Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Je pekne, jak se zase roztaci ta spirala nenavisti vuci urcitym skupinam. Zaprve, "kazdy sveho stesti strujcem" jaksi nepasuje na to, kdyz se nekdo narodi s tmavou kuzi, nebo jako homosexual. Zadruhe, muzu vam garantovat, ze 99 % vsech techto "fnuken" normalne pracuji jako stavari, kadernici, doktori nebo urednici. Ti, kteri stoji s natazenou rukou, nebo se spolehaji na (nefungujici) statni aparat jsou rozprostreni napric populaci, bez ohledu na vek, rasu, nebo pohlavi.

A k te inflaci - mel jsem za to, ze jeste donedavna tuhle zemi vedl jako firmu jeden z nejbohatsich lidi v republice. Tak komu jinemu to sverit, nez cloveku, ktery ocividne vi, jak vydelat penize? :-P (mysleno jako ironie)

5 2
možnosti
FD

Snad jeden z největších zlodějů.S podnikáním nemá nic společného.

2 0
možnosti
JE

Jak může běžný příslušník střední třídy nefňukat, když už nemůže ze své práce dál podporovat ten pokřivený socialistický kapitalismus?

Paraziti v neziskovkách nejprve nakrmí svá věčně hladová břicha a jejich činnost má slušně řečeno velmi diskutabilní efekt!

Kvanta práce se vyhýbajících individuí na dávkách v době kdy ekonomice chybí sto tisíc zaměstnanců!

Zbytnělý státní aparát, který má při proklamované digitalizaci účinnost parního stroje!

Překomplikovaný a nepřehledný právní systém a vymahatelnost práva na úrovni banánové republiky!

Poraďte mi co dělat abych tohle změnil?

13 2
možnosti
ZZ

Příslušník střední třídy na tom není až tak zle.

S měsíčním platem 40 - 70 tisíc - podle lokality se dá celkem slušně vyžít.

Pokud vezmete v úvahu, že i manželka nějakých 30 - 50 tis donese, tak není si zase až tak na co stěžovat.

Bídu mají spíš ale ti, co dělají rukama a berou něco přes 20 tisíc Kč hrubýho - a bez nich se žádná firma, ani tento stát, neobejde.

:-/

2 0
možnosti
MS

Všichni na Západě už máme, co jsme chtěli. Tedy drtivou opravu kapitalismu s jeho volných trhem a svobodami neomarxismem s masivním přerozdělováním a faktickým řízením spotřeby a výroby s pomocí stále většího objemu dotací. A také s omezováním svobod a zastrašováním občanů vším možným. Aby ten pokus o západní sociální stát s uspokojováním potřeb voličů všech skupin v podobě ekonomického perpetua mobile ještě existoval, tak se centrální banky v zadání politiků pustily do šíleného tisku peněz. V roce 2020 byla např. nově vytištěna 1/4 celkového objemu dolarů USA vydaných za celou historii. Stejně jako chrlí miliardy eur Evropská centrální banka. Stačí si všimnout, že se to musí skrytě nazývat jako "kvantitativní uvolňování". Státní dluhopisy a již nikdy kromě úroků nesplatitelné dluhopisy pak kupují komerční banky či americké dluhy drží Čína. Dokonalé Ponziho schéma. K tomu máme ideologii Green Deal, která opět masivně dotovanými občasnými zdroji energie (OZE) z větru a slunce má nahradit stabilní zdroje. A raketově rostoucí ceny energie, jež z principu další eskalace OZE klesat nemohou, spíše naopak, se propisují do všech cen produktů a služeb. Takže se nám nezadržitelně blíží doba, kdy znehodnocením peněz/inflací a neschopností populistických vlád spravovat řádně své země nastane nutnost zrušit finanční hotovost a přejít na digitální měnu. Pak už bude každý z nás součástí zrealizovaného Orwellova světa.

