Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dovolte, abych vyjádřil svůj názor, který má na věc můj přítel pan Kolář.

2 0
možnosti

Podivné. Symbol doby by snad byl prezident ječící při každé příležitosti o cenzuře a spiknutích, se svalnatým a racionálním myšlením nepolíbeným názorem na úplně všechno

0 2
možnosti

Asi v tom máte sama guláš. Zařadit SPD a komunisty mezi konzervativce (Thacherová...) , to už je síla. Žijeme v době relativizace a zaměňování pojmů a hodnot. Proto i dotaz prezidenta Pavla "co je to konzervativní" byl na místě. Po dlouhé době máme prezidenta, za kterého se nemusíme stydět.

2 7
možnosti

Kde v článku čtete, že komunisté jsou konzervativci? Ačkoli v porovnání se současnou vládou je konzervativec skoro kdokoli.

6 3
možnosti
Foto

Proč nejsou pravicoví voliči, bez kterých nemají pravicové strany šanci uspět? Protože je zde zažité, že typický pravicový volič je živnostník nebo podnikatel. Kdo dnes přispívá a kdo bere ze systému? U mě by měl být na pravo každý, kdo pracuje a to i za minimální mzdu.

2 1
možnosti

Zkušenosti ukazují, že tomu tak není.

Nejpravicověji vystupují ti, co jsou nejvíce závislí na státní kase - tedy lépe - vysocí státní zaměstnanci a ti, co jsou závislí na státních zakázkách.

3 1
možnosti
Foto

Absolutní perlou je v této souvislosti LIBERÁLNĚ- KONZERVATIVNÍ strana ODS.

Já se proto považuji za levicového pravičáka s křesťanskou- ateistickým názorem.

8 1
možnosti

A hádejte, za co vás považuje většina zdejší komunity?

1 12
možnosti

Myslím si, že to máte dosti neucelené. Stačí říci jediné-je nutno hájit kapitalismus. Politickým systémem, který principiálně chrání člověka proti iniciaci násilí, je kapitalismus. Kapitalismus je politický systém, kde jedinou funkcí státu je prosazení a ochrana individuálních práv člověka. Pouze politický systém chránící svobodu a majetek člověka umožňuje, aby člověk mohl žít jako člověk. Funkce státu tedy tkví v zajištění vnitřní a vnější bezpečnosti, justice a zahraniční politiky. Právo na život, majetek a svobodu je neslučitelné s jakýmkoli odstínem “sociálního státu” či “smíšené,” státem regulované ekonomiky. Kapitalismus není jen praktickým nástrojem k dosažení blahobytu člověka. Je jediným morálním společenským uspořádáním. Kapitalismus není dobrem jen pro zdravé, sebevědomé, racionální či bohaté lidi. Je dobrem pro každého člověka, protože je odvozen z podstaty člověka jako volní bytosti se schopností rozumu. Každému otevírá možnost pro realizaci svého potenciálu, umožňuje člověku žít jako člověk. Tečka.

8 1
možnosti
Foto

V které zemi máte ten kapitalismus vašeho pojetí?

3 0
možnosti
Foto

Směrování lidské společnosti určují myšlenky, ať už jsou správné, nebo falešné. Dnes vidíme nástup těch falešných myšlenek. Bohužel.

8 0
možnosti

Vynikající, naprosto přesný popis současné reality!

P.S. A samozřejmě - příznivci a podporovatelé současného stavu Vás budou, jak jinak než kritizovat, a tak vlastně nevědomky potvrzovat Vaše slova.

16 0
možnosti

* jen s těmi konzervativními stranami bych tak úplně nesouhlasil, ale v rámci celku to dle mého zase tak podstatné není.

2 1
možnosti

J13a90n 43R98á59ž

27. 9. 2023 13:16

Pavel dal za pravdu Zemanovi, že jen hlupák nemění své názory nebo tuto změnu názorů vyvolala tlaková výše v New Yorku.

Nedlouho před odjezdem do USA totiž řekl v rozhovoru pro iDnes:

"Řada západních zemí se rozhodla mít v Rusku velvyslance a díky tomu mohou získávat nejenom informace zevnitř, ale také mohou mít možnost ovlivňovat dění. A Česká republika by v tomto ohledu neměla stát stranou,“ .

No a po návratu z USA v interview pro Lidovky řekl: "Že bychom měli velvyslance v Moskvě, si nedovedu představit"

18 0
možnosti

SPD a Trikolora podepsaly dohodu o tom, že do voleb do EU parlamentu jdou příští rok společně, takže odteďka je SPD konzervativní strana, jasný? - Vaše nezávislá ekonomka Markéta Šichtařová.

5 6
možnosti

J21a56n 57R77á40ž

27. 9. 2023 13:27

SPD je mainstreamem označována jako krajně pravicová strana, i když je to podle mne naprostý nesmysl. Možná proto ji označila Sichtařová jako "konzervativní" což je nesmysl také.

Mimochodem: Za zmatení pojmů levice, pravice, liberální, či konzervativní mohou hlavně v politologii zcela nevzdělaní novináři a různí komentátoři.

6 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články