Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Budou mít levné byty v konkurzu firem.

Poradí si.

0 0
možnosti
LJ

Chtelo by aby Eu zavedla reciprocni opatreni pro firmy z ciny jako maji firmy z EU v Cine. Vcetne subvence vyvozu zbozi do CIny. At si Cinani uziji sve mediciny.

4 0
možnosti
Foto

Já nechci dotovat, aby si Číňan mohl kupovat levné výrobky.

1 0
možnosti
VB

V69i87l97é82m 23B70a39r70á31k

16. 11. 2023 17:39

Já se na něj naopak těším. Alespoň čínští komouši budou mít problémy a pokud to nezatáhnou, tak možná budou mít vzpouru hypotekářů.

3 1
možnosti
JL

Zde pani Markéto Šichtařová vysvetlujete tuto krizi ceskemu ctenari trochu divne.

Krize nastala, kdy Kongres snizil procenta na koupi nemovitosti na urcitou dobu. Dve poloprivatni pujcovny hipotek kde Kongres mel "velkou ruku", dostaly tento prikaz pro moznost mene vydelecnym obcanum si poridit misto pro svoji rodinu. Snizeni sazeb hipoteky bylo dane az na pet let. Potom trzni cena zase vstoupila v cinnost. Byl to pokus demokratu pomoci "barevnym"a mene vydelecnym rodinam, mit svuj domov. Na vrchol vseho, tyto hipoteky nekolika velkymi peneznimi institucemi byly dany do "baliku a ty byly prodavany na svetovem trhu jako investice pro mnozstvi dlouhodobich moznosti. Tyto baliky byly pojisteny jednou pojistovnou (UBS) a cely kolotoc zacal. Jenze.....??!!

Ti, kteri si ten "sen" z nizkou hipotekou poridili, pri ukonceni toho casu dane Kongresem zjistily, ze nejsou schopni platit za zvyseni platby nove hipoteky. Prestali platit uplne a odesli ze sveho snu. Nastal prebytek prazdnych bytu a domu a tim nemovitostni prumysl skolaboval. Ty "baliky" s hipotekami nedostavaly urcene penize a pojistovna nemohla vse pokryt. Cely financni system urcoval bankrot tech instituci, ktere v tomto systemu byly zapojeny. Kongres musel vlozit mnoho penez na zachranu techto instituci. Na konci nejvice doplatili ti investori, kteri vsemu verili. Na priklat, Islanska duchodova innstituce zustala bez penez.

Doufam v porozumeni meho vysvetleni. Preji prijemny weekend.

4 1
možnosti
MM

hIpoteky, nebo hYpokeky?

1 0
možnosti
Foto

Pokud mě pamětˇ neklame. tehdy velká realit. krize započala v G.B. Tam to vyřešil. ministr financí tím, že zestátnil největší hypoteč. banku, u které měl i on hypotéku. Ovšem mezi tím se ona krize ,,přelila" i za velkou louži

0 0
možnosti

Už před více jak dvaceti lety mi v Číně jedna Švýcarka ukazovala paneláky a říkala, že tam nikdo nebydlí a předvídala krizi. Tj. Čína tady lavíruje už desítky let, tudíž je velice nesnadné přepovědět, zda a kdy se to pokaká

4 0
možnosti
JK

Ano, takhle se to táhne už hodně dlouho. A i protentokrát bych si tipoval, že se to závěrečné zúčtování podaří o nějaký ten rok odložit. Samozřejmě sázky se zvyšují, to je jasné.

4 0
možnosti
TR

Hlavně hodně strachu a nejlépe to narvat hned do perexu.

3 12
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články