Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V přístupu k "infekčním" nemocem (slovo "infekčním" omylem autorce v závěru článku vypadlo) se zkrátka v rámci prevence přistupuje ještě třetím, nejlevnějším a nejefektivnějším způsobem ... již od dob prvního vynalezeného očkování :)

1 0
možnosti

J74i91r53i 39T23i55c64h17y

16. 1. 2022 16:23

Ono to v USA a take v mnohych zemich zapadu je jeste horsi, nez jste naznacila.

1 0
možnosti

Je to tak,....nase uzasna zapadni spolecnost je svoji vlastni vinou na uplnem dne. Nikdy jsem si nemyslel, ze se tohoto stavu veci doziju.

1 0
možnosti

Vy se cítíte na úplném dně? Pokud ano, je divné, že máte přístup k internetu. To bezdomovci u popelnic, kteří jsou nejspíš na dně, nemívají.

2 1
možnosti

Tento sahodlouhy clanek je vynatek z knihy "Do duchodu s plnou kapsou" ! Proc se tedy v te knize pise pouze o liberarni demokracii a svobode v USA a ne o tom, jake uzasne zisky tam meli duchodci v podilovych a akciovych fondech za poslednich 10 let ?? Dokonce i cesti duchodci si vydelali ve fondech 40% za minuly rok!

0 1
možnosti

J81i88r90i 87T93i83c34h56y

16. 1. 2022 16:25

Josefe, jak vydelky duchodcu souvisi s upadkem demokracie v USA?

0 0
možnosti

Prijde mi, ze na tehle tematech se nejvic odkopavaji ti, kteri sice maji plnou pusu svobody, ale pritom "svoboda" v jejich podani znamena jen "vsichni musi delat to, co chci ja."

Snaha zabranovat Facebooku v cenzure je uplne stejne spatne jako snaha tu cenzuru naopak prohlubovat. Melo by byt ciste veci Facebooku rozhodovat o tom, jaky obsah na svoji platforme chce tolerovat a jaky ne. Moje svoboda spociva v tom, ze tyhle jejich sluzby nemusim vyuzivat.

Podobne ten obchodni retezec, co se rozhodnul prestat prodavat samostatne noze. Me se to sice nemusi libit, ale zase je ciste na rozhodnuti obchodnika, jake zbozi bude prodavat a jake ne. Moje svoboda nespociva v tom, ze by nekdo mel mit povinnost poskytovat zbozi, ktere si chci koupit.

6 0
možnosti
Foto

Ono to tak jednoduché nebude. Facebook se stal velmi vlivnou sociální sítí, kterou tím, že na ní svým rozhodnutím nebudu příliš neoslabím, ale mohou se tam začít formovat skupiny, které časem přerostou společnosti (myslím lidské, ne Facebooku) přes hlavu. Tak jako se to (bez fcb podařilo bolševikům, NSDAP a dalším. V tom je asi problém.

0 0
možnosti

P28a12v77e12l 58D44a85v80i61d

12. 1. 2022 21:46

Ti bych rád viděl, kde autorka vzala definici liberální demokracie,"Teď frčí „liberální demokracie“, údajně lepší podmnožina demokracie.“

Podle wiki je právě liberální demokracie něco jiného.

1 0
možnosti

Já bych zas rád věděl, co je na normální demokracii tak špatného, že potřebuje přívlastky

2 1
možnosti

Uzasna diskuze o statnim utvaru od lidi, kteri tam neziji a maji pohled z hollywoodskych filmu a ctou "fake news". A to jsou ti sami, kteri ziji demokratickem Kocoukove uprostred te zlotrive EU.

Bude lepsi pro vsechny diskutujici pod timto clankem se podivat na ten nas politicky celek a zamyslet se nad jeho kvalitou pro ziti v dnesni dobe. Zda je vse presne podle organizace statu, ktera ukazuje tu nasi demokraticnost naseho zivota.

Nebudu rozebirat ty nedemokraticke nedostatky CR. Je jich mnoho. Vim vsak, ze to neni v mysly obcanu se angazovat v uprave. Lepe je nadavat a kritizovat stejne, jak kritizujeme tu Unii za velkou louzi.

2 0
možnosti

Nyní jsme svědky toho, jak si tradiční západní demokracie chtějí na vlastní kůži vyzkoušet to, co jsme si tragicky prověřili v ideologii bolševismu my v postkomunistických zemích. Před 32 lety jsme se s nadšením připojili ke svobodě a volnému trhu, z něhož každým dnem ukrajuje nová totalita podstatný kus. V naší EU se už bezmála nic neděje bez systému rakovinotvorných a společnost devastujících dotací. EU stále více ovládá nikým nevolená skupina byrokratů, jejichž aparát vymýšlí stále větší zhůvěřilosti, aby zdůvodňoval svou pochybnou existenci. Slepou sázkou na tzv. obnovitelné zdroje a likvidací stabilní energetiky připravujeme brzkou deindustrializaci Evropy a její ovládnutí ze zahraničí. Afroamerická starostka Chicaga bez následků prohlásí, že na tiskové konference nebude zvát bílé novináře, a nic se neděje! Po 20 letech je možné jedním výrokem o sexuálním harašení bez soudu zničit kariéru i osobní život kohokoli. USA produkují např. historické filmy o středověké Británii, kde jsou šlechtici u dvora černoši a královna je mulatka. Typická reklama velké západní firmy prezentovaná i v českých televizích musí mít za hrdiny černocha, asijské minority a zcela nutně homosexuály. Na předních univerzitách v USA jsou všude nápisy safe space, což znamená, že studenti nebudou konfrontováni s fakty, jež nejsou součástí převládající politické a ideologické korektnosti. Diskuse o všem, tak kdysi typická právě pro univerzitní prostředí, je zakázána a profesoři zpochybňující např. klimatický alarmismus jsou zbavováni zaměstnání. Jaké ještě chceme slyšet důkazy o tom, že naše západní civilizace se řítí k velkému průšvihu, po němž z vůle zoufalého a zbídačeného lidu nastoupí nová tvrdá totalita?

20 1
možnosti

souhlas... tohleto už sleduji nějaký ten pátek.... a ještě se budeme divit... co k nám ze západu přijde... :)

3 0
možnosti

Autorka má pravdu: Současný obsah pojmu "liberální demokracie" nemá s klasickým liberalismem ani s demokracií mnoho společného.

6 1
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články