12 0
možnosti
JL

Vazena pani Markétko Šichtařová. Clanek dlouhy, ale vystizny. Nebudu se snazit kritizovat to, co za hranicemi CR ostatni delaji. Chci se zase vratit do te nasi "kotliny", kde se da mnoho dobreho udelat. To jste prdtrhla na konci sveho clanku.

Zaklad vseho, je organizace statu. My dokazeme jiz po volbach, zvetsit vladu o ministerstva pro usnadneni s pridelenim "korytek" pro vsechny zvolene , nebo "pribrane do KOALICE pro uspokojeni vsech obcanu, ze mame vladu, ktera ma vetsinu ve Snemovne cili ma duveru vetsiny.

Mame premiera te nejvetsi strany (jen procentualne) po volbach, ktery svym usmevem kazdeho oslnil. (asi proto byl zvolen, to se libilo babickam na Slovacku) Ministerstva rozdelene podle politicke schopnosti byt v popredi vladnich stran a ne podle jakekoliv kvalifikace. Jestli se koalice trefila na odbornika, tak je to uzasne. Program te ustanovene koalice je sestavovan s peclivosti (az 7 mesicu po volbach) a je koalicnimi poslanci schvalen. Opozice nema moznost neco rici.

Tim poukazuji na dalsi nesvar ve Snemovne. Koalice vytvari utvar, ktery je ve Snemovne diktatorsky a kazde hlasovani je vyzadovano presne jak vlada rozhodla. (viz Sobotkovo dvoji hlasovani o zakazu koureni v restauracich).

Poukazuji na tyto zakladni problemy organizace statu. Stoji nas mnoho sil a take penez, ktere je treba pro nutnejsi programy. Na tak maly stat neni treba mit tolik ministerstvech. Jsem privrzencem prime demokraticke volby jedince do cele Poslanecke organizace, tedy i do Snemovny. Premier by mel byt vybiran obcany podle kvalifikace a osobni kvality s mnoha kandidatu. Ten by mel byt strujcem sveho tymu podle kvalifikace a podporeny schvalenim Senatem.

To jsou ty zakladni organizacni zmeny pro reseni problemu obcanu v dnesni dobe.

3 2
možnosti

Mínus máte za to, že 7 měsíců po volbách ještě zdaleka není a za vaši naivitu, že by do programu koalice jen těžko může mluvit opozice, v naší zemi opravdu ne...

0 0
možnosti
Foto

M90a42r64t36i82n 34Š17i11k

17. 2. 2022 15:19

Nemám rád fňukny. Lidi, kteří se sebelitují, jak je k nim život hrozně krutý. Že jim zatápí centrální bankéři, že za všechno mohou zdivočelí socialisté, nebo že jejich životy nadměrně ovlivňují neschopní politici a další kecálkové. Ano, opravdu nemám rád fňukny....

2 0
možnosti
Foto

Pane Šiku, možná jsem Vás správně nepochopil, ale podle Vašeho radikálního vyjádření soudím, že si evidentně žijete ve své bublině a nezajímá Vás, co se děje kolem.

Opravdu nevnímáte, že naše životy nadměrně ovlivňují "neschopní politici a další kecálkové"? Zažili jsme přece koronakrizi, kdy premiér a jeho "kecálek" Vojtěch nejprve opozici a občanům tvrdili, že je stát na vše skvěle připraven a potom, že žádná druhá vlna nepřijde. Kvůli nesmyslnému rozvolňování před volbami a před Vánocemi pak někteří občané zemřeli. Neovlivňovali tak neschopní politici naše životy a nemáme právo je za to kritizovat? Pokud Vám nikdo blízký nezemřel, pak si klidně myslete o těch pozůstalých, že jsou to fňukny.

Platíte daně (aspoň doufám) a nezajímá Vás, jak s nimi všehoschopní politici nakládají? Nevadí Vám zoufalá vymahatelnost práva v naší zemi? Atd.

Takže Vás na závěr budu parafrázovat - Ano, opravdu nemám rád lidi, kteří vidí jen sami sebe a ostatní mají za fňukny....

