Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ani atom by se netočil, kdyby z toho neměl potěšení. :) Motorem evoluce je mít se lépe! A mít se lépe má tisíc a jednu podobu.

0 0
možnosti
Foto

PROFIT:

Příběh malého obchodníka jež tvrdí, " čím méně zaměstnanců tím lépe". Kancelář má v jedné místnosti svého krásném domu a sám sobě tuto cimru pronajímá a veškeré vybavení jde do nákladů, manželka je vedena jako partnerka s čímž se v daňovém přiznání dají dělat zázraky. Osobní Audi a nákladní mercedes jsou pochopitelně podnikové a malý mezisklad aby nebyl prokluz v dodávce zboží. Zadek nemá otlačen od židle protože na ní sedí před PS jen pár hodin týdně.

Malý příklad pohybu jednoho produktu. Z Číny i s dovozem je cena 11 dolarů. Prodej velkoobchodu za 22 dol. Jediný kdo opravdu pracoval byli čínské švadlenky. Průměrný hrubý obrat na tomto produktu je 30 tis. dol. měsíčně. Obchoduje přibližně se 40 druhy zboží. Tomu říkám PROFIT Roubíčku.

0 0
možnosti
PM

P54e41t17r 27M22a32n27d22a

29. 12. 2021 8:50

To je kritika nebo vyzdvižení obchodníka ? Nebo jen závist:

1 0
možnosti
Foto

Šichtařová na Hrad!

0 0
možnosti
AK

Ještě bych navrhl vyprávět dětem pohádku o tom, že bez práce nejsou koláče.

Dospělí ovšem už zjistili, že právě bez práce jsou ty největší a nejsladší koláče - jak vidí třeba u politiků...

A těch 100 tisíc pracujících za základní mzdu, ze které neuživí sebe ani svou rodinu, takže mají nárok na nejrůznější sociální dávky a příplatky, nám zase ukazují, že koláče nejsou ani s prací...

0 0
možnosti
ZB

V podnikání nemusí jít primárně o zisk. Je rozdíl, když má firma zisk 1000 Kč z milionu tržeb a nebo když má zisk 1000 Kč z 1000 Kč tržeb. Tržby mohou být zajímavějším ukazatelem kondice společnosti než zisk a většinou také je.

0 3
možnosti
MV

Není zisk jako zisk. Je zisk z hodnoty poskytované druhým, je ale i zisk problematický. I šmejdi mají zisk. Klaus prohlásil, že nejsou čisté a špinavé peníze. Jenže Klaus je Klaus.

0 5
možnosti
JP

klaus rekl, ze ty spinave penize nepozna ... coz mel nejspis i pravdu, a trufam si tvrdit, ze je nepozna ani nikdo jiny. kdyz vam klient zaplati za vase sluzby tisicovkou, nemate nejmensi sanci poznat, jestli tu tisicovku vydelal dealovanim heroinu pred materskou skolkou, nebo usilovnou praci v nejake roztomile lidskopravni neziskovce ... proste to nepoznate, a poznat dost dobre ani nemuzete.

3 0
možnosti
Foto

Dle mne a nejen dle mne, je důležité, aby člověk dělal to, k čemu má nadání, co umí a ho baví. Pochopitelně po tom musí být i poptávka. Musí se vzdělat a v tom oboru získat zkušenosti. Pak je za to zpravidla i dobře finančně odměňován. Jsou však výjimky: v některých zemích v některých důležitých oborech, například ve školství, ale i zdravotnictví, jsou lidé špatně placeni.

Nejlepší je být kreativní a vymyslet něco nového nebo vymyslet, jak něco dělat lépe a levněji a dělat to nebo na to prodat patent.

Odsuzovat zisk a touhu po zisku je nesmysl. Na druhou stranu, zisk by neměl být jediným cílem práce. V práci většina lidí tráví značnou část svého života. Práce by je měla bavit.

V této souvislosti odkazuji na zajímavý rozhovor s Bill Gates a Warrenem Buffetem:

https://www.youtube.com/watch?v=FdIIg20jmt8

2 0
možnosti
JS

J80a64n 36S10t83e48h46l31i45k

25. 12. 2021 9:27

Váš pohled je pohled ze slonovinove věže. Lidé jsou různí a jen vrcholek společnosti dokáže to co vy zdůrazňujete . Regulace tedy musí být trzně nastaveny pokud možno, aby většina společnosti získávala. Pokud vytvoříte regulace, co většinu společnosti finančně utiskuje budete mít dlouhodobě problém.

0 0
možnosti
JV

Vetsi hloupost jiz jsem dlouho necetl ! Takze tedy kdyz my, radioamateri, kdyz pomahame malym klukum s nejakym okruhem, tak jsme motivovani ziskem?

1 2
možnosti
TB

Vy nemáte v životě žádný zisk a děláte všechno zadarmo? A kdo vás chodí krmit?

1 2
možnosti
PU

P75e27t19r 27U76r70b80a90n

24. 12. 2021 10:14

Jako glosa nebo nazor 12 leteho cloveka, co pise ukol na tema “zisk”se to asi brat da ... :-)

3 1
možnosti
Foto

Ani bych neřekl, spíš se mě tak jeví váš komentář a navíc napsaný dvakrát.

4 1
možnosti
PU

P49e76t77r 42U75r53b87a66n

24. 12. 2021 10:14

Jako glosa nebo nazor 12 leteho cloveka, co pise ukol na tema “zisk”se to asi brat da ... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články