Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P14e62t54r 14S10k74á21c55e38l

19. 7. 2022 17:48

Ti, kteří ještě nezapomněli, o čem jsou ekonomie a neokortex, se budou jenom spojeně tiše culit,

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=789407

Takže zdravého rozumu je nám třeba, potom se nastoupí cesta prosperity, přeměn.

0 0
možnosti

Makroekonomické názory a pohledy paní Šichtařové jsou zpravidla racionální, věcné a lidově prezentované.

Ovšem v některých ekonomických a investičních záležitostech, byť vystudovaná a profesionální ekonomka/analytička, poněkud sebevědomě zmatené. Například ve znalostech komodit a prognózách komoditních trhů, konkrétně zlata. Viz její názory níže.

29.srpna 2011 (blog): “Lidé si prostě myslí, že zlato je v těžkých dobách bezpečné. Poslední průzkum mezi Čechy říká, že 23 % lidí považuje zlato za jistotu. Je tak podle mínění lidí na druhé příčce v bezpečných investicích hned za nemovitostmi. Já bych si tak jistá nebyla. Pokud se podíváme do historie, jsou období, kdy nákup zlata rozhodně dobrou a bezpečnou investicí nebyl. ...

Zlato už dávno není bezpečné. Ostatně dokazuje i jeho pád z posledních 2 dnů. Zlato prudce propadá až na 1712 USD za unci, zatímco ještě v úterý se obchodovalo na rekordních 1911 USD. Propad o 200 dolarů během dvou dnů je nejprudší od roku 2008. Že by se právě v těchto dnech lámal trend?”

14. července 2022 (twitter): ”Inflace nově 17,2 % a roste. Takže se poslední dva dny otáčím jak fretka, jelikož když klienti zjistili, že zlato je aktuálně díky intervencím ČNB nejlevnější od února, vzali ho útokem. Pokud také máte zájem, pište na marketa.sichtarova@nextfinance.cz”.

0 0
možnosti

Tak nám Markéta stahovala vlajku na půl žerdi tak dlouho, až se konečně dočkala, sešlo se několik vnitřních a vnějších vlivů natolik razantních, že opravdová krize je zde a cítím z Markéty jakési uspokojení, zadostiučinění, že po letech strašení bylo nakonec strašidlo vyvoláno.

Odmítám se přidávat k temnotě a začínám vyvolávat anděla konjunktury, prorokuji, že po těžkých časech temné krize, přijde mezi nás světlo v podobě nebývalé prosperity. Bezdomovectví bude jen módní styl života zlaté mládeže. Budeme si užívat a dřít budou roboti. V protikladu před varováním, já adoruji budoucnost v očekávání krásných věcí příštích. ;-)

0 0
možnosti
Foto

M20a73r74t26i26n 14Š51i14k

14. 7. 2022 15:13

Také jsem v sobě objevil zvláštní škodolibost. Naprosto přesně jsem si pro sebe totiž předpověděl, že až se objeví krize, budete nadšeně plácat ploutvičkami a vykřikovat do světa: "Já vám to všem říkala !!!" No tak je to tady. Ano, po těch nekonečných letech vyhroceného alarmismu, můžete být konečně na koni. Jenom bych vás prosil, abyste mi našla ve vašich textech předpoklad celosvětové pandemie a opravdu hnusné války v Evropě. Přestože připouštím, že centrální banky a vlády, se na stavu ekonomik zvláště v EU opravdu nemálo podepisují, tak prostě tvrdím, že krize je akcelerovaná pandemií a válkou. Pokud to nevnímáte a melete si stále svoji mantru o zlotřilých a zdivočelých bankéřích, tak jste se zřejmě definitivně pomátla. Což vám ovšem nebrání býti "expertkou" natolik obskurního spolku, jako je Trikolora. To v mých očích vaši "odbornost", podstatně zpochybňuje. Ale možná jde jen o klasické vrána k vráně sedá. Že tato krize nemá rychlé řešení, opravdu není nutné připomínat. Na to nepotřebuji žádné rádoby odborné statě provinčních popekonomů.

