Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuju,děkuju,děkuju. Je pořád strašně málo doktorů a obecně zdravotníků, kteří jsou ochotni nejít s proudem. A opravdu mne mrzí zneužití situace zejména v nemocnicích. Situace tam byla personálně kritická X let dozadu, ale nikoho to nezajímalo, a sestry se obětovaly za pár šupů. Kovid jen krizi odkryl, a zároveň přilil finance jak nemocnicím za hospitalizace s covidem, tak zdravotníků štědré odměny. Naštěstí jsem včas odešla do soukromého sektoru. Sice mám o dost míň, zato nejsem v pozlacenym masomlejnku . Ne, nezávidim jim ty odměny, mají je zjevně zasloužené, ale co mi vadí opravdu hodně, jak se jim ten piedestal zachránců v první linii zalíbil a když pak k tomu přidám "lékaře s názorem", jak je nazval hlavní inkvizitor Kubek, kteří si dovolí dělit pacienty na očkované a neočkované, tak ta zdravotnická karma výrazně zčerná. Jsem pak vděčná za normální doktory a sestry, kteří tu hru nehrají. Jsem sestra, miluju svou práci a děsí mne, že na vedoucích pozicích jsou lidé, kteří se například předvedli v CNN debatě " babička ať umře, ale nesosá zdrav.systém" a "nechal jsem svoje děti očkovat z byrokratických důvodů". Pokud ve vedení stojí podobné kreatury, pak to podle toho vypadá.

0 0
možnosti

J95a81n 94V49ě59r38n27ý

14. 12. 2021 9:45

Klasické blábolení Paní Šichtářové stranou, pan doktor se dušuje že:

"Nikdy žádného pacienta nebudu léčit jinak nebo hůře na základě barvy pleti, náboženství, pohlaví, věku, politického přesvědčení, vzdělanosti, jeho informovanosti nebo stavu jeho očkování"

a to je zcela určitě správně, nemůžu si ale pomoct, jaký má asi pan doktor názor na léčbu podle velikosti a objemu peněženky....? Nedávno tu byl článek že chudí si léčbu nezaslouží.

0 0
možnosti

P68e84t43r 13K12a66v87a18n

10. 12. 2021 8:24

Tak tohle opravdu nebyl povedený blogový příspěvek. Že jsme nahradili náboženství státem je tvrzení tak blbé, až to bolí. A krom toho je to diskuzní podraz - pokud přiznáváš státu důležitou a užitečnou roli, tak jsi náboženský fanatik a navíc nemůžeš uznávat křesťanské hodnoty. Můžeš mít buď všechno nebo nic, neexistuje nic mezi tím. Od člověka, který kritizuje slippery slope u jiných, je to ironické.

Možná se ta druhá půlka textu hodí na připomenutí, že i doktoři mají různé názory na covid (jako my všichni), a že diskuze na sociálních sítích jsou vždycky vedené daleko extrémističtěji než normálně. Není od věci to připomenout, může to mít nakonec pro celou společnost nečekané důsledky, i když těžko odhadovat jaké. Poznáme to až zpětně.

3 1
možnosti

Šichtařová alespoň uvádí logické věty a údaje, o nichž lze argumentovat. Vavruša naplácal páté přes deváté v nesmyslných větách a s neověřitelnými tvrzeními Rv.

Normálně se snažím každého autora oslovovat pán, paní, případně titulem. U této patlaniny se k tomu nedonutím :-(

3 4
možnosti
Foto

J22a56n 84Š49i84k

9. 12. 2021 11:22

Ale oni to přece patlali spolu dohromady :-)

3 0
možnosti

Na jednu stranu chápu odpor k nařízením a podporu těm, kteří se nařízením vzpínají. Kdyby se jednalo o očkování proti malárii, asi bych to viděla stejně.

Ale v naší situaci je to podobné, jako vystavit bez jakékoliv znalosti zdravotního stavu nekomu potravinářský průkaz "naoko" a nechat ho pracovat ve výrobně potravin, i když může klidně mít tyfus nebo žít v lokalitě, kde se pravidelně vyskytují ohniska žloutenky. Je větší právo toho někoho na povinný potravinářský průkaz, nebo právo všech na zdravotně nezávadné jídlo? Vždyť i potravinářský průkaz je vlastně buzerace a sortování lidí, když ho vezmete stejnou optikou...

3 0
možnosti
Foto

Bez platného průkazu na bezinfekčnost se jednou podařilo kuchařce ve strahovské menze nakazit spoustu strávníků, dva zemřeli.

0 0
možnosti

Hezký článek R^R^. Škoda, že lékařů, schopných dohlédnout za hranice katechismu své sv. církve je tak málo.

4 0
možnosti
Foto

Ono jich je dost, jen jsou trochu vystrašeni. Ne každý dokáže říct co si myslí proti všude zdůrazňovanému veřejnému dobru.

4 0
možnosti
Foto

Tak tak, někdo, někde něco někoho někomu .... Rv

2 1
možnosti

Skláním se před lékaři, kteří léčí bez podmínek. Ostatně kvůli tomu také skládali na konci svého studia Hippokratovu přísahu.

Nikdy jsem si nemyslel, že by mohla nastat doba, kdy si budou (někteří) lékaři vybírat, koho budou léčit a koho ne. Je to katastrofální morální selhání, jehož následkem by ještě před dvěma roky bylo odnětí diplomu a vydání zákazu provozovozovat tuto náročnou profesi.

Za článek sqmozřejmě karmaR^

5 0
možnosti
Foto

Opět převádíte základní neznalost. Lékař nemůže provést zákrok, nemá-li na to náležité doplňovací zkoušky. Např. Váš praktický lékař Vám zcela jistě odmítne provést amputaci nohy nebo transplantaci mozku. :-)

1 4
možnosti

Vezmeme-li do úvahy, že u nás bylo 3x více nakažených/hospitalizovaných/mrtvých než v Rakousku v důsledku "opatření" a že letos jsou "opatření" podobně inteligentní a nárůst ještě rychlejší, podobá se činnost lékařů v Covidových odděleních velmi těm zmíněným lékařům za frontou, kteří léčili aby vojáci mohli co nejdříve zas do bitvy.

0 0
možnosti

P78e91t89r 23K69a73v42a25n

10. 12. 2021 9:26

Letos jsou omezení mnohem mírnější než loni (školy, obchody, hospody otevřené), nárůst je rychlejší jen u počtu nově nakažených. Naopak počty lidí v nemocnicích a počty mrtvých jsou mnohem nižší než loni. Takže jste se trefil jen s těmi loňskými počty v Rakousku ...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS