Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tahle civilizace skončí tak jako tak a nějaký dluhový strop USA je z tohoto pohledu pouhá lapálie.

0 0
možnosti
Foto

Jen na okraj, USA byly v platební neschopnosti několikrát, třeba od 1. do 16. října 2013. Federální zaměstnanci dostali nucenou dovolenou a jinak se celkem nic tak dramatického nestalo. Nicméně ano - všichni samozřejmě věděli, že to je na omezenou dobu a nakonec bude dohoda. Jako vždy. Dokud USA dluží dolary, tak ten problém je sice dramaticmký, ale nikoliv fatální.

0 0
možnosti

P89e79t62r 87Č89e94r50n97ý

25. 5. 2023 7:27

Nejspíš to letos bude chvíli trvat, možná déle než obvykle. Statní zaměstnanci nedostanou výplaty a zavřou se národní parky. Ty národní parky naštvou obrovské množství Američanů, co se chystají právě teď na dovolenou. Nakonec se stejně budou muset dohodnout.

1 0
možnosti
Foto

To je taková hra státu USA. Všichni přece víme, jak to dopadne. Dluhový strop se zvýší.

3 0
možnosti

Pokud si vzpomínám, tak v devadesátých letech došlo k platební neschopnosti 2x (za Clintona). V obou případech se to ale spíš obrátilo proti Republikánům, takže i když se to stane, tak to nebude mít dlouhého trvání a reálnou ekonomiku to moc nepoznamená. I když pro jejich státní správu to jistě komplikace je.

https://en.wikipedia.org/wiki/1995%E2%80%931996_United_States_federal_government_shutdowns

0 0
možnosti

By mě zajímalo, zda Šichtařová čte diskusi. Nejspíš ne. Miluju ty její předpovědi, které nikdy nevyjdou. Popadám se za bříško.Je si sebou tak jistá. Holka jedna. Hlavně, že ty fotečky tu má pěkný...

5 3
možnosti

Hlavně, že my si pokecáme a vjedeme si do vlasů.

1 0
možnosti

Kdyz se mluvi o dluhu Spojenych statu, je treba ceskym zvedavcum ten dluh napsat v cislicich.

Zde je: $32 000 000 000 000

Myslite, ze je to velke ci male. Jen si predstavte tu slatku uroku. A to se do toho dluhu nepocita dluhy kazdeho statu. Kalifornie, jako stat s socialistickou tendenci, ma ten dluh nejvetsi. A to jeste uvazuje zaplatit cernochum za otrocvi jejich predku jen 180 miliard dolaru. Otazka je, kdo jim ty penize pujci. Cekaji co demokrate ve Washingtonu D.C. jim napovi. To bude sranda.

3 0
možnosti

Tvrdí se, že je to cca 110 % HDP USA.

0 0
možnosti

USA mají letitý problém a neřeší jej. To u nás se chopila kormidla vlády pětikolka a je to hned vidět, protože Česko pod těmi dovedy má velké problémy. Podaří se jim zdecimovat střední třídu a zdevastovat to dobré co v Česku je. USA si jistě problém časem vyřeší. To my v Česku po devastující pětikolce budeme mít daleko více práce to dát po nich do pořádku!

3 4
možnosti

Asi situaci dlouhodobě nesledujete, ale všichni rozumní lidé před volbami věděli, že následující vládu čekají krušné časy. Pětikolka naštěstí dělá to co musí a mohla by ještě trošku přitlačit. Řezal bych ještě hlouběji. Však nebojte, lůza si brzo zase zvolí rozhazovače. Vydržte.

5 3
možnosti
Foto

Pamatuji dolar za 14 i 42 Kč. Takhle pružná měna vydrží všechny nárazy.

4 1
možnosti
Foto

Jde o to, je-li to tím dolarem nebo korunou.

Např. je jistý rozdíl mezi korunou před měnovou reformou nebo po ní.

2 0
možnosti
Foto

V13a31s61e28k 19F94o42l85d63a

24. 5. 2023 13:29

Nepište to aspoň tak nadšeně. A díky za předpověď na konci.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS