Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AW

Navrhuju stanovit termín pro přijetí Eura třeba rok 2222, ať mají klid

0 0
možnosti
AJ

Opět článek paní účetní na úrovni Lipovské. Účetní-komunistka=nejhorší spojení.

0 3
možnosti
FH

F92r51a40n61t62a 51H30o33l42ý

14. 12. 2023 18:34

Mohl byste prosím uvést odkaz na Vaše odborné články, abychom si mohli udělat názor na Vaše odborné znalosti a názory, ze kterých vyplývá oprávněnost Vaší dehonestace autorky?

0 0
možnosti
JP

J22a71n 70P64a17v84e12l70e37c

25. 11. 2023 10:04

Už to od někoho dole zaznělo. Ideologie je ten důvod.

Jak známo, člověk potřebuje něčemu věřit. No a lidé v Česku (hlavně politici, ale taky ekonomové), podléhají různým politickým ideologiím natolik, že jsou pro ně něco jako náboženská víra. Asi to trochu souvisí s tím slavným českým ateismem.

Zatímco na západě jsou filozofické směry a ideologie brány s nadhledem (pouze jako teorie, které se více/méně úspěšně přibližují pochopení fungování lidské společnosti a svět vůbec) u nás ne. My bereme ideologie vážně a snažíme se je praktikovat vždy a na vše a jsme na to ještě hrdí, neboť se pak můžeme považovat za principiální a hodnotově pevné ve stylu "Něch odpadně čo je oportunistické..." Proto také častěji než na západě tendujeme k totalitě a tím i k ekonomickému zaostávání.

Jednou je to marxismus-leninismus, pak zase neoliberalismus, multikulturalismus či postmodernismus. Lidé, kteří řídí tuto zemi a kteří ovlivňují její směřování bohužel poměřují vše co dělají kánonem své ideologické víry, nikoliv rozumem. Neptají se, zda to co navrhují a prosazují je správné a racionální. Neptají se, zda je to v souladu s obecnou lidskou slušností. Oni se ptají, zda je to v souladu s jejich politickou ideologií, které slepě a fanaticky věří.

3 0
možnosti
JK

Tak jsem si prěčet jak se to nedá ,bylo by vhodné ŕíct jak se to dá. ČNB nedoporučuje tomu rozumím ,byla by v konfliktů zájmů z důvodu okleštění pravomoci ČNB. ČNB nerozhoduje o přijetí nebo nepřijetí € a kdy? Pŕijetí je politické rozhodnutí vlády. Možná v budoucnu to bude předvolební kampaň nějaké proeuropske strany..

0 0
možnosti
Foto

Ministerstvo vnitra vede pan Rakusan, ktery se chova, jakoby funkci dostal na vecne casy a nikdy jinak. Jeho aktivistickym "plakatem" Putina v pytli pocinaje, ciny v rozporu s Listinou zakladnich prav a svobod, ktera je soucasti Ustavy Ceske Republiky konce. Cenzuru se nikdo od listopadu 1989 nepokusil zavadet. To az pan Rakusan a za to musi nest zodpovednost, predpokladam vsak, ze se tak bohuzel stane az ministrem vnitra nebude. Od ministerstva vedeneho tak pochybnou osobou se proto da ocekavat naprosto cokoliv.

4 0
možnosti
Foto

€ jsme tu vlastně na zkoušku už měli.

0 0
možnosti
VH

V zásadě proti přijetí Eura někdy v budoucnosti nic nemám, ale v nějakém odpovídajícím kurzu.

Ne 24,50 CZK/€.

Nejsem proti zachování CZK, ale to by nesměli řídit ČNB šílenci, jako byl Singer, kteří devalvovali uměle CZK proti € na kurz 27:1 a drželi ho 3 roky.

Prý pomoc exportu.

Tak dík, byl jsem tehdá importér.

Co se třeba přestat montovat do kurzu CZK, nebo když už, tak posílit na 18,- / 1,- a potom teprve Euro přijmout?

2 1
možnosti
FH

F26r16a58n23t79a 42H54o81l81ý

14. 12. 2023 18:31

Tak ještě že máme v Čechách internetové odborníky na všechno ... Bohužel podobní chytrolíni dnes řídí i evropské finanční instituce a podle toho ekonomika EU a eurozony vypadá .. :-(

0 0
možnosti
RC

ZNovu opakujete ten nemysl o tom, v jakych oblastech by CR byla prijetim EUR poskozena? Vzdyt extremne zalezi na kurzu, v jakem by se prechazelo!!!! To fakt jako ekonomka nevite?

3 9
možnosti
AJ

Tato popekonomka (obyčejná účetní) dle jejich blábolů o ekonomice neví nic.

0 2
možnosti
Foto

J25i27r60i 69C44i20z

24. 11. 2023 13:09

Nedavno jsme se s mym dlouholetym pritelem bavili o euru z hlediska jeho firmy, ktera temer vsechny vyrobky vyvazi. Me, jako laikovi to vysvetlil takhle. Vsechny kontrakty jsou v eurech nebo dolarech, protoze pokud by chtel obchodovat v Kc tak zahranicni partneri by se mu vysmali. Kdyz je kurs treba 23,5Kc za euro, dostane v prepoctu za 100€ 2.350,-Kc, kdyz je kurs 25,-Kc dostane za 100€ 2.500,-Kc, tedy obdrzi vice penez a je na tom lip. Problem je, ze nemuze nic dopredu planovat pro nestalost kursu. A jednoznacne se priklonil k prijeti €. To je logicke vysvetleni pochopitelne i pro me se sportovnim a technickym vzdelanim. Jeste dodatek o vstupu CR v r.2004, protoze v pristupove smlouve se CR zavazala prijmout €. Za 20let se stalo kulove a jako obvykle CR neplni nic a smlouvy jsou pro ni jen toaletni papir. No a tak CR vidi ve vyspele zapadni civilizaci jen jako bezvyznamnou nulu.

3 21
možnosti
PM

Za 20 se nestalo kulove, ale

https://cs.wikipedia.org/wiki/Evropsk%C3%BD_stabiliza%C4%8Dn%C3%AD_mechanismus

takze dnesni Euro uz davno neni to, k jehoz prijeti jsme se bohuzel zavazali.

A co se tyka neplneni pristupove smlouvy - laskave si ji prectete, at se tu neztrapnujete.

9 1
možnosti
PV

No jo. Jako obvykle vítězí ideologie nejen nad zdravým rozumem ale i tvrdými daty potvrzenými fakty.

5 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články