1 0
možnosti
JR

J27a83n 75R90á93ž

17. 2. 2022 15:18

Jsem rád, že se někdo nebojí pojmenovat stav, kdy maskovaný socialismus vyrobil z většiny občanů fňukny přesvědčené, že jejich problémy má vyřešit stát.

Je mi přímo zle, když že všech stran slyšíme každý den nářky, jak stát málo pomáhá tu hospodským a hoteliérům, tu zájezdovému dopravci, jindy cestovní kanceláři, či průvodcům nebo letecké společnosti.

12 0
možnosti
VB

za všechno můžou banky, protože jsou zlý a nechaly Babiše udělat astronomický dluhy, když jak sám říkal, pumpoval lidem peníze za nic, ale dá se to různě okecávat

0 0
možnosti
JR

J21a75n 76R28á73ž

17. 2. 2022 15:25

Zejména centrální eurounijní banka způsobila, že třikrát tolik zadlužené státy, než je ten náš, dosud nevyhlásily státní bankroty. A teď se šéfová ECB diví jak v eurozóně rychle roste inflace.

PS. Kdyby byl na místě Babiše Fiala, taky by rozdával peníze každému na potkání a inflace by přišla tak, jako tak. Vzpomeňte si, jak Fiala a spol vloni Babiše kritizoval, že stát nekompenzuje dostatečně ztráty jak podnikatelů, tak i tak zvaně sociálně potřebných. Inflaci se zabránit nedalo bez rizika sociálních nepokojů a stávek.

5 0
možnosti
Foto

Se zdůvodněním inflace problém až tak nemám. Spíše jinak vidím frustraci obyvatel, zde zvanou kňourání a sebelítost.

Když Vás dnes vyhodí 3x z práce, vůbec nemusí znamenat, že jste špatný pracovník, spíše naopak:-). Mám známého, který musel opustit zaměstnání, protože odmítal podepisovat falešné faktury. Přešel na jiné ministerstvo, a tam se to opakovalo.... Spíše bych řekl, že to svědčí o nefunkčnosti a nevýkonnosti státní správy než o jeho neschopnosti. Nebo že by měl jen smůlu, že natrefil právě na ty úřady, kde se vesele kradlo a porušovaly zákony?!

Že nemáte dost peněz, také neznamená, že jste si vybrali špatné zaměstnání, jak uvádí autorka. Jsou prostě lidé chytřejší a jiným jen není shůry dáno. Navíc při špatně fungující policii a justici se často stačí jen oprostit od morálky. Jak Bakala, Kellner nebo Babiš přišli k majetku?! Férovým podnikáním jistě ne...

Někomu to může připadat jako fňukání, ale právě nefunkční stát způsobuje frustraci slušných lidí, kteří nechtějí ohnout hřbet a stát(úřady) je následně ničí - viz legendární "zaklekávání" MF a zajišťovací příkazy.

Chápu, že blog není diplomová práce, a právě proto bych se u některých věcí vyhnul podobnému zjednodušování.

10 1
možnosti
MP

Od kdy je zamestnani ve statnim o schopnostech? To je mi nejaka novinka :)

4 0
možnosti
AT

Jedno je k nepochopení, ale vysvětlení již existuje/inflace/, tak že my je chápeme, kdo jsou ti co stále křičeli a stále křičí za to, proč je České koruna v jejich očích zlatá.

1 6
možnosti
AP

Jako,že v Eurozóně není inflace?

3 0
možnosti
Foto

Ale kdo za špatné hospodaření může? Naši ekonomové! Jejich zásahy do tržního prostředí a nesmyslné rady už udělaly své. :-P

4 5
možnosti
Foto

Komu asi tak budou politici naslouchat ? Budou naslouchat ekonomům, kteří jim budou radit, aby dělali co nejméně zásahů do podnikatelského prostředí, nebo budou naslouchat ekonomům, kteří jim budou radit, jak mají zasahovat ?

1 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,16
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články