Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Švýcarská Grossbank Credit Suisse žádá od národní banky půjčku 50 mld franků pro zklidnění paniky, kterou vyvolal fakt, že její největší akcionář ze Saudské Arábie odmítl ji penězi dál dotovat. Evropa se raduje, že je nezávislá na laciných ruských surovinách a kupuje je raději mnohem dráž jinde a zároveň přehlíží mnohem horší závislost na penězích z Arábie či Číny. Těm stačí přitáhnout kohoutek penězovodů a jdeme do kopru.

0 1
možnosti

Já si myslím, že si Katařané tu banku uhlídají.

Problém spíš vidím u itálské UniCredit a možná i u Francouzských bank. Ta už několikrát vytáhla peníze z české dcery.

0 0
možnosti

No, z clanku jsme se moc nedozvedeli, co presne bylo za problem a jake je jeho reseni. Nijak jsem to extra nestudoval, ale z tech stripku, co jsem zaznamenal to vypada na:

1. Banky mely velkou cast svych financi ulozenou v dlouhodobych dluhopisech (jelikoz nabizely vyssi uroky nez ty kratkodobe).

2. Zvysovani urokovych sazeb znamenalo, ze na volnem trhu najednou tyhle stare dluhopisy s nizkym urokem bylo nutno prodavat pod cenou.

3. Diky #2 najednou ty banky nemely dostatek potrebnych prostredku.

4. US urady prohlasily, ze od bank budou vykupovat dluhopisy za jejich nominalni hodnotu.

0 0
možnosti

Aneb já vám to říkala!

2 1
možnosti

To je důvod, proč nespořím v investičních fondech. Daří se, daří se, pak najednou přijde průšvih a vy se ze dne na den dozvíte, že váš vklad je o 20% znehodnocen a nikdo vám nic nedá. Bylo to tak u americké hypoteční krize, i evropské finanční krize a nejspíš to podobně dopadne i teď. Začíná to dost smrdět.:-/

7 1
možnosti
Foto

Rotačky jsou nastartované a role papíru čekají na potištění.

0 1
možnosti
Foto

Bankám zvoní hrana. Bude to ještě nějaký pátek trvat, ale nakonec budou fiat měny poraženy kvalitnějšími a bezpečnějšími penězi, například Bitcoinem.

1 16
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS