Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

Když to tak tady čtu... Ten nadpis fakt sedí.

1 0
možnosti
PK

P74e82t66r 88K52a82v52a29n

17. 12. 2021 8:07

Poslední dobou nemám rád Markétu Šichtářovou, protože mě nutí hájit levičáky. Například tady mi podsouvá, že socialismus může za současně nedostatek aut, růst cen energií a složitější cestování. A třebaže taky socialismus nemusím, nemůžu si nevšimnout, že

- covidu je jedno kdo je levičák a pravičák. Dobré řešení covidu bez jakýchkoli následků nevymyslel nikdo.

- za koncentraci výroby čipů v pár továrnách na světě levičáci nemůžou, bylo to naopak tvrdě kapitalistické

- Suezský průplav taky neucpávají levičáci.

Mně se líbí jak Markéta volá po nenarušeném hospodářském cyklu se všemi jeho krizemi a krachy ... přičemž takové věci se právě projevují zvyšováním cen, snižováním kupní síly, a třeba taky nedostatkem zboží. Takže přesně tím, co teď Markéta přisuzuje socialismu. Rozdíl tam samozřejmě je - v socialismu jde o setrvalý stav, který se zvolna zhoršuje, zatímco v kapitalismu se to po pár letech zase rozjede. Ale to Markéta neříká. Místo toho řekne - vidíte, rok nejsou čipy, můžou za to socialisti protože nenechali proběhnout hospodářskou krizi. Že by během hospodářské krize taky nemusely rok být čipy, to už neřekne.

3 0
možnosti
JV

Umění číst a interpretovat články.

Zaráží mne, že se autorka ohání článkem z Lancet, ze kterého vytrhává ze souvislostí jednu informaci, která se jí hodí pro její závěr, a zbylé informace, které se tomuto závěru odporují, ignoruje.

Výzkum zahrnoval celkem 45 lidí nakažených deltou a 88 se staršími variantami. Vypadá to, že ve vrcholném stadiu nemoci opravdu produkovali očkovaní i neočkovaní nemocní zhruba stejně virů, jak píše autorka.

ALE ukazuje se zároveň, že očkovaní příslušníci domácností měli menší šanci nemoc chytit a to tím menší, čím čerstvější bylo jejich očkování. Dále se ukázalo, že u očkovaných nemocných nemoc výrazně rychleji ustoupila a mnohem rychleji klesala virová nálož, kterou kolem sebe šířili.

To je tedy v přímém rozporu s tím, co Markéta Šichtařová z článku vyvozuje.

3 2
možnosti
JV

J83a93n 81V24ě24r29n20ý

16. 12. 2021 8:30

Já nevím má to vůbec smysl? Autorka si stejně prostě pojede svoji agitku, a nespokojená chudina jí to bude žrát. Český člověk je prostě neuvěřitelně naivní, Šichtařovou na hrad a konečně bude dobře.

Budete dělat za málo peněz aby bylo pro ni levné zboží. Podělíte se se svýmy kamarády o pronájem komunistické králíkárny. No a z auta se vám bude čadit jak z aktivního vulkánu a to by tomu bylo abyste ten kapitalismus nevybudovali.

0 2
možnosti
Foto

Už jsme západ dohnali, máme západní ceny všeho...

3 0
možnosti
JT

J68i95r92i 19T76i70c41h80y

15. 12. 2021 17:14

Nejen ze je ohrozena jen ekonomie. Demokracie zapadu upada, nastupuje diktatura radikalni levice, silene vymysly nejruznejsiho druhu ovladaji politickou scenu, nemusim je snad znovu vyjmenovavat.

3 2
možnosti
Foto

Nenastupuje diktatura, stále máme demokracii, ale ani demokracie nevylučuje totalitu.

2 0
možnosti
Foto

To je tragédie, to je malér. Všechno je špatně, je v tom hrozný zmatek. Všude kolem ve světě to prej roste a my se domníváme, že běžíme v čele, jenže to nám veškerá konkurence dávno zmizela za obzorem.

Ještě, že jsem dbal na veškeré předpovědi autorky a mám hodně hluboko kryt se zásobami na 50 let. To už přece, sakra, musí k nějakému tomu růstu dojít!

4 0
možnosti
PC

Velmi dobře a střízlivě popsáno! KarmaR^

7 0
možnosti
PS

Jižním státům eurozóny už nikdo nechce půjčit živí je ti schopnější to se děje teď a tady. Pokud berete schopným aby nepadl příživník je to socializmus to je prostě fakt. Jenže EU jde ještě dál. Společným dluhem vydržuje nezodpovědné rozhazovačné předlužené státy. Vše dle hesla zodpovědný bude ručit za dluh nezodpovědného. Ta selektivní slepota eurohujerů je až děsivá.

7 2
možnosti
Foto

Daleko vyššími dotacemi podporuje zemědělství západních zemí a naše jde pomalu do kopru.

5 0
možnosti
JF

On je ten trend ovsem samozrejme relativni i toho zdanliveho zaostávání Evropy ... nyni je to dano pozitivnim vzestupem Číny protože ta má postupne všechno jak nyni pridanou hodnotu tak i levnou a ochotnou pracovní sílu. Předpokládám že u nás proběhne reindustrializace ve směru i4.0 to je celkem zřejmě a vyvojove nutné a bylo to zatim brzdeno levnou a rozvojovou Čínou.

0 1
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,34
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články