2 7
možnosti

Píšete o krizi, ale problémem je inflace a ta je zcela jednoznačně způsobena dlouhodobě vládami a centrální bankou (ČNB). Za první republiky (před 100 lety) stálo kilo másla na volném trhu u hokynáře 1 Kč. Dnes ho koupíte tak za 200 Kč. Spočítejte si, jaká je to výše inflace za 100 let... :-D

Nebo se podívejte, kdy byla naposledy v platnosti haléřová mince (1 hal). Dnes máme nejmenší minci 1 Kč. Mince nižší hodnoty už jsou výrobně dražší, než je jejich nominální hodnota. Proto byly postupně staženy z oběhu. Nebude trvat dlouho, a nejmenší mincí bude padesátikoruna... ;-D

Stát záměrně vytváří inflační prostředí, aby občany obral o peníze (a některým je zase rozdal).

Ale jsou i kuriózní příklady, kde se třeba cena za kilo banánů v obchodě 30 let nezměnila. Za komunistické totality stálo kilo banánů 17 Kčs a byly málo k sehnání. Dnes jich je všude dost a v týdenních akcích se dají koupit i levněji než za 17,- Kč. Přitom proběhla velká inflace a platy vzrostly zhruba desetinásobně. [>-]

0 0
možnosti

Doufám, že fanoušci Markéty z diskuse maj podle její rady peníze před inflací ukryté v kryptoměnách. ;-)

0 3
možnosti

bomba, šichtařová dala aspoň do titulku poprvé něco, co dává smysl... ale článek kvůli tomu číst nebudu, bude zas smršť kritiky systému a doomsayingových blbostí

4 4
možnosti

A první blbost, která svítí u vás je neúcta k pravopisu. Tím dáváte najevo, že jste ten pravý kritik. Vlastně levý! Utvrdíte to jedním cizím slovem a je do vás vidět jak do hubené kozy.

2 1
možnosti

Předpokládám, že v textu mělo být 'evidence based'.

Ovšem 'evidence biased' je vtipný a v případě ekologismu i velmi trefný překlep.

1 0
možnosti

A jak to tahle podivná paní ví?:-)

3 4
možnosti

J74a80n 15V65ě47r86n80ý

14. 7. 2022 8:15

Podívejme se na to objektivně, pravidelným rozborem Marxismus Markétky Šichtářové.

Tak bod první, odpor k bankám. To je snad každému jasné.

Bod druhý, předvídá stejně jako Marx, že kapitalismus ústí v cyklické krize.

Následně popírá pravicové ekonomy a tvrdí nám, stejně jako Marx, že bohatství vzniká prací.

Pak je tam na pár odstavcích kritika tržního hospodářství.

Následuje odmítání měny, cituji "peníze pro všechny jsou šunt", ale vždyť přeci společnost bez peněz to je komunismus.

Pak chce brát bankám možnost rozhodovat co budou dělat se svýmy penězi. (Znovu to je snad jasný Marxismus).

A následně vlastně chce měnovou reformou všechny ožebračit, stejně jako Marxista Zápotocký.

4 10
možnosti

Tak kompaktní snůšku demagogických blábolů, jakou představuje váš příspěvek, jsem už dlouho neviděl.

9 4
možnosti

"Drahé energie nejsou přechodným stavem, ale novým normálem."

Drahé energie samozřejmě budou drahé dokud neskončí konflikt s Ruskem. Tak už to chodí, když přijdete o zdroj, že se komodita zdraží.

Ale ne, stačí změna ve vedení Ruska a energie během hodin zlevní. Pokud se tohle nestane, zlevní i bez toho, jak Evropa bude nacházet altenrativní zdroje.

0 4
možnosti

Někam si své dnešní snění zapište a po dvou letech se k němu vraťte.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS