Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J43o92s31e83f 42F83e87r92d96a

29. 1. 2022 20:53

Je to stále dokola, Markéto, hlásáte evangelium 21. století, ale lidé jej neslyší, jsou hluší a slyšet ani nechtějí, protože jim současný stav věcí vyhovuje. Obdivuji Vás, že tento marný boj s většinou stále podstupujete, ale díky za toV

0 0
možnosti

J62a84n 76V78ě62r52n50ý

28. 1. 2022 15:24

Pro jednou se s Markétkou shodneme, školy jako instituce nejsou vedeny správně.

Samotné studium se potom pro většinu lidí sestává z memorování a opakování. To vše podložené dojmem že jsou něco víc, protože oni po jiných opakovali déle a více.

Na druhou stranu je nutné uznat že Einsteinů a Kájů Gottů je v populaci minimum. 99% z nás se prostě nenarodí s tím správným talentem a nemůžeme jít na waldorfskou školu.

Je nutné nabízet více možností, ne pouze transformovat ty stávající.

0 0
možnosti

Psycholog by byl asi opravdu potřeba...

0 0
možnosti
Foto

Matrix je systém NEO.

0 0
možnosti
Foto

J40a45n 71Š24i39k

26. 1. 2022 16:45

To je pláče...Uvádíte tu výčet všeho, co se Vám nelíbí a mluvíte o svobodě. Ale přesně tím, že křičíte a ukazujete na ostatní, jak Vás omezují, o svobodu přicházíte. Svoboda člověka vychází zevnitř ho samotného, nikdo mu ji nepřinese, žádný stát, žádná EU, žádný podnikatel, žádný učitel, žádný soused... Nikdo. Na tom jestli člověk svobodný je nebo není, záleží jenom na něm samém. Na nikom jiném. Hezký den

4 3
možnosti
Foto

Podle této vaší myšlenky mohou být svobodní i otroci, což je hloupost.

Svoboda je něco jiného. Svoboda je mít možnost použít své znalosti pro své vlastní potřeby s výjimkou agrese. Agrese je použití násilí proti člověku, který na nikoho neútočí, nebo jeho majetku, nebo vyhrožování takovým násilím.

2 0
možnosti
Foto

Jako vždy jste dobře popsala realitu současného systému. A jako vždy se nesouhlasně ozvali lidé, kteří tento systém pomáhají budovat a obhajovat.

Lidská historie opakuje ve smyčce. Je to pokračující příběh o tom, jak malá skupinka lidí ovládá velkou skupinu lidí, pomocí strachu nebo násilí, čehož je dosahováno udržováním většiny lidí z velké skupiny relativně ignorantskými a beznadějně závislými na údajném vůdcovství menší skupinky. Je to hra na dravce a oběti, a státní školství je jen jedním z novějších nástrojů dravců. A pokud si lidé ve 21. století myslí, že jich se to netýká, jsou jednoduše posledními hlupáky v tomto cyklu.

3 1
možnosti
Foto

J12a81n 97Š58i83k

26. 1. 2022 16:52

Jistě. Lidé, kteří mají jiné názory a jiné pohledy než Vy a paní Šichtářová a její družina jsou hloupí. Už jen takové prohlášení může vzejít jen od toho, kdo druhé nerespektuje a o svobodě jen prázdně žvaní.

4 0
možnosti

Jednoduše řečeno: nezapomínejte používat vlastní rozum, občas se aspoň trochu vzdělávat a taky přemýšlet o svých možnostech. Pokud jste o tom náhodou dodnes neslyšeli. To je asi jediné zdravé jádro, které se dá vydestilovat z té kopy klišé, nicneříkajících příslibů, nanicovatých pojmů a politických vsuvek.

Ovšem jak by pak měl vlastně vypadat onen život založený pouze na vlastním myšlení, prost jakýchkoliv mýtů, život "skutečné reality", v němž nejsou žádné stádní sociální konstrukty, život v souladu s naší "přirozeností" a naším "skutečným - továrním - Já", a to vše spolu milióny či miliardami dalších jedinců, to už autorka nepřibližuje. Takový mýtus slibovali již mnozí ideologové, jen ho měli lépe promyšlený. Raději se tedy především zbavme této utopie "pomyslného ráje při narození". Ničeho takového nelze totiž dosáhnout, bez ohledu na inteligenci či vzdělání. Leda bychom skutečně zůstali na úrovni novorozenců.

0 0
možnosti

Co to je? Manifest frustrovaných asociálů?

3 3
možnosti
Foto

Einstein vynikal v matematice a fyzice již v dětství, viz

https://www.idnes.cz/technet/veda/albert-einstein-skola.A130225_173956_veda_pka

Přečtěte si laskavě celý tento článek.

3 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články