Diskuse

Snížit daně.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

zlodějina nebo zlodějna. ostatně Margaret Šichtářová pomáhala Klausům s "Trikolorou".Teď to možná zkusí s "Blanickými rytíři". Nějaký blábol třeba zaujme voliče, ale tak na 2 měsíce. Nejchytřejší ekonomové na světě V. K. a M. Š. a V. K. rozšířil geniální portfolio o medicínu. Nejen Laureát Nobel. ceny za ekonomii, za literaturu a za mír, ale teď také za fyziologii a medicínu, prostě muž s gigantickým sebevědomím Václav Klaus a jeho souputnice Šichtařová

0 1
možnosti

J57a10n 84H81á95l26a

12. 2. 2022 15:59

Snížení daní je jistě bohulibym krokem, jen jeruku v ruce nutné dostat počet státních zaměstnanců na úroveň řekněme stejně lidnatého Švýcarska.

Zaujala mne ještě Vaše teze o tom, že optimalizace daní je vlastně zasloužená....no nevím, jednak je slovo optimalizace jen eufemismem pro daňový únik, jednak by mne moc a moc zajímalo, kdo vám osobně bude při té vaší optimalizaci platit třeba výstavbu a údržbu silnic, zdravotní péči, hasiče, policii, zdravotnictví, .... ale tak daleko jste to zdá se nedomyslela. Resp jste evidentně zastankyně konceptu zisky soukromé, ztráty veřejné. Udivuje mne, že ještě nepřednášíte v Klausově škole ekonomii.

0 0
možnosti
Foto

Problém není v tom, kdo paní Šichtářové zaplatí výstavbu a údržbu silnic, zdravotní péči a hasiče, problém spíš bude, kdo to zaplatí Vám, když ti ostatní budou optimalizovat nebo se pletu?

0 0
možnosti

mohly by tyhle firmy ze svých peněz zaměstnat další a další lidi a samy by mohly živit „chudé“. - ano, kdyby se snížily odvody, mohli bychom místo 2 zaměstnanců zaměstnat 3. V současné době tedy modelově 2 zaměstnanci "živí" 1 dávkaře. Ale ten nedostane vše, část peněz "uvízne za nehty" státním úředníků, kteří ty peníze přerozdělují.

3 0
možnosti

Stát má v tomhle penzijním schématu velice malou režii (jen pár set uředníku to zpracovává) . Naopak soukromé penzijka s administrativou , reklamami , pobočkami mají režii cca 4 až 5% jak se uvádí třeba u našich zdravotních pojištoven , co musí mít v každém okresním městě pobočku ;-D Navíc všichni ti ředitelé korporací si sáhnou na pěkné peníze a akcionáři též chtějí dividendy. To není zrovna rozumný model. Asi nejrozuměji to udělali ve švédsku , kde má stát penzijní fondy , ale obsluhují je uředníci (administrují) a investují do akciových indexu s minimální režíí. Tudíž odpadají akcionáři a vysoký manéžéřííí.

0 1
možnosti
Foto

ta je úplně v háji, měla si vzít pořádného chlapa a ne takového třasořitku, pak píše pořád ty své nechutné výplachy mozku bez špetky humoru

0 14
možnosti
Foto

Jste komunista, nebo fašista ?

2 1
možnosti

Snizeni dani je vzdy zakladem zacatku pro cestu uspechu, pani Sichtarova. To je znamo vsude na svete.

Investicni politika je spravna jen pri podminkach vydane statem ,ale ber statniho zasahovani. Prosel jsem takovou dobou v jinem state.

Mate-li moznost, je nutnosti pro obcany mit vysvetleni investicni politiky. To nejde napsat jen jeden clanek, ktery neni k porozumeni mnoha obcanum. Navrhuji vam, ctete-li nase prispevky, o objasneni zakladniho zakona v USA (federalniho) o programu "IRA" (Individual retirement accounts) a program "401-K". Pomohlo by to i vlade a mnoha mladsim obcanum pro zajisteni lepsiho casu v duchodu.

0 0
možnosti

Je čas na novou revoluci, předmětem které nebude žádná změna ideologie, ale navrácení ukradené demokracie do rukou lidu, kam patří, kdy státní moc skutečně vychází z vůle lidu.

Nejedná se žádný socialismus, ale o:

- odprivatizování státu, stát v demokracii nemůže být privátní, stát patří lidem - nebude zde vládnout dnešní finanční bankovní oligarchie a podobní, ta bude muset být na stejné úrovni jako každá jiná firma sloužící lidem a produkující svůj zisk v rovné soutěži na volném nedeformovaném trhu

- skutečně samostatný, suverénní a neutrální právní stát se skutečně demokratickou ústavou podobnou švýcarské demokracii

- skutečně demokratické rozdělení státní moci na 3 na sobě nezávislé moci - zákonodárnou, výkonnou a soudní (žádná personální a tak i stranická provázanost na stranické sekretariáty)

- a skutečně fungující justici zajišťující skutečně právní stát a tím i spravedlnost pro všechny (justice po revoluci naprosto selhala, stala se lokajem přicházející a úřadující oligarchie)

O tom zjevně bude příští revoluce. A paní Šichtařová tak bude muset zjevně změnit své učebnice a učitele, a také loutkovodiče, pro které dnes pracuje.

:-)

2 0
možnosti
Foto

To co jste popsal, je hodně podobné ideologii fašismu. Opravdu věříte, že fašismus nás zachrání ?

4 2
možnosti
Foto

Pokud bude stát dotovat záporný výnos, pak je to něco, co privát nikdy nenabídne. Autorka by tedy měla doplnit, v čem je soukromá správa lepší

3 4
možnosti

To psala, že stát "sáhne" do těch státních fondů a "vydrancuje" je, což u soukromých nemůže.

Vy jste asi mladší, to již tu je. Kdysi se sociální pojištění odvádělo do jedné komerční banky. Jenže bylo málo peněz a tak se začalo sociální pojištění odvádět do ČNB na "jednu hromadu". A tím se ztratil přehled o odvedeném pojištění a vyplacených důchodech a dávkách a stát může sahat i na tyto peníze.

0 0
možnosti

Paní Šichtařová se zase rozjela se svou demagogií o socialistických vyžírkách na úkor chudáků do úmoru makajících kapitalistů.

Ona si ne a ne přiznat, že stát, kterému můžeme dát jaký chceme přívlastek je takový, jaký je ten, kdo jej ovládá.

Takže když tu máme vlády naší oligarchie, napojené a ovládané oligarchií globální, tak stát s jakýmkoliv přívlastkem se bude chovat tak, aby plnil kapsy této oligarchie.

A vidíme to každým dnem názorně - oligarchie se prosadila do čela státu, který si pokrytecky hraje na sociální stát, ale přitom jen využívá a zneužívá socialistických manýrů a takových krycích roušek pro svůj business tunelování státu (Covid je toho úžasným příkladem).

Oligarchie si zprivatizovala stát a prostřednictvím státu a nebo aspoň s pomocí státu vysává zemi a její lidi, což paní Šichtařové samozřejmě nevadí).

Takže nechť je státní penzijní fond jako konkurence k těm soukromým a nechť lidé si sami vyberou a mohou si tak vybrat (což se samozřejmě paní Šichtařové nelíbí).

Stejně tak by tady měla být státní banka jako konkurence k těm vydřidušským soukromým komerčním zahraničním bankám (ostatně komunisté to už dávno prosazovali).

:-)

2 2
možnosti
Foto

Na vině nejsou lidé, ale systém. To je právě ten největší omyl lidí, kteří si myslí, že je to naopak.

1 2
možnosti

Dividenda a daňová optimalizace není zlodějina, to jen někteří politici potřebují ke zvolení nenávist mezi občany. Vytváří názor, že podnikatelé okrádají stát a tedy ostatní občany. Jsou to političtí šmejdi, kteří parazitují na emocích občanů.

Momentálně žijeme v době vymírání komunisticko-mafiánských struktur z "divokých devadesátek", z nich už vyčnívá jen Zeman, Klaus a Babiš a ti jsou na odchodu, pá pá. Poctivý podnikatel musel sebrat sakra odvahu k podnikání, ale když to nevzdal a zakořenil na tehdy neobsazeném trhů, tak se má dnes dobře. Krize je pro odvážné vizionáře požehnáním, pohyb na trhu vytváří volná místa. nebo dokonce i nové směry podnikání. Každý může začít, dřív než se nadechne a začne nadávat na "pracháče".

Ovšem jak zajistit, že kdo maká celý život, bude mít na stáří volno, klid a slušný příjem. Perpetuum mobile neumí ani tok peněz, bez práce se to netočí, takže milánkové zatím to letí jako "TO letadlo", ale už není moc těch co to drží nad vodou. Kdo vymyslí z čeho celou srandu financovat dostane nobelovku.

Nebude to jednotlivec, to by bylo snadné, vyžaduje to znalosti lidí v různých oblastech, tedy tým, celkem jistě ne jeden. Dinosauři pravěku Českého kapitalismu u toho nebudou, nebude to ani paní Šichtařová.

0 0
možnosti
Foto

Tohle zaručí jen a jen kapitalismus v neregulovaném prostředí. Za to už nějaký ten ekonom Nobelovku dostal. Jen se to nehodí, protože to oslabuje vedoucí úlohu státu a jeho vládnoucí kasty.

2 1
možnosti

Takže tu máme opět autorčinu neustále opakovanou mantru "snížit daně". K výraznému snížení daní přitom došlo loni, což mělo státní rozpočet připravit o roční výnos cca 70 mld. Kč. Zatím nikdo nenavrhl, jak tento výpadek příjmů nahradit či vyřešit. Svět je složitější, než jak ho vidí paní Šichtařová.

6 15
možnosti

Minus za: " Zatím nikdo nenavrh", protoze to proste neni pravda.

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS