Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

zmatené, ale chápu co jste tím chtěla říct...je to už moooc složité

0 0
možnosti

tak nejvíc chce dotace a náhrady náš demoblok.....;-D

1 0
možnosti

dobry!

mám rád jeste par Cernomyrdinovych citatu (požitelných pro ČR):

Je jeste cas si zachovat tvář, pak bude třeba si chránit jiné části těla.

Nas prezident (Jelcin), myslim, ze tak 5, možna 10 let neviděl peníze. Myslím, že ani neví jak naše peníze vypadají.

Ale penzijní reformu uděláme. Tam to ještě můžeme roztočit.

Vládu obviňuji, že provádí politiku monetarizmu. Přiznávám, zhřešili jsme - děláme to. ....Ale špatně!

Prognostika - te je věc složitá, zvláště, když se bavíme o budoucnosti.

4 0
možnosti
Foto

O tom už tady hovořím několik let!

3 0
možnosti

A já o tom mluvil ještě před válkou naším okresním hejtmanem... :-):-)

1 0
možnosti

Je pozoruhodné, jak lidé vnímají samotný stát, ale především státní kasu, státní rozpočet, veřejné finance.

U financí zjevně platí něco jako je "zákon o zachování energie, hmoty" - tj., že do státního rozpočtu nateče jen to, co tam odvedou daňoví poplatníci a nebo co si stát někde půjčí, ale úroky a splátky zase platí daňoví poplatníci. Nic víc a nic méně.

Potom takový křik různých zájmových skupin, že "stát jim musí, musí, musí pomoct, protože .......", není ničím jiným, než voláním: "Lidičky, složte se na nás a dejte nám, máme málo .....".

A nebo je to jako by jeden přišel k sousedům se slovy: "Sousedé, otevřete svou peněženku a dejte mně, mám málo ......".

Našinec je schopen o korunu do vlastní kapsy se rvát do krve, ale že takto přes státní kasu se nechává obírat o neuvěřitelné částky, to mu zjevně vůbec nedochází???

Asi si takto říká, že jednou o ty peníze prostřednictvím daní už přišel, dal jsem je státu, tak už nejsou jeho, a proto jej už nezajímají.

Jen asi vůbec nevidí, že stát má každého z nás stále finančně podvázaného nakrátko a z každého z nás odčerpává a odčerpává ....... , on "chudák stát" v podstatě nemá, kde by jinde bral.

Až lidé jednoho den prozří a pochopí, jaká hra se tady s nimi hraje a za jaké hlupáky tady jsou, tak to bude zase rachot v podhradí.

:-)

13 0
možnosti

I kdyby pochopil, bude doufat, že jemu se podaří ze státní kasy urvat víc, než kolik do ní dal.

4 0
možnosti

Paní Šichtařová zjevně nepřekročí svůj stín.

Co a kdo je to ten stát? Kdo jej ovládá? Kdo to tady všechno působí? Řadoví lidé to rozhodně nejsou.

Rostoucí a sílící radikalizace širokých sociálních vrstev v minulých stoletích omezila individuální moc - různé absolutismy a totality byly nucené se o svou dosud absolutní moc více a více dělit, až se v civilizovaném světě stala demokracie jakousi samozřejmostí doby. Jen je otázkou, jak mocná je ve skutečnosti ta moc demokracie???

Individuální moc se snažila v čase své slábnoucí mocenské pozice zachránit, bojovat o ně. Bojovat na přímo jí nakonec přineslo ještě větší oslabení.

A tak přišla s geniální myšlenkou - sama se postavila do čela socializace a začala socialismus ovládat, no a směřovat tam, kde to sama potřebuje

(ve stylu jako před revolucí u nás v podniku pán generální ředitel byl největší odborář a měl největší slovo, protože platil největší odborářské příspěvky .....) .

A tak pod rouškou všeobecného blaha a v zájmu civilizace se v režii určitých jednotlivců a úzkých zájmových skupin (oligarchie, kapitálu) odehrávají přesně ty procesy, které v blogu paní Šichtařová popisuje.

Ekonomika za posledních 10 let posílila, státy se stabilizovaly, "vydělaly", tak je čas přebytky odčerpat a posílit stávající kapitál - a tak veřejné rozpočty ze dne na den tečou jako protrženou hrází a hned se zakládá na mega dluhy, čímž odtékat z kapes nás všech bude i zítra. A tak nadnárodní kapitál, který za konjunktury inkasoval obrovské zisky, dnes dostává z kapes daňových poplatníků "podporu", prý pro udržení zaměstnanosti - vždyť je to výsměch. Atd. atd.

A nakonec, de facto se tak postupně realizuje a naplňuje myšlenka rovnosti všech. Bohatí jsou sice více bohatší, ale je jich méně a méně. Chudí jsou sice stále chudší a chudší, ale za to je jich více a více - tedy masy chudých lidí jsou si rovny ve své bídě (střední třída mizí).

:-)

2 2
možnosti

Oprava - doplnění do odstavce:

A tak pod rouškou všeobecného blaha a v zájmu civilizace se v režii určitých jednotlivců a úzkých zájmových skupin (oligarchie, kapitálu) prostřednictvím státu odehrávají přesně ty procesy, které v blogu paní Šichtařová popisuje.

0 0
možnosti

Pani Markétko Šichtařová. Prekrasny clanek pro vsechny uvedomele ceske ekonomy. (pracujici bez vydelku na blogzich iDnes). Dokonce dnes i pan Petr Hannig pridal uzasnou poznamku. Jaka cest pro vas.

Nebudu komentovat muj nazor na vasi uvahu. Je nesnadne obsahnou vsechny problemy a vysvetlovat jejich priciny. Snad jen mala poznamka k vasemu umeni udelat clanek, kdy mnoho vasich priznivcu (take odpurcu) se sejdou pod vasim clankem Umite to. Zde je muj obdiv.

4 2
možnosti

to je neskutečnej mišmaš, nedávno ji nerovnost lidí nevadila, dnes je to problém

3 4
možnosti

Nevím, jak mám rozumět výroku, že učitele a lékaři chtějí jist každý den... v kontextu článku, kdy se hovori o množství lidí ve společnosti, kteří moc nevyprodukuji to vyznívá podivně... Myslim si, že tohle jsou dvě skupiny obyvatelstva, které společnosti naopak přinášejí hodně a zvyšují její úroveň...Úroveň společnost nedělá získá za každou cenu...a je zajímavé, že mnozí tito dravci zastávají názor, že vámi jmenované skupiny jsou pritezi společnosti, protože podle jejich úrovně poznání nic nevytváří, meli by tudíž pracovat zadarmo, neb je to jejich poslání...

2 4
možnosti

Tyto dve pracovni odvetvi, pane Zemane, jsou SERVISEM pro ostatni obcany. Oba nevytvari nic konkretniho. Zde mluvim jen obecne. Oba pracovni tituly mohou i prispivat konkretnim vyrobkem. Ceska spolecnost vsak jen pomalu predelava tyto instituce ze servisu obcanum, k vyrobnim kapacitam nejvyssiho radu.

Poukazuji na skutecnost kterou si muze i laik uvedomit. Staci prirovnoat nasi Karlovu universitu a prirovnat ji k universitam v jinych statech. Karlova je perfektni servisni (snazi se naucit) universita, S prirovnanim k Stanford universite, je tato take servisem pro obcany, ale zaroven se podily na vyzkumech prinasejici konkretni vysledky i s uzavrenim "patentniho" podilu. Takovych uiversit je vice.

Stejne je zde "Vysoke uceni technicke" s prirovnanim k "MIT" institutu ve state Massachusetts. Stejny vysledek.

2 0
možnosti
Foto

Tak co se divíme?

Tak je to nastavený od začátku a nikdo to nesmí změnit, to vládní mafie nedovolí!

3 7
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS