Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zrusit zahranicni pomoc by bylo zcela bezbolestne.

Zruseni napriklad cenia.cz bybylo zcela bezbolestne.

Zruseni casove omezeni platnosti ridicskych prukazu by bylo zcela bezbolestne.

Zruseni senatu by bylo bezbolestne.

A takovychto navrhu je mozne udelat stovky.

1 2
možnosti

J73a44n 37V84ě69r10n30ý

18. 5. 2023 15:57

Bezbolestné pro vás. To já bych taky zvládl zcela bezbolestně zrušit všechny důchody a plně zpoplatnit veškeré zdravotnictví.

1 1
možnosti
Foto

I54v11o 15P59a18t37t57a

15. 5. 2023 11:44

Problémem není jen nefunkční fialová vláda, systémovým problémem jsou ekonomové - poradci politiků včetně těch z NERV a NRR a to včetně ekonomky M. Šichtařové. Ekonomové, počínaje Klausem, nám 31 let předvádí, jak neumí řídit stát. Výsledkem řízení státu naslepo ekonomy je demografický deficit a více než 100 % státní dluh vztaženo k roční HDP Česka. Chybí nám díky ekonomům 1 350 000 dětí do VYROVNANÉ demografické bilance a s tím souvisí skrytý dluh ve státním důchodovém systému ve výši 4 biliony korun. Celkový dluh státu byl proto na přelomu roku ve výši 3 + 4 = 7 bilionů korun. A k paní ekonomce M. Šichtařové, té nedochází, že pět z jejich sedmi dětí bude v dospělosti živit cizí bezdětné důchodce. Bezdětné důchodce, kterým nemá kdo díky bezdětnosti přispívat z odvodu sociální daně (slovo pojištění je lež), na jejich starobní důchody. Jak je to možné? Ekonomové nevědí, jak jsou financovány starobní důchody ve státním důchodovém systému!!! Důkaz na straně 22 v kapitole Ekonomové a dítě v knize Ekonomům to myslí černobíle. Knihu si můžete vypůjčit v městské knihovně. Proto skutečná opatření pro konsolidaci státního rozpočtu jsou reforma důchodů a reforma financování zdravotnictví. Jen z uvedených dvou nejvyšších položek státního rozpočtu, díky neznalosti ekonomů, vyteklo ze státní pokladny v roce 2022 více než 70 miliard korun a v roce 2023 vyteče dalších 90 miliard korun. Poznámka: to co předvádí ministr práce Jurečka, není důchodová reforma. Jedná se o pouhou změnu některých parametrů (zvýšení věku, snížení valorizace, snížení důchodů), za účelem oddálení bankrotu státního důchodového systému. Tomu bych ještě v této chvíli dokázal zabránit, ale čas se nepříjemně rychle krátí.

0 5
možnosti

J51u96r31a79j 49H62l88a44v67a

15. 5. 2023 20:09

Ekonomové jsou ti, kteří výše uvedeným problémům rozumí.

Politici jsou ti, kteří si myslí, že když to udělají v rozporu s ekonomickou teorií, tak to bude fungovat - protože je jiná doba.

5 0
možnosti
Foto

Nepostihne to jedinou skupinu - nemakačenka na dávkách. Ti budou ruku natahovat pořád stejně a taky pořád stejně dostávat. Překvapuje mě, že v balíčku o tomto není ani zmínka.

7 0
možnosti

Když si 4 členná rodina běženců příjde měsíčně v čistém na 100 tis Kč, tak se nedivte. Klasická skladba je zde Matka v důchodovém věku, dcera a její 2 děti.

Stejně tak se Jurečkovi moc nepovedlo ani nově zavedené pololetní předkládání výdajů na bydlení z údajů jednoho čtvrtletí. tam je měsíční únik nejen cca 5 - 7 tis Kč, ale podle starého systému by tito žadatelé neměli na tuto dávku vůbec nárok.

Chápu, že někteří penzisté spadají pod tyto dávky, ale mladí chlapi v plné síle raději zůstávají doma a chodí s manželkou a dětmi na sociálku, než aby pracovali.

Je to pro ně výhodnější a tento stát takové chování podporuje.

3 1
možnosti

Podle všech dosavadních projevů neschopné současné vlády, konsolidační balíček pouze pouze zmrazí tuto ekonomiku a vytáhne další peníze z daňových poplatníků.

Z toho vyplývá minimálně dalších 5 let problémů a dluhů.

2 1
možnosti

Pokud nebudou levne uvěry a ve statni spravě polovina uředniku tak se nic nezmeni

4 0
možnosti

J48a25n 34R40á22ž

14. 5. 2023 10:40

Levné úvěry deformují podnikatelské prostředí. A pro nepodnikajici občany jen všechno zdražují , viz přepálené ceny nemovitosti díky levným hypotékám.

2 3
možnosti

To je ale zase blábol. :-))

0 7
možnosti

Myslíte to, co nám názorně předvedla vládní pětidemolice ?

