Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P64e97t97r 16S50k45á13c68e80l

25. 9. 2023 22:39

Před dvěma lety v demokratických volbách pravicové strany drtivě propadly. Do parlamentu se nedostala ani jedna. Během posledního roku se do prezidentského finále dostali dva levicoví prezidentští kandidáti. Po

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=806491

----

Paní autorce trochu uniklo, že se již rozplynulo zařazení do pravice a levice. Doporučuji číst "Vidlákovy kydy", v politice, tedy od politických stran jsou sice programy, ale osobnosti stále více "tvrdí muziku". A tak vše spěje ke zrušení politických stran a nastolí se spravedlivější řád.

0 0
možnosti
Foto

Jo, o víkendech, o ničem...

1 1
možnosti
Foto

Celý článek je postaven na názoru autory, že politika má pouze jednu základní dimensi a to pravo-levou. To však není pravda, je to jen zjednodušení pravdy.

Politika má mnoho dimensí. Někomu záleží hlavně na svobodě, jinému na prosperitě země, jinému zase na hrubém domácím produktu, HDP. Jinému na platech a na inflaci. Někomu zaleží hlavně na vnitřní nebo vnější bezpečnosti. Pro většinu lidí je důležité více těchto faktorů.

2 2
možnosti
FL

Fiala nás nejvíc ze všeho směřuje do budoucí chudoby, až vše co vytvoříme půjde a dluhovou obsluhu a přišel i s novinkou: Podpisem povinné solidarity, přerozdělování migrantů, tedy zhoršením bezpečnosti. Kolik lidí o tohle stojí?

2 3
možnosti
JP

Úsměvné a zbytečně dlouhé. Hrajete si na pravičáka a demokrata, ale ve skutečnosti hlásáte pouze proruské tj. protievropské názory - stejně jako hrobař české pravice Klaus. Pokud souzníte s Rajchlem, Foldynou a podobnými týpky s demonstrace, je to jako byste měla na čele vytetovaný portrét Putina. Naštěstí Vám prognózy vůbec nevycházejí. Kdysi dávno jste zde předpovídala, že EURO zanikne do roku 2014.

3 15
možnosti
PS

P30e25t72r 39S40k83á41c43e62l

25. 9. 2023 22:43

Žádné "jako byste" v politice neplatí. A Putinem nestrašte, již ani děti se ho nebojí.

0 0
možnosti
JJ

J42a39n 23J28í70c18h61a

19. 9. 2023 21:13

Poprvé snad s autorkou souhlasím;)

2 1
možnosti
JO

Tentokrát prostě karmu dat nemohu. Za tu část o pravici ok, ale hledat štěstí na demonstraci na Václaváku, kde se střídá bída se zoufalstvím a to vše ještě umocněno příklonem k Rusku, je pro mě naprosto nepochopitelné a nepřijatelné.

U nás žádné pravicové strany nejsou. To co je v parlamentu nebo na prahu parlamentu je buď levice nebo populismus nebo zoufalství.

Evropská unie je sice peklo, ale princip volného pohybu kapitálu, zboží a služeb je super. Regulace a dotace už jsou o hodně min super. Ale není cesta v nacionalismu a izolaci jednotlivých států. A už vůbec není cesta orientace na východ.

4 1
možnosti
VM

Pani zapomíná na jednu zásadní věc - ČR už dávno není nezávislým státem, je vazalem EU

to mj. znamená že všechna důležitější rozhodnutí se dělají jinde a je tedy úplně jedno jestli "vládne" Fiala, Babiš nebo kdokoliv jiný, všichni fungují jen jako lokální podržtaškové. abychom se z tohoto marastu vyhrabali nebo se něco zlepšilo, musela by v první řadě existovat síla co by byla ochotná toto změnit, tu ale jaksi nevidím

4 2
možnosti
ZZ

Bohužel je to tak.

Dříve rozhodovala Moskva a dávala lídrům jednotlivých států úkoly ke splnění. Nyní je Moskva nahrazena Bruselem a NATO a běda tomu, kdo se vzepře nesmyslným politickým nařízením !

2 0
možnosti
AP

Když člověk vládne nad člověkem, vždy vládne k jeho škodě. Ani kdyby shodili vládu, tak stejně nic jiného nemají. Jde to od zlého k horšímu. Protože lidstvo jako celek neví kudy kam.

0 0
možnosti
ZZ

Ona se silně doleva posunula celá EU a její vedení a stala se z ní nová RVHP, která si prostřednictvím eurokomisařů vymýšlí levicové blbosti a europarlament tyto nesmysly tvrdě hájí.

Pokud se někdo postaví proti je okamžitě náležitě potrestán - vlnou veřejné kritiky, ale i odebráním finančních prostředků, které danému státu náležely.

V našem státě je to nyní podobné.

7 3
možnosti
RH

Pardon za minus, mám nešikovně prsty

0 0
možnosti

Vážená paní Šichtařová!

Vidíte základ problémů společnosti v absenci pravicového vnímání světa. Žádný z politiků nemá odvahu uvádět pravicovou politiku do praxe, protože to automaticky v naší společnosti představuje ztrátu důvěry politické strany v populaci. Pravicový přístup ve zdravotní péči ve smyslu prosazení přirozených vztahů odmítnul i Tomáš Julínek, že prostě není možný, a když neměl peníze pro zdravotníky, zavedl poplatky ve zdravotní péči, což byl pouze pseudopravicový přístup bez změny podstaty vztahů.

Pravolevý pohled na politiku u nás zlikvidoval narativ, že pravice je tu pro bohaté a levice pro chudé, a pak hlavně Václav Klaus s Milošem Zemanem skrze svoji Opoziční smlouvu.

Ale mně se to jeví, že podstatně významnější souboj, který prožíváme, je mezi usilujícími o demokracii a usilujícími o totalitu, i když zatím v závoji autoritarismu, který je občanům přijatelnější. Nejdříve musí zvítězit demokraté a pak teprve můžeme zápasit o přirozené vztahy, které jsou rozhodně akceschopnější než direktivní levicové výmysly.

3 0
možnosti
Foto

Demokraté ale zvítězili. Demokracie je pokročilejší formou otroctví. Vyznačuje se tím, že otrokářem není jedinec v pozici poloboha, monarchy, diktátora nebo jediné politické strany, ale údajný "většinový hlas lidu". Tomuto novému otrokáři se musí nicméně zbytek společnosti podřídit stejně jako monarchovi nebo diktátorovi a v tomto smyslu zde k žádné změně nedochází. Demokracie (a přeregulovaný státistický svět) je ve skutečnosti falešnou obranou člověka před jeho strachem z nutnosti činit vlastní rozhodnutí, jelikož jim sám nedůvěřuje. Hrubou, dočasnou a falešnou záplatou na tuto úzkost je tendence ustanovit pozici domnělé autority ve všech možných a nemožných sférách lidského jednání.

4 4
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články