopravujeme do prace. Tak jsme to tak nejak vyplnili a za týden jsme se dozvěděli, že je to špatně, protoze se počítá jen jedna cesta. Tak přemýšlíme, aby se nedopadli jako Cimrmanovi horníci, kteří se hromadili v dole

13 0
možnosti

Výkazníctví je důležitá věc to už konstatoval doktor Šafránek v básnicich a to je už 40 let tomu nazad..

6 0
možnosti
Foto

J52a23n 20Š20i68k

10. 12. 2023 14:27

Ano, značnou část světa řídí korporace. Ale, když tak dobře víte, jak všechno funguje, tak laskavě dodejte i B. Totiž, kdo sedí v představenstvech, dozorčích radách a kdo jsou zaměstnanci v České republice. Vy děláte, jako kdyby nás okupoval někdo cizí a rozhodoval o našich osudech. Milá dámo. Prozradím Vám jedno přesladké tajemství. Tyhle všechny posty (většinou) obsazují v ČR Češi. Ano, žádní zlí obyvatelé USA. Češi. Protože to jen my sami, tak jako v ostatních zemích, se rozhodujeme pro koho a za kolik a kde budeme pracovat a tedy i komu odevzdáváme své životy. Tyhlety bláboly o korporacích od ekonoma jsou ukázkou opravdové žvanírny a amatérismu. Vy, nemáte s ekonomem zhola nic společného. Hezký den

10 22
možnosti

Takže socialistickou prasárnu jménem ESG nám nikdo nevnutil a vymysleli jí snad Češi?

15 1
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články