Chápu, že oproti r. 2019 má ( díky inflaci ) tato vláda vyšší náklady na penze, ale na druhou stranu má díky inflaci o 120 miliard vyšší výběr DPH / rok.

Takže plánovaný deficit 300 miliard Kč má asi jiné příčiny - o kterých se nemluví. To vám nevadí, že nám vláda lže ?

3 3
možnosti

12 x více má Čezsko více obecních/městských úřadů než Holandsko. Na to je nabalen giantický dotačně korupční aparát včetně dceřinných firem apod. Stát je tak de facto ovládán jakousi juntou, která už si žije vlastním životem a zemi tzv. vyhryzává. Dotačně korupční kartely jsou de facto obdobou drogových kartelů v Latinské Americe. Stovky miliard Kč dotací zmizely na privátních účtech vybrané hrstky příjemců, aniž by jakkoliv přispěly k rozvoji země a ČR už se brzy stane plátcem. Kde na to vezme ?

9 0
možnosti

J96a91n 94R25á64ž

14. 5. 2023 10:43

Půl milionu placených úředníků samospráv zatěžuje státní rozpočet víc, jak ministerští byrokrati. Ale říznout do toho nejde, protože loby starostů je mocnější než ta energetická

4 0
možnosti

Efektivnost dotaci? Loňský rok se vyhodilo cca 500 mld na dotacích. No vyhodilo? Někde ty dotace skončili. Moje zkušenost je, že bez dotací vycházejí akce na cca 50% ceny zakázky s dotací

.

14 0
možnosti

V tom je princip českých dotací, jejjichž cílem je dostat peníze ke "správným" lidem. Členové dotačních kartelů vytvářejí pseudoprogramy, pak si tzv. pasou projektanty a úředníky a za jejich asistence probíhá praní dotací, oficiálně nazývané čerpání.

10 0
možnosti

Mě tak trochu vyděsil ten pohled pana Kupky na zvýšení odvodů OSVČ. Obecně s ním nesouhlasím, nicméně s rozumně zdůvodněným , bych byl sto se srovnat. Prostě platí všichni. No,sice najdeme další příklady, kdy ne, ale... Každopádně jeho argumentace měla v sobě levicový rozměr, snahu řídit co mají lidé dělat se svými penězmi, na či vše musí přispívat a vláda bude rozhodovat i o tom, jak se mají mít po skončení činnosti. OSVČ prostě obecně funguje jinak než poslanec, úředník nebo zaměstnanec. A to se všemi svými výhodami a naopak zásadními nevýhodami. Nicméně to je jeho (pravicová) odpovědnost.

Kupka to nechápe, stejně jako nechápe, že není ani tak třeba zvyšovat výpalné za dálnice, které už nyní v mnoha ohledech mají na západ levnější, při větším objemu silnic, ale je nutné zamezit ničení silnic. Zde je to relativně snadné, na.kazdem tahu se budou vážit kamiony, až 80% jezdí přetížených. Tím se jednak vybere dost peněz na pokutách, jednak se docílí do budoucna toho, aby se tyto silnice neničili a tedy se do nich méně investoval lo. A takových paradoxů je bohužel v té vládní cestě víc. Může to nicméně chápat banda a ministerstvy , které nejsou potřeba, ale jsou kvůli uspokojení koalicnich procent, může to chápat vláda s politickými náměstky, může to chat někdo, na nějž nedopadaji její kroky ....?

6 2
možnosti

Obecně s Vámi souhlasím ,jen se mýlíte s těmi OSVČ. Říkejte tomu jak chcete, ale pokud jim stát nezvýší odvody, spousta z nich po ukončení činnosti spadne do sociálního systému a dávky jim zaplatíme všichni....jednoduché...Správně by to mělo být jak říkáte Vy....kdo si nenaspoří, ať pojde......je přeci živnostník a po státu nic nechce.

5 2
možnosti

J92i43ř11í 56D51u73d25a

13. 5. 2023 12:18

Já tedy nesouhlasím ano s tou spotřební daní. Resp.souhlasil bych, kdyby ceny byly na úrovni okolních zemí. Za posledních pět let cena např.cigaret o 50% a výběr daně byl v absolutní částce nižší. A jež by to bylo tím, že tolik lidí přestalo kouřit. Čili efekt Lafferovy křivky, kdy zvýšení daně vede k poklesu výběru a spotřeba se přesouvá do šedé ekonomiky a zahraničí. Bohužel nemoci ti lidi budou léčit tady a ne v Polsku. V situaci, kdy v Polsku je cena cigaret teď o 50 Kč nižší to jde i pochopit, že tam pro ně lidi jezdí. Taky se může stát, že vybere stanjura ještě min, než dosud, ale počítá s mld navíc.

17 0
možnosti

To je pouze jeden z mnoha znaků diletantismu reformy celé vládní pětidemolice !

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS