Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paní Šichtařová, prosím, ušetřete nás svých "mouder" a banálních, sebenaplňujících proroctví :-/. Děkuji.

0 0
možnosti
Foto

Tohle je hodně mimo... Nemocnice vedené schopnými manažery jsme již zažili a nakonec to byly obce, kdo do nemocnic investoval, aby v lokalitě nezmizela dostupnost zdravotních služeb...

0 0
možnosti

Možná že Olomocky kraj jak akcionář bude s akciemi nemocnice obchodovat na kótované burze. ;-D.

0 0
možnosti
Foto

"Ne, tohle vážně není legrace." To už je fanatismus milé autorky, bezmezně věřící v tržní hospodářství. Dovolím si jen poznámku, že peníze jsou stále jen platidlo, nic víc. :-)

1 4
možnosti

Mám pocit, že by Adam Vojtěch klidně ještě jednu až dvě nemocnice zvládl.

1 0
možnosti

J59a17n 96R12y40c57h43l95i89k

12. 3. 2021 10:39

Asi mělo být :

"Pokud kritériem pro výběr vrcholového manažera nejsou jeho podnikatelské schopnosti, ale politická (v tomto případě konkrétně neomarxistická) příslušnost,..."

V textu je nemarxistická, což v kontextu nedává smysl.

3 0
možnosti
Foto

Koalice požaduje v inzerátu hledajícím členy představenstva Nemocnice Olomouckého kraje „názorovou shodu“ s programem koalice. A požadavek to není jen tak nějaký symbolický. V celkovém hodnocení má toto kritérium váhu 15 procent. Tedy

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=767106

Za bolševika měl přesně takovou váhu dělnický původ uchazeče o studium na vysoké škole. Případně pro získání ubytování na kolejích.

Jinak mi není jasné, o jakou krajskou nemocnici v Olomouci se může jednat. Je tam jenom Fakultní nemocnice. A o těch jsem se domníval, že jsou řízeny ministerstvem zdravotnictví.

1 0
možnosti
Foto

Poučil jsem se, Nemocnice Olomouckého kraje, a.s. nemá se zdravím nic společného, pouze má na starosti výběr nájemného z majetku, který je pronajímán společnosti AGEL. Příjem z něj činí cca asi 100 milionů korun.

A je technicky nejasné, jak má kraj nakládat se svým majetkem. Je to zvláštní, ale stejný taneček se tam odehrával už za Tesaříka.

0 0
možnosti

Vedení kraje bych se zastal. Alespoň nemlžili a řekli to rovnou, obsazujem trafiku. Jinde se dělají "transparentní" výběrová řízení s čistě odbornými kritérii a nakonec je stejně vyhraje někdo loajální k hejtmanovi, primátorovi, starostovi ...

Takže, tady vidím posun v tom, že se k tomu přiznají a nemaří čas a prostředky případným odborně zdatným uchazečům, kteří tak mohou dělat něco užitečného a neztrácet čas na výběrovém řízení.

0 3
možnosti

Když se podíváte do rejstříku, tak představenstvo se celé obměňovalo v roce 2017, před tím v roce 2013. Ta periodicita po 4 letech je evidentní a bude nejspíš korelovat s termíny krajských voleb. Nevím na základě, čeho byla jmenována předchozí představenstva, ale se soudem toho budoucího bych počkal, až bude vybráno. Že by nemělo jít proti zájmům jediného akcionáře je snad samozřejmé a jestli je vlastníkem kraj nebo soukromá osoba na tom nic nemění.

1 1
možnosti
Foto

To není hra, akciovky musí vydělávat...

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS