Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jednoho fantastu ve svém okolí mám,nadšený,že za kelímek kafe z automatu kdekoliv na Slovensku dá "jenom" dvě eura, nemůže pochopit,že v přepočtu na koruny je to cca 50 kč .

5 1
možnosti

Euro je pro nás nejvýhodnější přijmout na vrcholu naší konjunktury, pak je převodní kurz pro nás výhodný. Bohužel to samé, tedy výhodný kurz, odrazuje politiky od takového kroku. Proč to dělat, když se tak daří, že. Nejhorší je přijmout Euro na dně krize, to je jasné. No jo, ale zrovna v tu chvíli by se hodilo mít přístup k levným penězům na snazší překlenutí krize. Bohužel to politiky navádí k myšlence to Euro konečně přijmout i za cenu ztrát.

Mám dlouho pocit, že Slováci udělali přijetím Eura terno, zvláště průchod krizí ukáže, jak z toho vyjdou oni a jak my. Obávám se, že začneme jezdit za prací na Slovensko, už teď je to 15:15.

3 5
možnosti

Euro je pro nás nejvýhodnější přijmout na svatýho Dyndy.

3 1
možnosti

Přijetí eura je dle mne naprosto zásadní otázkou pro referendum! Ale to by naše zákony nesměly to referendum tak zpackat.. A to tak, že ho lze použít jen na v podstatě nevýznamná rozhodnutí. Vše zásadní je vlastně z možností referenda vyloučeno.

3 0
možnosti

Čirý populismus. Bohužel, Češi jsou ve většině neschopní o věcech hlouběji přemýšlet. Proto Euro nechtějí. přitom je to pro nás jasně výhodnější možnost. Pro normální jedince pohodlnější a pro stát to prudce sníží cenu dluhové služby. Koruna nemá jediný benefit, snad jen něco jako národní hrdost. Ale stejně při obchodování s okolím obchodujeme v Eurech.

2 9
možnosti

Takže zrušíme rovnou i volby, protože Češi mají z většiny jiný názor než nadřazenec Bednar?

9 0
možnosti

Paní Šichtařová díky za výklad, ale "piráti a spol" to stejně nepochopí. A toho se my, ostatní, bojíme. Moje rada zní : nevolit tyto ekonomické amatéry!!!!

13 4
možnosti

Na to ti ale většina z těch, kteří z Bartoše a jeho party udělají vládce, řekne, že není koho jiného volit, protože ti ostatní už se jako zloději a podvodníci prokázali. A ty jim nevysvětlíš za nic na světě, že je Bartoš a jeho parta vyjdou ještě mnohem dráž.

4 0
možnosti

"Národy je možné ovládnout a podmanit si jen 2 způsoby - vojensky a nebo zadlužením" (John Adams, otec zakladatel USA a jejich II. prezident).

Stará pravda známá 250 let???

Vždyť je to už dlouhou dobu zřejmé, že tady se nejedná o ekonomiku, ale o

politiku a moc. Jak postupně ovládnout a podmanit si celou Evropu.

EU je mocenský imperiální projekt, nic jiného. Žádná unie svobodných suverénních států to není.

Piráti, STAN, ODS, Lidovci, TOPka, ČSSD, ...., to jsou kolaboranti a vlastizrádci, jen utahují oprátku, kterou jsme si naivně nechali dobrovolně nasadit na krk.

To jsou naprosto nevolitelné spolky.

:-)

21 4
možnosti

Už nejme součást SSSR, my jsme Evropani, my jme EU, podmaňujeme a ovládáme jen a jen sebe. Pohádky o imperiální EU jsou šířeny vesměs ruskou propagandou a u nás komunisty a SPD. Nás nezadlužuje nikdo z EU, zadlužuje nás naše vláda a Centrální banka šílenou měnovou politikou.

1 7
možnosti

Pani autorka si zase mýli pojmy s dojmami.

Euro nezvyšuje štátny dlh, ako sa nám to tu trochu demagogicky a podprahovo snaží autorka oznámiť.

Štátny dlh zvyšujú neschopní politici a Euro so svojimi nízkymi úrokmi im to len umožňuje. Ale predsa to nie je chyba Eura a Eurozóny ;-O

7 13
možnosti

Ale samozřejmě že to do jisté míry chyba prostředí je - když povolíte propagovat všude "půjčky bez prokázání příjmu a bez ručitele" tak vám také vzroste zadlužení lidí - zvláště těch, co by si nikdy půjčovat neměli.

Je to jako před alkoholika postavit otevřenou lahev.

14 3
možnosti

J39a15n 39V31ě24r42n45ý

19. 5. 2021 14:57

Dojmoložka Šichtařová má pravdu, západní země jsou na rozdíl od té naší extrémně předlužené. A pravidelné strašení tímto "problémem" je na místě.

Spojit tohle s přijetím eura už ale chce talent, a ještě navíc znovu označí zoufalé snahy bohatých oligarchů za levicové....

Kdy už naši zachránci utlačovaných miliardářů pochopí, že jejich strana už dávno vyhrála a to v čem žijí je toho výsledek.

3 11
možnosti

Státní dluh, jak je vidět na příkladu USA je jen virtuální záležitost. V nejhorším ho stát prostě odmítne zaplatit a nestane se nic.

0 2
možnosti
Foto

Není ono zadlužení spíše způsobeno špatně řízenou ekonomikou a příliš velkým počtem nenasytných krků a natažených ručiček?

A co produktivita práce?

A ono nevadí, že někteří tu pobírají značné sumy oběživa, aniž by za to vykázali odpovídající materiálový či ideový výstup?

2 1
možnosti

J94a46n 33V72ě74r94n58ý

19. 5. 2021 15:02

No o tom mluvil jeden zajímavý ekonom, Marx, ale pak se celý západní svět shodl že práce žádnou hodnotu nemá.

1 0
možnosti

Měna nesouvisí se zadlužením? AB zadlužil Česko až po uši a euro nemáme. Zadlužení souvisí s výdaji (to je novina co?) a stupněm populismu politiků.

5 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS