Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J52i36ř98í 67V56o32l51n84ý

6. 11. 2023 18:56

Autorka zapomněla dodat, že sám velký šéf Čezu Fantomas Beneš jasně řekl, že těm, kteří mají předkrizovou fixaci, se elektřina zdraží o vyšší desítky procent. Což je podle mého názoru o 50%, 60% a možná i více než 100%.

0 0
možnosti
JV

J81i92ř47í 18V18o74l98n84ý

6. 11. 2023 19:03

Posilujeme přenosovou soustavu, aby si Němci mohli tahat elektřinu ze severu do Bavorska. Avšak zaplatíme to my, protože na to máme. Jsme novodobou kolonií Západu a teď je nám naprosto jasné, proč nám Západ v průběhu a po Velké plíživé sametové kontrarevoluci tak tleskal.

1 0
možnosti
Foto

To je republika tohleto...

0 0
možnosti
ZZ

Já bych tu vaši kritiku zúžil spíš jen na tuto vládu a její voliče.

0 0
možnosti
MS

Zde se paní Šichtařová mýlí. Ceny regulované ERÚ zafixovat nejde, ty se stanoví každoročně a musí jimi všichni spotřebitelé zaplatit prudce rostoucí náklady na distribuci = dramatické posílení sítě, systémové služby rovnováhy (tedy záložní zdroje kvůli stále větší kapacitě nestabilních OZE), správa sítě a ztráty. To vše dle ČEPS bude stát 400 miliard Kč. Jestliže regulované složky jsou dnes menší polovinou výsledné celkové ceny elektřiny, tak do budoucna jako už dnes v Německu bude jejich váha dvoutřetinová. To vše je důsledkem uspěchaného, násilného procesu dekarbonizace. Kromě toho tvrdé vrácení těchto položek včetně podpory OZE na podniky opět povzbudí inflaci a naopak ještě více zašije kapsy spotřebitelů.

4 0
možnosti
Foto

I23v37o 84P89a12t15t69a

3. 11. 2023 16:34

To, cituji: "dramatické posílení sítě" je zejména z důvodu zvládání obřích přetoků el. proudu z německých větrných elektráren. Jinak souhlas. Lidé by si měli uvědomit, že stabilita el. sítí závisí na ROVNOMĚRNÉ dodávce. Vzhledem k tomu, že u OZE nelze (s výjimkou vodní energie), stabilitu zaručit, musí být k dispozici 24/7 záložní zdroje. Díky tomu je nezbytné prakticky celý výkon OZE zálohovat. Přitom zálohování, tj. udržování plynových a zejména uhelných elektráren v pohotovosti stojí skoro tolik, jako při výrobě el. proudu.

1 0
možnosti
Foto

Hlavně...v devadesátkach......zaveďte si domů plyn....nejlevnější vytápění....dnes Rus je nepřítel.....sice bereme ruský plyn,ale s oběhem přes celou zeměkouli Proto platíme nejvíc

2 0
možnosti
Foto

Možná bych doplnil, že jedna z prvních byla velká akce s přímotopy. Plyn nevyužívám, tak nemůžu zjistit, jestli beru ruský.

0 0
možnosti
Foto

Asi .....Určitě.....nanežraná vláda....elekřinu vyrábíme za 00 prd......ALE burza,že .....Němci nám za válečné repatriace dluží 14 BILIONŮ.....ale to je promlčený,což

0 0
možnosti
Foto

ČR jim zase vyvlastnilo Sudety.

0 0
možnosti
LH

Kdyby tato pětikolkovaná vláda měla v průzkumech právě těch pět procent, chápal bych to jako přiměřenou podporu dvouprocentních nejbohatších a tří procent věřících, či jinak postižených. Ale jakýkoliv jiný výsledek průzkumů je mimo moje chápání a jistě je to tím, že jsem postižen vlastním rozumem. A diskuse o výrocích vládních činitelů slouží pouze k všeobecnému pobavení, neboť mnohé vyřeší digitální měna...

1 1
možnosti
ZZ

To je skutečně na lidské chápání, kolik hejlů skočilo na špek těmto neschopným demagogům, lhářům a hrobařům našeho hospodářství a potažmo i vyrovnaného rozpočtu rodin.

0 0
možnosti
Foto

Jako bych sledoval reklamu dodavatele energie: Zdraží se, fixujte (u nás).

1 0
možnosti
ZZ

Fixování nepomůže.

Fixace je jen na silovou složku.

To co stát nyní vyhlásí, budou muset účtovat všichni distributoři !

0 0
možnosti
PS

V tomhle věřím vládě tečka. Daně zvyšovat nebudou říkala to Pekarová i Fiala. Léky budou říkal to Válek. Zákaz aut se spalovacími motory je nepřijatelný, ohrozil by mnoho lidí říká Fiala. No tak když tu nejlepší polistopadová vláda tvrdí že energie nezdraží tak nezdraží tečka.

Tato vláda má mohutnou podporu jen nemohou najít agenturu která umí ten správný průzkum názorů na správném místě a ve správnou dobu. Tato vláda má také spoustu úspěchů ale neumí je prezentovat a vysvětlit.

Myslím že tato vláda své cíle splní a ještě překročí. Není problém plnit na 150% pokud imperialisté........

11 0
možnosti
JR

J88a20n 84R56á68ž

2. 11. 2023 18:50

V titulku to "asi" není na místě. Energie zdraží, což je fakt a diskuzi lze vést jen o kolik.

1 0
možnosti
ZZ

Máte pravdu, ale zafixovat ceny nestačí, protože ERÚ je nadřazený distributorům - a těm prostě jen nařídí co mají pro stát od poplatníku vybrat a následně odvést státu.

Funguje to vlastně trochu jako státem nařízená další daň - a tady žádné zafixování cen nepomůže !

4 2
možnosti
ZZ

Pane Kšír, pochopil jste vůbec tento způsob zvyšování cen elektrické energie, organizovaný samotným státem ?

1 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články