Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M60a76r40c48e13l 22S53u79p

24. 12. 2019 8:35

Řekl bych, že ty školy, co to praktikují, zase něco převzaly a hodně pokroutily bez vysvětlení rámce toho co dělají a nutných předkroků.Tím dosahují přesně opačného efektu než je původně zamýšleno.

Dnes jsou velmi moderní budhistické meditační techniky. Jejich nepopíratelným efektem je to, že se člověk uklidní a nalezne dobrou cestu k sebeovládání. Tyto techniky většinou stojí na umění radovat se z maličkostí přítomného okamžiku a "nehrabat" se v problémech z minulosti nebo se děsit budoucích problémů. Tyto techniky dávají člověku určitý klíč k tomu, aby byl schopen překonávat různé velmi kritické situace a "neřešitelné" problémy. Jejich pokročilou nadstavbou je i technika, která učí mít rád (milovat) i své nepřátele. Je to založeno na tom, že štěstí a všechno dobré přeji nejprve všem svým blízkým, které miluji, pak všem dalším a nakonec i lidem, které moc nemusím.

Paralelním efektem těchto technik, je to, že vychovávají nekonfliktní pokorné jedince. To si uvědomili manažeři velkých firem, kterým se tento paralelní efekt velmi líbí, protože se jim pak mnohem snáze řídí firma. Z tohoto důvodu, tyto meditační kurzy velmi podporují a propagují a většinou bezplatně nabízejí svým zaměstnancům.

2 0
možnosti

S láskou to nemá nic společného, s pravdou teprve ne a s Václavem Havlem už vůbec nic. Ale jinak souhlasím, že losování dárků ve škole je hloupost. Důvody nemá smysl rozebírat, prostě je to hloupost z principu, nutit někoho dávat dárek někomu, komu ho sám od sebe dát nechce. Nevychovává to vůbec k ničemu a tvrdit opak je projevem pomýlené mysli. Vánoční besídka ve škole není nic špatného, ale odtud potud. Je dobré si přitom s dětmi povídat o vánočních tradicích a jejich kořenech, protože od toho přeci škola je. Ale Štědrý den se slaví v kruhu rodiny a blízkých, které máme rádi a jestli by si děti měly ze školní besídky něco odnést, je to právě tohle, ne dárek, který od někoho dostaly z povinnosti.

3 0
možnosti

Jen další krmení negativismu. Pravda je pravda, láska je láska. Havel má mezinárodní renomé, Klaus a Zeman jsou nuly. Když si Havla dnes poslechnete, je to úplně jiná liga než dnešní přízemníci a populisté. S tím nic nenadělají ani Vaše články.

1 4
možnosti
Foto

Přetvářky je všude dost. Láska se nařídit nedá a nesmí. Souhlasím.

13 0
možnosti
Foto

Ano, naprosto ideální je místo lásky logika.

0 1
možnosti

Možná losování o dárky je pro spolužáky dobrá hra . Mařenka jiste touži aby byla její knižka vylosovaná spolužákem který se ji líbi.V. Nakonec zklamánim může být vylosován Pepíček :-(. Tak nebo onak, přeju všem pisatelům,čtenářum i diskutérům Veselé vánoce ,hodně pohody, dárků, pohádek ,je teď na nich čas.:-).

0 0
možnosti

Buďme rádi, že milovat Trikolóru a Václava Klause ml. nás nikdo nenutí.

Děláme to dobrovolně a máme ho rádi víc, než guru Zoltána.

2 2
možnosti

Vždy mě potěší když se potvrzuje, že Havel zformuloval obyčejnou, neobyčejnou větu. Obyčejnou v tom, že vlastně nic nového neřekl, tohle poselství známe dávno i bez té věty. Neobyčejnou v tom, že má potenciál stmelovat lidi, bořit totalitní režimy a být trnem v oku všem, co se snaží rozdělit společnost. Politický marketing si totiž všiml, že radost vyvolává menší emoce než zlost a nenávist, že zatvrzelá nenávist dělá z lidí přesvědčené a pevné voliče. Některé strany pak mají na této zlobě postaven svůj volební úspěch a tak stále živí nenávistné emoce. Skoro to vypadá, že politika je svinstvo, ve kterém se s pravdou a láskou přežít nedá, mnoho lidí je o tom hluboce přesvědčeno. Já jsem zas přesvědčen, že z článku sálá politické vymezení se proti "pravdoláskařům", vše cílené na nespokojence a výroba naštvaných, ale věrných, voličů. Skrze naše děti to působí nejvíc.

Ve škole jsme si dárky nedávali, zato nyní se naše parta rekreačních sportovců různých profesí, stáří i vzdělání po vánocích schází a každý přinese jeden dárek, nechtěné, zdvojené vánoční, zakoupené, nebo jiné. Hliněná kulička, sobí rohy, struhadlo z eshopou, ale i kávovar, nebo hodinky a jen náhoda určí co si odnesete. Do teď mě teda nenapadlo, že to špatné, diskriminační a hlavně, že to nemá potřebnou logiku. Ale nebojte nezakážeme to, víme totiž, že nejde o dárek, ale o souznění (lásku) a udržování pozitivních vztahů. Na téhle schůze tajou i největší bručouni. Takže přeji vám, roztajte taky s pravou a hlavně s láskou, zvítězíte nad strohou logikou a to je dobře.

2 8
možnosti

I33v17a91n 91Z97y61k91á30n

22. 12. 2019 0:19

Předpokládám, že součástí vaší party nejsou jedinci, které nemůžete vystát a že nejsou její součástí povinně. Protože pokud se v tomto nemýlím, vaše argumentace je postavená na falešném argumentu.

Z článku paní Šichtařové jsem mířidla proti pravdoláskařům popravdě nijak nevnímal. Nemohu se tedy zbavit mého osobního dojmu, že v případě vaší reakce zafungovala ta kýhající husa.

15 0
možnosti

J91o39s20e84f 32S97u20k

21. 12. 2019 20:54

znám to "korektní losované nadělování spolužákům" z vyprávění svých dětí..Také mi to organizované dobro všem bez rozdílu připadalo nenormální, nepřirozené,.. nadpozemské..Ale pak jsem si řekl - lx/rok, na vánoce, jako připomenutí, že jsme všichni lidé a můžeme se mít rádi..proč ne..? Ale jinak s vámi souhlasím.. Korektní lži zůstávají lží, přetvářka přetvářkou a vynucené dobro nikoho k dobrým skutkům nepřivede..

7 0
možnosti

Proč bych se, ausgerechnet na vánoce, měla mít ráda s někým, kdo mi celý zbytek roku otravuje život?

4 0
možnosti

I76v68o 41B36o50u66š96e

21. 12. 2019 19:46

Takze zacnete ucit Marenku to, co Pepicek uz davno umi.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS