Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak víceméně přesně o tom je povídka "Malý černý kufřík". Doporučuji.

0 0
možnosti
Foto

To s těmi kočkami je dobré. Co by na to řekl Micík pana Flégra? Naší Micině je to fuk, ta si dělá, co chce.

0 0
možnosti
Foto

Jéje, blbů, těch je... a stále přibývají. A většinou bývají nejvíc slyšet a také nejdéle, protože většina neblbů rezignuje na debatu s blbem, která nikam nevede, protože blba nepřesvědčíte.

A tak blbové dál šíří svá "moudra" a zaplevelují hlavy zejména ne zcela jistým neblbům a činí tak z nich lidi své úrovně, ať již plně nebo částečně blby. Takový etablovaný blb bude ve svém dosahu oblbovat ostatní a často se stává, že se stává trvalým opakováním přijatelnější, protože přece prý "na každém šprochu ...". A když takový blb s nějakou blbostí nepochodí, hbitě přijdě s jinou stupiditou a zkouší, kolik viklanů chytí do své sítě blbosti. A protože blbové bývají v oblasti blbostí velmi plodní, pozvolna rozšiřují oblast své působnosti a mnohdy i člověk jinak nejen neblbý, ale dokonce i trochu chytrý, zůstává v jeho síti, pastích a pastičkách.

Blb své rozprostírání považuje jednak za své poslání a jednak se domnívá, že je znalý, zkušený, moudrý a vzdělaný. A profesionální blb (zvaný též "pablb") se neomezuje jen na oblast, kterou jakž takž zná, naopak, ingeruje do oblastí jemu zcela cizích a neznámých, a i zde sklízí větší či, zprvu, menší úspěchy. Dlouhodobým působením takového pablba se může stát, že přesvědčí jedince, kteří mu pomohou na výsluní a to pak teprve začíná ta největší sklizeň ovlivněných původně neblbů, kteří se stávají horlivými šiřiteli blbostí, snad aby přehlušili poslední zbytky své neblbosti.

Blbost je však nezničitelná, nedělejte si iluze, že z blba učiníte neblba, ani náhodou. Pečlivě si však hlídejte, abyste si svou neblbost ochránili a ani kvalifikovaný pablb nenarušil vaší integritu neblba. Je to jediná šance pro lidstvo. :-)

0 0
možnosti
Foto

Příklad, třeba takovej Zeman, nikdy to nedělalo, a jen to škodí, bere to 500 000 měsíčně...

0 0
možnosti
Foto

Mně je celekm jedno, kolik takové stvoření bere, ale vadí mi jeho negativní působení na ostatní.

1 0
možnosti

A co teprve "spravedlivé důchody" podle Maláčové. A těm novým, progresivním a demokratickým se ten návrh prý docela líbí.

0 0
možnosti

J55a44n 26R51á54ž

23. 2. 2022 19:09

Ovšem pravdou je, že počet blbců je dlouhodobě percentuálně stejný v každé vzdělanostní skupině. A možná se mýlím nebo je to dáno tím, že některé obory universit jako by blbce přímo vychovávaly, tak se mi zdá, že počet vysokoškoláků, kteří ve společnosti ne-blbců nacházejí těžko uplatnění, hrozivě roste. Je tedy samozřejmé, že se rozevírají příjmové nůžky mezi středoškoláky, dnes i jen vyučenými, a mladými absolventy universit. Tento rozdíl v příjmech už dohnat nelze.

V souvislosti s tím, co pí. Šichtařová píše lze pozorovat, že mezi lidmi s vysoce nadprůměrnými příjmy, roste percentuálně podíl "jen" středoškoláku, neb je faktem, že ve stále více oborech universitní vzdělání nijak nezvyšuje absolventům šanci být profesně úspěšnými.

0 0
možnosti

Další problém je, že vysokoškoláci dělají práci, kterou dříve dělal lidé se základním vzděláním. Ti by měli být ve statistikách zahrnuti do skupin se základním vzděláním.

0 0
možnosti

Tak to je už hezky fousatý, tohle se vyprávělo už za totáče. Tehdy ovšem inteligent doháněl solvíny ještě hůře, neboť u ponku se vydělávalo poměrně dost.

3 0
možnosti

J33o15s18e67f 72N66o16v62á98k

23. 2. 2022 14:06

Opravdu kocka objetovala cast inteligence, aby z ni mohla byt kocka domaci?

Ja bych spise rekl, ze to predkum dnesnicj kocek udelal nasilne clovek tzv. slechtenim.

Jako ostatne u vsech domacich zvirat a rostlin.

0 0
možnosti

Vsak take komunisti se pokouseli o neveho cloveka. A podivejte se jak to dopadlo.

0 0
možnosti

Nu, a když chce blb vydělávat nadprůměrně, jde do politiky a má vystaráno....

11 0
možnosti

Tentokrát s autorkou souhlasím, že blbové to mají jednodušší. Myšlení všechno komplikuje a úplně nejhorší je filsofovat nad světem, z toho by se jeden po.... Nejlepší je ráno vyskočit z postele a jít makat, vrátit se z práce v noci a spát. A tak pořád dokola až do šťastného infarktu. Hlavně nemyslet!

9 0
možnosti

Představa autorky, že jen ti s VŠ táhnou společnost, myslí, vynalézají, organizují, je zcestná. V naší firmě je dost lidí s vyšším vzděláním, ale těch "TOP" je pár.

0 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,40
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články