Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdo nepochopli mafiánskou strukturu penzijních fondů má smůlu.Žádný soukromý penzijní fond nemůže v současné době fungovat, když nefunguje kapitalistický volný a svobodný trh. A ten skončil v roce 1913 zavedenám FED. P/Ořád FED vládne světu. I V Rusku,Číně a Afice. A nelze dvakrát vstoupit do stejné řeky.Politiky řízené infklace také nemůže fungovat a krach státu je nesmysl. Vrchlem je můj známý,která se nechal přesavědčit a ze svého důchodu si platí penzijní připojištění. To je pitomost na druhou.

0 0
možnosti

J97a44n 85R86á93ž

3. 7. 2021 15:16

Kdo věří ve všemohoucího Boha je blíže k realitě než ten, kdo věří, že mu průběžný penzijnií systém nebo penzijní fondy, jejichž výnosy ovlivňuje politika ECB, zajistí dostatek prostředků na stáří.

0 0
možnosti
Foto

Autorka je zápornými úrokovými sazbami úplně posedlá a podle toho co píše tu žádnej koronáč nebyl a není, to co nás deptá, jsou záporné úrokové sazby a my se proti nim necháváme očkovat. Všichni jsme blázni, jen ona je letadlo.

Ačkoliv, podle karmy soudě, to reálně platí pro značné množství čtenářů. Protože s takovým textem by neuspěla ani na střední škole, ale lidu prostému se to líbí.:-)

2 0
možnosti

J23a77n 25V45ě10r46n14ý

2. 7. 2021 8:10

Tak je to takový typický pravicový populismus, "zlé levicové elity" vs "prostý lid" a na všechny problémy jednoduché řešení, rozpustíme státní správu, zrušíme všechny dávky, zapomenem na veškerou ekologii a zase bude na světě krásně.

1 0
možnosti
Foto

Vyspělý kapitalismus, tak jak jej známe, bez dluhu fungovat nemůže. To je příčinou generace nekrytych peněz, ktere v podstatě znehodnocuji vše, co je uloženo v penzijních fondech. Čím je kapitalismus vyspělejší, tím rychleji znehodnocovani peněz probíhá. Pouze ty státy, které mohou své problémy transformovat na státy jiné (např. USA) odolávají dele. Jediné co může fungovat je systém průběžný, bez něj by byli duchodci v Česku naprosti zebraci !

2 4
možnosti

P94e66t61r 50N46o17v63á16k

2. 7. 2021 8:05

Však přiměřený dluh je naprosto ok. Co není ok ke kvantitativní uvolňování nových nekrytých peněz v tomto šíleném tempu a záporné úrokové sazby.

Každopádně v dnešní době jsou půjčky - hlavně hypotéky nejvýhodnější a nejlevnější peníze na trhu pro běžného člověka. No neberte to, když za půjčku mám úrok nižší než je současné inflace :)

0 0
možnosti

J97a19n 58V26ě76r84n65ý

1. 7. 2021 10:48

Můj důchodový plán je prostě se důchodu nemuset dožít. Ta dnešní posedlost dlouhověkostí mi přijde zvrácená.

Na druhou stranu narozdíl od závistivých chudáků, mi nepřijde problém ve výši důchodů, ale spíš ve vybraném množství, nechápu proč není výše sociálního

zabezpečení vypočítaná podle předpokládaných výdajů, místo fixní procentní sazby.

2 0
možnosti
Foto

Jakže by mne třeba letos stál zaměstnanec namísto 80 tis. měsíčně třeba 120 tis. měsíčně? Počínaje od 1. dubna nebo tak něco? A od srpna třeba 140 tis.? Teda povím Vám hlavně ať si Vaše moudra nepřečtou Piráti nebo Venezuela.....

3 0
možnosti

A pak že průběžný důchodový systém je špatný.... :-) V článku mi chybí srovnání systémů založených na dlouhodobém investování s důchodovými systémy financovanými průběžně. Nakonec se může náš systém ukázat jako výhra....vzhledem k rostoucím rizikům kapitálových trhů......

2 0
možnosti

Důchody jsou ve ztrátě, protože systém je systematicky tunelovaný.

30 let se tady volá po penzijní reformě, straší se, že nebude na důchody, neustále jsou tady snahy o budování nějakých důchodových pilířů, které by do našich finančních ústavů (bank, fondů, ...) vyváděly peníze z důchodového sytému, státního rozpočtu a přímo kapes lidí - poplatníků.

Jenže to není nic jiného než prostřednictvím státu - zákona neustálé prosazovaná snaha o tunelování našeho státu a kapes obyčejných lidí - finanční oligarchie se neustále snaží o další vysávání kapes lidí prostřednictvím státu.

Je to jednoduše snaha o státem legalizovanou a podporovanou zlodějnu za bílého dne.

Nezapomínejme, že než se Babiš dal na covidový business, tak k velkému překvapení důchodový systém najednou přetékal penězi, byl po létech v přebytku. Tak jakápak nezbytnost reformy?

Stačí usekat chapadla zlodějům, lidem dát práci, no a také dát prostor porodnosti. Potom na důchody bude zase dostatek jako za babiše, když byl ještě normální.

0 2
možnosti

Oprava:

...... jako za Babiše, když byl ještě normální.

:-)

0 0
možnosti

Řešení existuje. Paní Šichtařová jej už kdysi zmiňovala - za Řecké krize. Tam hluboký deficit financí vyřešil stát tím, že soukromým investorům (a to paní Šichtařová zcela správně řekla - to jsou především důchodové fondy Řeků) nařídila odepsat tuším 40% hodnoty. Cizím (Německým a Francouzským bankám) ne - těm zůstalo 100% pohledávek.

Takže problémy českého deficitu se vyřeší rovněž snadno. Prostě vláda řekne, že důchodovým fondům odečte polovinu investic a bude vymalováno. Co budou moci učinit ti, kdož celý život spořili? No nic.

A důchodovým fondům nařídí, že budou i nadále muset státní dluhopisy vykupovat a jinam peníze klientů umísťovat nesmí. A v televizi opět poběží reklama - spořte na důchod, jinak vás čeká bída.

1 2
možnosti
Foto

Jasně takhle nějak se to účetně udělá. Lidem se těch asi sedm účetních transakcí patřičně vysvětlí, jakože kdo nesouhlasí tak je šiřitel poplašné zprávy, a budeme zase šťastní. - - - Zasadili jste si letos brambory, milánkové?

1 0
možnosti

M13i18l64o97š 93A89d94a97m

1. 7. 2021 7:52

prubezny duchodovy system, pokud jej politici zamerne nezmrsi, je asi jediny zivotaschopny system. Chce jen nekolik malickosti. Aby jen lide,kteri do nej platili, tak z nej i cerpali. Samozrejmne podle zasluhovosti. A dale, aby kazda pracujici rodina mela alespon 2 v budoucnu pracujici deti. Nic vic, nic min.

1 4
možnosti
Foto

Pokles porodnosti začal už v 80. letech a do nynější doby se /v porovnání s nutnou mírou porodnosti k zachování úrovně populace/ nenarodilo skoro 1M dětí. Tj. chybí tady vyšší statisíce lidí, co už by byly v produktivním věku a přispívali by do systému. Tam je zakopaný pes. A vzhledem k propadu v zastoupení generací v plodném věku je to samoposilující spirála. Mít dvě děti v každé rodině už dneska nepomůže. Tady totiž nepomůže nic - nechápu proto, proč se to stále řeší /resp. chápu, každý z nás si myslí, že tomu rozumí/. - - - Každý důchodový systém je průběžný, i spořící. Detaily jsou jen v převodových a distribučních mechanismech. Stávající systém, co provozujeme, má nejnižší, nadto transparentně vyčíslitelné transakční náklady. Takže u něj doufám zůstaneme. Výsledkem bude relativní pokles vyplácených důchodů - ale alespoň něco se bude vyplácet. Opět, nevím, proč to někoho rozrušuje a co je na tom k nepochopení. - - - - Prý umřel zpěvák od Divokýho Billa. To je ten jejich hlas, co zpívá Malou dámu atd., nebo to je někdo jiný? Předem díky za odpověď.....

0 0
možnosti

Když říkají ,že není na důchody , vzpomeňte si , že primátor Hřib má v kuchyňce u kanceláře kávovar za 100 000 , papaláš Hašek k dispozici Land Rover za 2 500 000 a poslanci jezdí služebně na Machu Picchu. Na to je !!!!

2 0
možnosti
Foto

Tak jasně oni jsou na světě taky jenom jednou.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS