Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Jsem pro zrušení dotací - ale v celé EU současně a všem, tedy i politickým neziskovkám !

Jestli se selektivně zaměříme jen na zemědělské společnosti , tak si zlikvidujeme úplně zemědělství a vlastní potravinářský průmysl a politické neziskovky budou vysmáté.

0 0
možnosti
PR

Jenže snížení výdajů státu znamená propuštění minimálně 30% zaměstnanců státu. A protože lékařů, učitelů, policistů a hasičů je dlouhodobě málo, musí se propouštět mezi zaměstnanci ministerstev a státních institucí. A samozřejmě omezovat dotace, které nejdou z rozpočtu EU. Koho tedy propustit? Především je třeba omezit dohled státu. Stát by měl fungovat jako podpůrný aparát pro podnikatele, aby se jim tu dobře podnikalo. Ne jako dozorce, jestli platí vše a včas. A v té chvíli jsou zbyteční všichni, kdo pracovali pro a obsluhovali EET. A takhle by se mělo pokračovat. Zrušit nějaký zbytečný dozorový orgán a pak propustit jeho zaměstnance, placené ze státních peněz. Ono by se pro ně na trhu práce místo našlo. A sice by museli pracovat, ale zase by byli ohodnoceni za práci.

4 1
možnosti
JV

J28i62ř22í 16V77o17l80n62ý

14. 9. 2023 18:43

Naši výhodnou zeměpisnou polohu nám nikdo nevezme, o tom naši ekonomičtí alarmisté taktně mlčí. I kdybychom měli deficit 4% ročně, tak bude trvat dekády než doženeme deficit Francie, který stále poroste.. Ne, že bych o to stál, ale v úvahu se to vzít musí. Hlupáci ve vládě a jejich poraděnkové umí akorát extrapolovat současnou situaci, ale předpovědět vývojové zlomy neumí nikdo. Jak by se to také mohli naučit? Sezení v ministerských kancelářích je to nenaučí. Jsem přesvědčen, že se tam najde nemálo zjevů, kterým nic neříkají ani jednoduché integrály nebo derivace. A to už Napoleon řekl jednomu význačnému spisovateli, který si stěžoval, že ho neberou v akademii věd vážně. A to bylo někdy kolem roku 1800.

Jako perličku připomenu náš skvělý zákon o vyhodnocování vzorku hlasů na podporu prezidentských kandidátů. Politiků se k tomu vyjadřovalo spousta, ale rozbor předních matematiků byl nežádoucí. Nehledě nato, že ani zpětně nebyly listiny předány k posouzení, zda vzorek odpovídá celku.

2 0
možnosti
JV

J19i88ř37í 38V85o89l67n94ý

14. 9. 2023 18:15

Říkal jsem to už dávno, ČR je s EU nekompatibilní. Pokud bychom vystoupili, tak nemusíme platit pravidelné a včasné příspěvky, národní podíl na dotacích, například Babišovi, pokuty, které nám ukládá evropský soudní dvůr a ztrácet čas implementací bruselských paskvilů, o společné burze s elektřinou nemluvě. Na clech a mýtech bychom vybrali majlant a snažili se o to, být co nejvíce soběstační.

Svou akceschopnost EU dostatečně předvedla na nákupu vakcín, které nikdo nechce a neschopností zavést celoročně letní čas, navzdory tomu, že měla oporu několika milionů hlasů v průzkumu.

1 3
možnosti
JV

J39i13ř46í 22V76o31l21n66ý

14. 9. 2023 17:52

Paní Šichtařová, podobně jako většina dalších ekonomů, také ráda hovořila o vysokém zdanění práce. Zrušení podivného Topolánkovo-Kalouskovského konstruktu superhrubé mzdy bylo jistě správným krokem, ale má to i odvrácenou tvář v podobě stamiliardové roční sekery. Očekávaný ekonomický zázrak se jaksi nekonal. Naopak naše moudrá vláda naučila cestovat časem nejchudší pětinu občanů a vrátila je do chudoby roku 2011.

Reálná situace naprosto vyvrátila bláboly pravicových ekonomů. Daně klesly, ekonomika stagnuje, deficity jsou vysoké a propad životní úrovně je bezprecedentní.

1 4
možnosti
JV

J91a83n 61V27ě15r91n46ý

14. 9. 2023 18:54

Superhrubá mzda byla podivná asi jen pro lidi, kteří neumí pracovat s procenty.

Ale jo, tohle je dobrý poznatek. Místní úderka skálopevně tvrdí že nižší daně povedou k ekonomické prosperitě, je tedy zvláštní že se to nikde neprojevilo. Miliardy zahučely v bezedných kapsách podnikatelů a skutek utek.

1 0
možnosti
JV

J22a12n 84V98ě67r81n78ý

14. 9. 2023 15:21

Ta Markétka už se asi komplet zbláznila. To můžem ústavním zákonem vrátit rozpočet třeba do roku 1960. Když to přece fungovalo tehda, tak to musí fungovat i dnes.

Pak si veme na paškál dotační politiku, která je u nás oproti všem západním rozvinutým zemím prakticky neexistující, to chce abysme skončili úplně na mizině?

Ale co je to krásné jednoduché řešení, které se autorka ani neobtěžovala podložit nějakou cifrou (musela by si ji totiž vymyslet aby to vyšlo), takže účel to splní dokonale.

Ach jak já bych chtěl aby se na světě našla jedna země bez hlupáků. Ale ona by se tam stejně Markétka nasomrovala a bylo by to v tahu.

0 5
možnosti
PK

Jak jde čas tak paní blogerka upadá. Určitě jsou dotace sporné (v našem rozpočtu činí řádově- mld, bez "unijních"), ale tak jak to šmahem "vyřešila". Příště možná oseká důchody

1 2
možnosti
HH

Hlavní problém dotací je, že u nás se z nich staví rozhledny stezky v korunách stromů anebo inovativní linka na toustový chléb...

V polsku je dávají na dálnice a infrastrukturu, kam by dotace měli jít – defacto to jsou jen investiční náklady státu...

Pak se tu nadává na EU, že ona to dává na blbosti...nedává, ty rámci si volíme sami my Češi, takže je jen chyba našich politiků, že to předem slíbí na úplné nesmysly...

8 0
možnosti
Foto

Hlavní problém dotací je, že jsou a je úplně jedno na co se dají.

3 0
možnosti
PK

P22e59t11r 32K86o71t68y18z64a

14. 9. 2023 13:44

Přesně, jak to řekl president NKÚ: tohle už není tržní, ale dotační ekonomika.

Dotace jsou zločin. Ale mocipáni budou neustále rozdávat z cizího. 2x tunel solární, teď tunel izolační.

12 0
možnosti
LJ

Problem nejsou dotace ale na co dotace jdou.

1 1
možnosti
LJ

Kazdy rok vlada snizi deficit o desitky miliard. Nevim zda proto je treba prohlasovat ze rozpocet je o nicem. Sice bych si predstavoval rychlejsi formu uspor ale kdyz snizite vydaje na prijatelnou mez tak je treba pocitat ze pristi vlada bude Babisova a pak jsme to vsechno prozili zbytecne, Babis zase naseka dluhy.

4 0
možnosti

Dotace jsou pouze cestu pro navyšování ceny pro koncového zákazníka. Sanování podnikání v době Covidu jen přineslo nezasloužené příjmy mnohým podnikatelům, kteří na tom parazitovali. Nevím z jakých důvodů stát přispíval živnostníkovi, který stejně dříve odváděl nulovou daň. Takže si každý z nás vydržoval např. hospodského, či holiče, který nás navíc stejně přišel ostříhat domů "na tajňačku". Současný ozdravný vládní balíček je jen alibistické rozhodnutí vlády, které veřejné finance neozdraví ani omylem.

6 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články