Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A kde vytištěné peníze končí? Přece se někde musí hromadit. U mě na účtu určitě ne. ;-D

3 0
možnosti

J44a30n 43M95a67r68i60k

22. 12. 2022 8:47

asi to bude na ucte staryho amazona a zizaly,ne?o vas a o me tek neslo.

1 0
možnosti

Bývávaly doby, kdy se hlupáci zdrželi diskuse, aby se jim ostatní nesmáli! Jenom pro ně: pokud s autorkou blogu nesouhlasíte, sdělte nám, co s ní souhlasíme, prosím, proč nesouhlasíte. Jinak mlčte, prosím!

8 0
možnosti

Kde se tedy u státu hromadí ty vytištěné inflační peníze ?!

;-D;-D

0 0
možnosti

P40e36t42r 34P17r71a28t55e23r

20. 12. 2022 21:30

To jsou tak neuvěřitelně hloupé řeči.. ale tváří se, jako by to bylo cool a chytrý. Asi nejhorší ekonomka současnosti.. no, ekonomka.. Důležité je, ji neposlouchat, jinak proděláte poslední kalhoty.. ;-D Docela bych se vsadil, že rok 2023 bude nakonec z hlediska výnosů aktiv úspěšný. Ale to není v módě, takový názor, lepší je strašit nesmyslama, to zní mnohem učeněji.. ;-)

2 15
možnosti

Nevahejte a napiste blog. Rozcupujte jeji text vetu po vete svymi moudry.

Smele do toho. Hyje!

Nebo spise IA!

11 1
možnosti

Já myslela, že Sichtarova už je z módy. Hrozný kecy.

1 12
možnosti
Foto

To, že tomu nerozumíte je váš problém. Její argumenty jsou jasné a pravdivé.

13 4
možnosti

J76a70n 34R27á27ž

20. 12. 2022 19:11

Green Deal je čistá ideologie. Každý, kdo tento zcela utopistický projekt podporuje, mi připomíná svazáky v padesátých letech, jak horovali pro komunismus . Relevantní agumenty žádné, ale věřili tomu pevně!

Dole v diskuzi tvrdí jeden z těchto "svazáků" , že dnes OZE pokrývají v Německu 40-48% elektrické energie , ale na otázku kdy to "dnes" je, odpovědět neumí. To "dnes" možná , a to jsem hodně optimistický , existuje max. 200 dní v roce. Jaké zdroje pokryjí chybějících 40-48% dodávek ve zbývajících 165 dnech kdy nefouká a nesvítí slunce už tito "svazáci" neřeší.

OZE jsou sice zdroje relativně levné energie, ale velice nespolehlivé.

20 1
možnosti

I37v85o 44K57u82b27e21s

21. 12. 2022 12:37

Slovo "dnes" neznamená vždy jen ten den kdy je vysloveno. Má také širší význam, jako třeba ve větě "dnes má každý mobilní telefon" to neznamená, že ho včera nikdo neměl. Tak ještě jednou a pomalu: Německo za rok spotřebuje určité množství elektrické energie. V roce 2020 byla tato pořeba kryta z 45,3% obnovitelnými zdroji, pro rok 2021 ty bylo 41% a letos 48%.

Také není pravda, že by 165 dní v roce větrné elektrárny nedodávaly energii. Je to maximálně 30-40 dní. Realisticky je zde tedy potenciál zdvojnásobit výrobu elekřiny z větru výstavbou dalších větrníků nebo instalací nových výkonějších turbín.

Energetickou politiku Evropské Unie neurčuje skupina pomatenců, kteří se přilepují na silnici. Řídí se principem tkzv. MLG (multi level governance).

Někteří lidé pokládají hranici vlastních vědomostí za tu skutečnou. Říká se tomu Iluse poznání a je o tom krásná kniha. Možná byste v ní měl trochu zalistovat, než zde zase začnete něco psát o svazácích:

sloman illusion knowledge pdf - Google Suche

0 3
možnosti
Foto

J56a91n 35S94v19a27t23e76k

20. 12. 2022 18:59

Enormní inflace má tři hlavní příčiny: Zaprvé tisk peněz v uplynulých letech skrze centrální banky, zadruhé <<uvolňování peněz do oběhu skrze vlády a jejich zadlužování>> a zatřetí zvyšování nákladů podniků a nedostatková energie skrze „zelenou“ politiku. ... <<Vláda nejeví ochotu snižovat schodky státního rozpočtu žádnou, a tím dál hrne další proinflační peníze do oběhu.>>

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=795628

Problém je, že pokud vláda nebude nijak reagovat na zvýšené výdaje svých zaměstnanců nebo pokud bude masivně propouštět (jistě tak sníží výdaje, to je pravda), může dojít k tak masivní nespokojenosti širokých vrstev obyvatelstva, že po příštích volbách do Poslanecké sněmovny nezbude "úspěšnější" části obyvatel než opustit zemi, kde se k moci dostane "cosi nahnědlého, cosi programově nesystémového a protievropského".

Hlavním úkolem každé vlády tedy podle mě je nalezení vyvážené politiky, která nezavdá příčinu k nespokojenosti obyvatel (z jedné či druhé strany), mající možné negativní důsledky pro celý demokratický systém.

Pokud se půjde jedním (seškrtáním výdajů) či jen druhým (další a další zadlužování bez vize, jak dluhy splácet) směrem, dojde nakonec ke srážce Titanicu s ledovcem.

Je hezké horovat za naprosto čistý kapitalismus, avšak je třeba současně si uvědomit, že právě onen mnohými kritizovaný "sociální stát" je tím, co umožnilo evropským demokraciím po 2. světové válce přečkat kdejakou krizi a nepodlehnout (většinově) lákavým vizím (socialismu za bukem nebo autoritářství z druhé strany).

9 0
možnosti
Foto

To jsou ničím nepodložené představy. Příčinou všech současných ekonomických krizí je právě přebujelost sociálního státu a šílený státní kolektivismus.

7 2
možnosti

Obsahově prázdné příspěvky teto sebe obdivující se paní „ekonomky“ už začaly být natolik únavné, že jsem se zařekl už je nečíst. V podobné kategorii jsou pro mne například i paní Švihlíková, Lipovská, Schillerová a pánové Weigl, Zeman, Klaus a Kovanda, mistři bezobsažných blekotů. Žádný smysl pro humor, pouze sebeobdiv, záplava negativity a pohrdání s odlišnými názory.

Ekonomie není "Věda", je to přinejlepším "řemeslo" v podstatě sloužící jim k oblbování populace. Věda začíná třeba jako “Těleso ponořené do kapaliny je nadlehčováno silou, která se rovná váze kapaliny tělesem vytlačené.“ Lze ověřit. Nebo “Můžete lít kyselinu do vody. Nelijte vodu do kyseliny!” Lze ověřit.

"Ekonomové" všeobecně ani nejsou schopni (schopné) věrohodně vysvětlit co se stalo v minulosti, 3 přijdou se třemi názory, 8 s osmi. Natož aby dali recept do budoucnosti, který se ukáže správný. Co tak ty, kterých prognózy se nevyplní pochytat, podehtovat, obalit v peří a honit po ulicích. To by běhalo po českých zemích opeřenců.

Na finanční otázky je lepší dobry (dobrá) účetní (já ji mám).

V této souvislosti je překvapivé, kolik spoluobčanů považuje paní ekonomku Nerudovou za osobu kvalifikovanou na prezidentský úřad. Jestli už se dostala mezi kandidáty, měla by se kvalifikacemi dělit mezi sedmé a osmé místo. Ano, jistě je hodná, z cizího rozdávačná a podle svého názoru hezká. Je to dost na tuto funkci?:-/

2 11
možnosti

Mozna je jen nad Vase schopnosti jejich textum porozumet...

9 0
možnosti
Foto

Pokud hovoříme o důvodech ztrát, nikoliv reakcích na důvody (což je monetární politika), tak skutečné důvody jsou u nás v republice pouze dva: a) Babišův socialismus, který zde zavedl v posledních letech svého "vládnutí" pod pokličkou Covidu, kdy rozdával natištěné peníze, kterými republika reálně nedisponovala a zlikvidoval svobodný trh. b) válka na Ukrajině. Snaha otírat se o Green Deal je samozřejmě z pozice kolegyně všudypřítomná, ale Green Deal dosud nestačil napáchat reálné škody (a má-li mít současná krize i nějaké plusy, tak snad ani nenapáchá, pokud dostanou vlády v EU rozum). Naopak snaha nepřiznat přímý vliv války v takovém článku jest nemorální, protože Bohemia Energy sice zbankrotovala už loni, ale ceny paliv, energií i potravin začaly dramaticky růst až vlivem války. Kdyby (kéžby) k válce nedošlo, tak by byla inflace jen o něco větší, než obvykle (jako daň za Babišovy socialistické metody řízení státu).

2 9
možnosti
Foto

Bohemia Energy zbankrotovala v důsledku růstu ceny energie na burze. Ceny začaly prudce růst už loni - a to nastartováním honu na utracení peněz skrz reality viz.:

https://www.czso.cz/csu/czso/ceny_bytu

Ti co nenakoupili začali stavět, chyběl stavební materiál a začali zdražovat výrobci stavebních materiálů a tak se to přelévalo z jednoho oboru do druhého. Jen v tom spotřebitelském košíku se to hned neprojevilo.

3 0
možnosti
Foto

zelená politika by se měla dělat jen kdyby nic nestála, pokud něco stojí, tak je lepší hrabat uhlí a levně ho pálit

3 6
možnosti
Foto

J12i78ř13í 62V82a54c83e16k

20. 12. 2022 15:31

Když k tomu uhlí započtete náklady na kompenzace škod zemím postiženým jeho spalováním, bude uhlí ve finále dražší než zelené energetické zdroje. Tvářit se, že můžeme beztrestně močit do bazénu nejde do nekonečna...

8 6
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS