Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dnes už samozřejmě víme, že přínos intervencí ... ...dohromady nestál za řeč. ... v listopadu 2013 ... ... vzrostly spotřebitelské ceny proti říjnu o 0,8 procenta, v prosinci dosáhl meziměsíční růst 2,7 procenta.

a) mezimesicni rust inflace o 2.7% rozhodne neni zanedbatelny !

b) i kdyby byl, hodnotit vliv intervenci na inflaci tyden, nbebo i mesic po zahajeni rozhodne nemuze zadny opravdovy ekonom. samozrejme pokud si ekonom nerika ona zmninovana hajzlbaba Vomackova

0 0
možnosti
Foto

I56v21a83n 83M72a15r89e76k

22. 11. 2019 7:43

Paní Markéto, karma. R^[>-]

0 0
možnosti
Foto

P38e70t75r 33H81a43n42n32i98g

21. 11. 2019 9:20

Naprosto s Vámi souhlasím, paní Šichtařová. Pro řadového občana je zvláště katastrofální ten fakt, že intervence přilákaly zahraniční kupce nemovitostí a zvýšily tak nejenom jejich cenu, ale i cenu nájemného bydlení.

2 0
možnosti

Myslím, že se pletete. Zahraniční investoři do nemovitostí by přišli tak jako tak. Silná koruna by možná dopady trochu omezila, ale zase by způsobila problémy jinde. Problém je jiný a tím je celkově monetární politika ECB, která zavádí záporné úrokové sazby... Čímž samozřejmě nutí investory k nestandardním investicím, tedy i do nemovitostí.

0 0
možnosti

Mně se díky intervencím pořádně prodražil dovoz zboží a placení manželčiny životní pojistky v její zemi.

Takže jsem na intervence nadával, jako špaček od začátku, kvůli udržování šíleného kurzu CZK/EUR.

Když jsem viděl Singera v TV, měl jsem chuť televizi hodit z okna, abych tedy zvýšil spotřebu, jak chtěl.

2 0
možnosti

me se zase poradne zlevnilo udrzovani nasi domacnoisti v cechach penezma ze zahranici ...

0 0
možnosti

pouze bych mel vitku k poslednimu odstavci. Kurs EUR/CZK byl zamerne nastaven na nizkou hodnotu, takze tezko rici, co by presne znamenalo prijeti Eura z tohoto pohledu

0 0
možnosti

O67l46i78n 87S40u49k17u65p

20. 11. 2019 12:12

ČNB za dobu intervencí natiskla 2,5 bilionu nekrytých korun. To jest 250 000 Kč na každého včetně nemluvňat. O tyto peníze byl každý z nás okraden za asistence české vlády. Bylo by asi naivní myslet si, že takovou mega krádež organizovalo 7 členů bankovní rady. Jak je dnes jasně vidět koruna tímto krokem byla nenávratně poškozena a devalvována. Bez intervení by dnes byl kurz k Euru cca 20 Kč. To už by Češi maličko tu EU doháněli. Z intervencí jednoznačně profitovaly nadnárodní firmy a české mega firmy typu Agrofert. A zaplatil to běžný občan. A ještě zaplatí....

1 3
možnosti

Paní autorka správně popisuje neblahé důsledky intervencí. Ovšem její závěr je pro ni typicky postavený na hlavu. Když máte měnu z 85% závislou na vývozu do třicetinásobně většího ekonomického prostoru, můžete svou měnu totiž svým rozhodnutím pouze oslabit. Pokud budete fungovat výborně, můžete mít kurz maximálně stabilní, takže logicky nejlepší řešení je mít měnu stejnou. To se ovšem autorce, která se živí jako analytička pro fondy, jejichž nezanedbatelným příjmem jsou kurzové spekulace, logicky moc nelíbí. Proto dští na euro oheň a síru a bojuje za samostatnou měnu. Ne vše, co se hodí fondovým manažerům, je ale výhodné pro občany.

3 1
možnosti

J68i92ř64í 96H51o37l75ý

18. 11. 2019 10:42

Může mi někdo vysvětlit proč politici všech zemí tak touží po růstu ekonomiky?

Vždyť to připomíná letadlo, dokud letí, hloupej politik je OK, ale běda když začne klesat, to by prodal i babičku "Číňanům" nebo "muslimům" do otroctví jak se právě bohužel děje.

5 1
možnosti

Protože FIAT měnový systém. Bez růstu jste v háji.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý večer paní Šichtářová. V mnohém s Vámi souhlasím, ale musím rozporovat východiska. Protože mé úvahy psanou formou by vydaly nad rozměr reakce na článek, napíši vlastní blog s tématem restrikce centrální banky. Posléze poskytnu link. Pište dále. Vašich názorů si vážím a je z nich cítit inteligence, rozhled, vzdělání a zkušenost. Mějte hezký den a těším se na Váš další příspěvek.

1 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS