Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Já si osobně myslím, že poplatek za předčasné splacení je nemravný. Každý věřitel by byl šťastný, že má půjčené peníze zpět a banka je může klidně půjčit dalšímu žadateli. Co by vrácené peníze dali ti, co nedobrovolně "půjčili" těm, co následně vyhlásili bankrot (třeba ti, co jim na nájmu dluží nevyhoditelní nájemníci apod.).

4 3
možnosti

Když předčasně splatíte úvěr tak připravujete banku o peníze za vaše úroky které nezaplatíte. Je to sice lepší varianta než popisujete (tedy že se úvěr nesplatí vůbec), ale pořád je to jako kdyby ste si myslel že je v pořádku nezaplatit plnou cenu produktu jenom proto že ho zaplatíte dřív než zněla dohoda.

Mravné je dodržování smluv.

3 0
možnosti
RC

Tentokrat s vami musim souhlasit. Je totiz absurdni, pokud jedna strana se k necemu zavazuje na x let a druha tez, tak jedna z tech dvou stran to muze v podstate zdarma porusit.

4 0
možnosti
ZZ

Zavazuje se, že půjčené peníze splatí, při dohodnuté úrokové sazbě, nejdéle v termínu určeném smlouvou.

Předčasné splacení by mělo být v souladu se smlouvou.

1 0
možnosti
JK

Možná kdyby nebylo hypoteč. turistů tak ani úroky bank neklesnou . Navíc banky vždy lákali reklamou proč je lepčí u nás profinancovat.

2 1
možnosti

Krása je právě v detailu "u nás", proč byste platil úroky konkurenci když je můžete platit nám?

1 0
možnosti
JK

Šichtařová: měla jsem ty nejlepší úmysly vás varovat před právě probíhající globální ekonomickou katastrofou, ale dopadlo to jako vždycky: jedem dál s plnejma ledničkama, nízkou kriminalitou a zdravotní péčí na úrovni, o které bychom před třiceti lety mohli jenom snít.

10 7
možnosti
ZZ

Radujte se, že můžeme ještě těžit a vézt se na zbytku vlny po Babišovi. Tato vlna je ale už tak malá, že se brzy začnou negativně projevovat na hospodářství nové kroky této vlády.

Zatím nás postihly pouze kroky této vlády v oblasti cen elektřiny, potažmo plynu. Nyní tato vláda připravuje mnohem komplexnější inflační spirálu.

6 12
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články