Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

D33a58v34i23d 61J68e33c61h

7. 5. 2022 9:18

Máte zasazené brambory, zelí mrkev a další zeleninu? Máte alespoň slepice a králíky? Máte doma kamna se sporákem a petrolejku? Myslím tu s punčoškou, nikoli obyčejnou. Protože pokud ne, tak vás čeká jen hlad a bída a ještě k tomu zima a tma...8-o

0 0
možnosti

J11a74n 40V33ě60r27n79ý

9. 5. 2022 8:35

Nikdy tohle nepochopím, diskuze na idnes sou plné milionářů co po nikom nic nechtějí a za 100 tisíc by ráno ani nevstali z postele, ale když rohlík zdraží o půl koruny tak už tu prognózují jak zemřou hlady a může za to samozřejmě vláda.

1 0
možnosti

J29a75n 43R21á80ž

6. 5. 2022 16:39

Jak je to s plynem z Polska - info získané čerstvě z netu:

Kapacitu LNG terminálu v polském Svinoústí až do roku 2040 má plně rezervovanou polská polostátní plynárenská společnost PGNiG. Pokud by nějaký český subjekt chtěl plyn nakoupit a do terminálu jej poslat, nemohl by to sám uskutečnit, protože se nedostane ke kapacitě terminálu. Mohl by pouze vyjednávat s firmou PGNiG a ta by mu mohla plyn za tržní cenu prodat.

Druhou verzí je rezervace kapacity v jiném terminálu, který se nyní řeší. V Gdaňské zátoce by měl být zakotven nový plovoucí terminál, ovšem až kolem roku 2028. Měl by mít kapacitu asi 6,1 miliardy kubíků ročně a otázkou je, komu se podaří kapacitu zarezervovat.

0 0
možnosti

On ten slavný plynovod odpískala sama polská vláda a k vůli drahotě plynu také zrušila všechny plánované dodávky i výstavbu plánovaného plynovodu, za což zaplatila také tučnou pokutu.

Plynovod měl ve skutečnosti sloužit původně prodeji polského břidlicového plynu, ale potom Poláci zjistili, jak je tato těžba nákladná a tak ze všeho sešlo, protože plyn z Jamalu, či Nord Streamu vycházel podstatně levněji.

;-)

0 0
možnosti
Foto

Když nebude plyn a ropa, tak nám vláda zdaní zimu. Mozkové kapacity by na to měli.

5 0
možnosti

To by byl konec naší průmyslové výroby.

;-(

0 0
možnosti

Dobrý den paní Šichtařová , prognoza : Německo vládne Evropě , trubky jsou natažený , je to levný , nikdo z trubek nebude krást . Říjen rozhodne .

0 0
možnosti

Co? Vypnut a pak se uvidi. Budem nejak improvizovat.. :-/

0 0
možnosti

Zeleni "ekonomove" (podobne jako bruselsky Frans Timmermans) vam odpovi, ze zavislost na ruskem plynu odstranime bleskovym navysenim OZE. A taky vodik. To je dnes mantra tech, kteri umdleli pred branami vyssiho vzdelani. Ve vode je prece vodiku dost, tak je jen otazkou casu, kdy s nim budeme pohanet auta a topit.

2 0
možnosti

Čím dříve, tím lépe. Jednak bez plynu nebudeme, protože dodavatelů je víc než jen Rusové, a bez ohledu na to již delší dobu probíhají další kroky, především zateplování, regulace, rozmach tepelných čerpadel atd. Před 30 lety si málo lidí umělo představit konec uhlí a pro většinu zdrojů k tomu došlo během cca 3 let.

3 3
možnosti

J11a94n 40R86á56ž

6. 5. 2022 16:27

Probuďte se ze sna. Když nebude plyn v Německu, nebude ani v České republice., protože po hloupých rozhodnutích našich vlád bereme plyn jen z Německa. A když němečtí experti říkají, že odstavení od ruského plynu do roku 2024 bude znamenat propad HDP o cca 3,5% a ztrátu pracovních míst pro 400 000 Němců, tak odpojení od ruského plynu problém je, ne že není.

Mimochodem víte, že 98% procent plynu, který jde do České republika je z Ruska?

PS. Vaše poznámka o konci uhlí je velmi úsměvná. K útlumu spotřeby uhlí mohlo dojí jen díky zavádění plynofikace. Teď je naopak uhlí znovu v kurzu - viz Německo!;-D;-D

3 0
možnosti

No budeme se muset začít stěhovat do jeskyní,ale tolik jich zase nemáme,aby se tam vešla celá republika.:-P

0 0
možnosti
Foto

Ale můžeme si postavit falešné! ;-D

1 0
možnosti

Tak je třeba podporovat Ukrajinu, aby válku vyhráli a Putina vypráskali z Donbasu i z Krymu.

Nebojuje se totiž jenom o donbasské černé uhlí a železnou rudu, ale kousek od Donbasu u Dněpru jsou plynonosné a roponosné geologické struktury a další snad ještě vydatnější jsou u severních břehů Černého moře, kolem Krymu a ukrajinského pobřeží.

Kdyby se to stalo, plynové roury na Ukrajině už přece jsou, tak by to bylo možná výrazně rychlejší tam založit těžbu než čekat, než se v Evropě postaví dostatek terminálů a než se postaví těch pár stovek lodí pro LNG a než se u nalezišť plynu postaví dostatek kapacity na zkapalňování plynu.

4 5
možnosti

Naivní a dětinské !

;-(

6 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS