Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je spíš otázkou, zda se to vylučuje - tedy odpověď na otázku z názvu, pravděpodobně a jako u všeho, jde spíše o míru, o zdravou míru.;-)

0 0
možnosti

Lidi co klidně obětují svůj národ pro obsah své peněženky jsou to nejhorší.

1 2
možnosti

M68a30r23c79e75l 58S60u66p

31. 1. 2021 16:46

No a když ten důchodce nebude mít na to zdražené vepřové a hovězí, tak si třeba může udělat hrachovku z českého hrášku.

Člověče to jsou hesla jak z padesátých let !

2 0
možnosti
Foto

Milá Markétko, když se chceš chovat při nákupech jako obchodník, tak bys nejdříve tím obchodníkem musela být. Lidé si v obchodech nekupují to, co je pro ně nejlepší, ale to, co jim obchodník nabídne. Všechno ostatní je teorie pisálků. Tlak vlády na obchodní řetězce, aby na našem trhu respektovali naše výrobce, naše dodavatele, je životně důležité pro naše přežití. Ale jinak píšeš hezky.

1 4
možnosti

M91a91r95c12e47l 85S73u34p

31. 1. 2021 14:52

Co je to ten "náš" trh ? My už nejsme v propojeném EU trhu ? Nevzali oni nás do EU právě jenom proto, aby si rozšířili "svůj" trh a mohli podnikat i na našem území ? Nyní to těm "němcům" co si mysleli, jak budou bezstarostně podnikat a postavili si obchoďáky natřeme, ale jinak vůbec nejsme křiví.

3 0
možnosti

M44a59r79c58e68l 75S26u83p

31. 1. 2021 8:27

No tak ředitel Madety si velmi přeje aby se Češi "naučili" kupovat máslo za 70,- kč.

Ostatní významní "čeští" producenti se také asi velmi radují, protože se svými dobrými kontakty budou moci efektivně byrokraticky ošetřit původ zboží narozdíl od ostatních.

Mnoha lidem, kteří jsou velmi paradoxně ze zranitelných sociálních skupin vůbec nedochází fakt, že zahraniční vláda z peněz zahraničních daňových poplatníků jim přispěje, aby výrobek si mohli zakoupit mnohem levněji. V konkurenčním prostředí se tento efekt násobí. V regulačním prostředí se mnohem snáze udělá cenový kartel, který nám vysaje z peněženky více peněz než doposud.

V době covidu jsme se rozhodli "ochránit" naše zemědělce a potravinové producenty, kterých se důsledky covidu paradoxně dotýkají pouze okrajově. Budeme je na rukou nosit, ochraňovat, dotovat a vyzdvihovat jejich důležitost. Na vše ostatní bude platit mnoho omezení a zároveň velmi přísná kritéria svobodného trhu.

4 0
možnosti

Ano tato nenažranost mnohých našich výrobců je zavrženíhodná.

:-(:-(:-(

0 0
možnosti

Dotace pro zemědělce samotné nejsou zhoubné,

jen si tyto dotace nesmí přivlastňovat jen jeden subjekt namísto toho, aby byli spravedlivě a poctivě rozdělovány dle velikosti obdělávané půdy, počtu zvířat a pod. Dnes by jsme se vůbec nemuseli dohadovat o dotační zhoubnosti a cenové nemožnosti konkurence Českých potravin o proti západním. Chce se více zamyslet a lkát na správném hrobě a NE stále vlastní chyby svádět na EU a země od naší České republiky směrem na západ.....

0 0
možnosti

Dotace jsou vždycky pro někoho zhoubné. Kdyby měli dotace všichni stejné, neměly by dotace smysl. Dotace jsou zlo, ke kterému všichni přispíváme.

3 0
možnosti

Jak je možné, že se od r. 1990 tvrdí, že se zemědělství v Evropě nebude vůbec dotovat, a pak se postupně dozvídáme, že se dotuje všude, ale v Česku ne, a

potom i v Česku, ale jenom Babiš, a potom dotace dostává i Babiš a všichni

zemědělci atd. atd. Pokud by někdo chtěl v EU alespoń trošku narovnat volný

trh, tak by musel dotace zrušit všechny. No, ale o čem by se potom kecalo v

parlamentě, senátu a sdělovacích prostředcích. Nebyl by trestně stíhaný

premiér, nerozkrádaly by se dotace, ale možná by se obdělávaly všechny

pole. No pěkná pohádka;-D

2 0
možnosti

Jistě, všechno je to logicky podáno a podle mě je to i zdůvodněno správně. Jamile mě někdo začne vnucovat, že když se vzdám některých svobod, tak bude líp, pak vím, že něco nehraje, protože je nutné se zeptat, na co že dotyčný moje svobody potřebuje, co mu to přinese.

Jo takhle nějak zní i ta otázka na konci blogu, je nevím, proč na ní autorka neodpoví. Bojí se snad? Nechce nám vnucovat názor? Co si máme domyslet? To není moc fér.

0 2
možnosti

Články pani Šichtářovej čítam rád, sú "čtivé", ale veľmi často populistické. Ako do značnej miery aj tento. Aj keď sa sám považujem za liberála a určite nie za nacionalistu (naši slovenskí mi extrémne lezú na nervy) tento individualistický prístup je druhým extrémom. Veď ľudia ako druh prežili v procese prirodzeného výberu (a ten trval sakra dlho v porovnaní s trvaním dnešného globalizovaného sveta) v tlupách, svorkách, "smečkách" a máme tento princíp zakotvený hlboky v našich génoch. Stačí vidieť fanúšikov na športových podujatiach. Schopnosť rozlišovať my a oni nám zabezpečila prežitie a hlboko sa vryla do našej signálnej sústavy. Takže aj keď ekonóm vo mne so slobodnou voľbou plne súhlasí, dejiny a aj moje doterajšie životné skúsenosti ukazujú, že spoliehať sa na druhých nesie so sebou nepredvídateľné riziká. Kým svet v dnešných nastaveniach funguje, je všetko OK, keď prestane, sme v p...deli. Tie dodatočné náklady za tú zálohu treba znášať (tak, ako si platíme za životné pistenie)

0 1
možnosti
Foto

Při cestách do Prahy jsem jezdil kolem nového cukrovaru blízko Kolína. Nebyl ještě v provozu. Koupili ho Francouzi a srovnali jej se zemí.

0 2
možnosti

Myslíte Hrochův Týnec ?

To byla koupě cukerné kvóty, jejíž součástí byl i cukrovar. Cukerní kvóta byla majetkem kupujícího a cukrovar byl pro něj nepotřebný.

To tak skvěle domluvil Lux - ve svých přístupových smlouvách k EU. Ono se to trochu tají - ale on byl vlastně vrahem českého zemědělství a potravinářství, že se vůbec ani nepokusil ( jako Poláci ) o sjednocení dotační zemědělské politiky ze zbytkem EU.

;-(;-(;-(

3 2
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 42,62
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články