Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P58a57v28e20l 77H91á66s63e

26. 10. 2019 21:51

Moc pěkná kniha, i když má titulek jak nějaká porno sci-fi. Narazil jsem na ní náhodou, při čekání na termín v bance, ale ukázalo se, že na tom, že se nám nic neděje náhodou, možná něco je.

0 0
možnosti
BV

>>Ačkoliv většinou volí diplomatičtější slovník a místo o euru mluví o špatné měnové politice.<<

Máte, paní Šichtařová, pocit, že někdy v historii České republiky existovalo období, ve kterém by nebyla kritizována měnová politika ČR? Vy jste si za celou tu dobu, co se tak "fundovaně" vyjadřujete k ekonomickým otázkám nevšimla, že v této oblasti neexistuje mezi odborníky shoda co je dobrá a co špatná měnová politika?

0 0
možnosti
DM

A kde udělali soudruzi v USA chybu,při hypoteční krizi se chovali stejně tak.

Kvantitativní uvolňování není patent ECB.

Ostatně drtivá většina odborníků se domnívá že nechat padnout velké banky a spustit domino efekt je nejhloupější možností,aneb opakování marasmu velké krize z let předválečných.

Zas autorka využila jakékoliv možnosti hodit jedovou slinu bez jakékoliv snahy být alespoň trochu objektivní.

Její nápad ,že v době kdy tiskne peníze celý svět, pojede ECB proti směru je patřičně halucinogenní nebo dostatečně trikolórní....

0 0
možnosti
LD

Paní Šichtařová před sedmi lety věštila krach Řecka a rozpad eurozóny do konce roku. Teď už je opatrnější a říká, že desítky let to trvat nebude. Na vysokou karmu to stále stačí, ale z diskuse je vidět, že stále více lidí bere její proroctví s rezervou.

1 0
možnosti
JH

J20i21ř58í 12H18o92l71ý

20. 10. 2019 11:39

Mohl by mi někdo vysvětlit proč se tak strašně socialisté a EU bojí recese? Prosím.

Když jsme přežili tu minulou, předminulou, tak snad přežijeme i tu další. Nebo ne?

0 0
možnosti

J68o73z77e76f 37Č54e14r19n64ý

20. 10. 2019 20:13

Preto, že sú zadĺžení až po uši. Ak prestane rásť hdp, tak sa ich dlh stane neudržateľným. Stredná trieda už viac daní nezvládne. Zvýšenie daní alebo uníženie sociálnych výdajov znamená koniec EU.

2 0
možnosti
PV

Ta krize, co autorka předpovídá každý rok od 2010, už přišla? A mohl bych ji vidět? Když každý týden vydá na blogu článek s nějakou předpovědí, tak se určitě musí jednou trefit. ;-)

3 4
možnosti
Foto

ať se Vám to líbí nebo ne autorka zde má velmi vysokou karmu a čtenost, to asi vypovídá víc než váš komentář

3 1
možnosti
JK

Trikolóra má svoji předvolební agendu ,špatné euro. Němci přijetím eura už spí pod mostem a Slováky postihla kataklizma ,říkal jeden Polák.:-).

5 2
možnosti
VD

Paní Šichtařová, kapitalismus je sice fajn, ale když společnost je ve fázi ekonomického růstu.

Jenže po čase zákonitě přichází nasycení, růst se zastaví a vznikají tlaky (což se pravidelně opakuje - nic nového).

Ty tlaky zjevně řeší každý jak umí: "Košile bližší než kabát" a "Účel světí prostředky". Pro záchranu sama sebe: "Nikomu bezohledně není nic svaté".

Efekt je ten, že kdo to neustojí, tak přirozeně padne (po tom Vy voláte). Ten, kdo to přežije, tak na úkor padlých posiluje-akumuluje takto uvolněný kapitál a nové příležitosti (o tom také píšete a po tom voláte).

Výsledkem ale je na jedné straně stále tak narůstající a rozšiřující se masa zkrachovalých-chudých a na straně druhé stále se zmenšující a zužující skupina kapitalistů, více a více akumulujících a bohatnoucích.

No, a problém je asi v tom, že když se takové cykly protočí několikrát, tak zmíněné tlaky gradují a vyvolávají větší a větší pnutí, které se dostává až na hranici únosnosti. A tady se k jejich řešení uplatňují ty "podivné" techniky a opatření" o jakých píšete.

Když po dalším čase ani tyto "podivné prostředky" zákonitě nepomáhají (s tím s Vámi souhlasím) a kritická mez se překročí, což z podstaty kapitalismu tak musí, je tady katastrofa světového rozměru - mega krize, která nakonec vyústí ve sv. válku (to známé: "Válka musí být").

Válka ruší stará pravidla ....., přeskupí moc. Ale zase, válkou zdevastovaný svět dále rozšíří masu existenčně a ekonomicky zlikvidovaných, zatímco ještě užší hrstka kapitalistů dále bohatne a stává se neomezenými pány celého světa.

No, a my jako "masový plebs" si potom v těch jejich bohorovných makro hrátkách hrajeme své malé hry, vedeme své malé války ...., jejichž pravidla a mantinely ale stanovují svým palcem vztyčeným nahoru nebo obráceným dolů právě tito takto "vyvolení", kteří dnes zjevně čítají řádu jedinců ..... . Co Vy na to paní Šichtařová?

:-)

4 5
možnosti
JL

Pane Dorotiku. Zde jako krestan si vzpominam na pribeh Josefa z Bible. Ten poradil krali v dobe dobre urody (konjuktury) co ma delat pro budoucnost. Tech sedum let vyjimecnych pomohlo vyrovnat tech sedum let chudobnych. Kral to mel organizovat.

Tak by mel stat pracovat i dnes. Stejne kazda rodina, kazdy jednotlivec!!! Zde neni treba popsat celou knihu co a jak (vas prispevek).

Take vase tvrzeni - "valka musi byt" se snazte premenit na "obrana musi byt"!!!

To je zakladni ukol statu jako celku. Ve valce jsme nebyly od odchodu "banderovcu"(1948). Tedy 67 let. Tech poslednich 30 let jsme ten ukol zanedbaly. Jeste dnes jsme nedokazaly se vyrovnat s temi 2% narodniho duchodu potrebne pro obranu.

4 0
možnosti
JW

ze všech stran slyšíme že máme přijmout euro (neslyší spíš paní trávu růst?) většina ekonomů říká že teď není vodná doba, měly jsme ho přijmout hned anebo teď chvíli počkat. ale paní nám "poví jiný příběh" vždyť je úplně mimo.

next finance: V čele analytického týmu stojí Vladimír Pikora a Markéta Šichtařová. Oba jsou svými přesnými prognózami a analýzami známi mnoho let. (takže vlastně takový prognostický ústav jako?

0 0
možnosti
Foto

Tady platí totéž jako u jejího současného guru: Kdo umí, umí. Kdo neumí, učí. Kde neumí učit, řídí. A když neumí ani řídit, musí do politiky. ;-D

1 1
možnosti
JV

To co tady Sichtarova popisuje, to je uplne normalni funkce centralni banky. Kdyz se rozbiha inflace, tak je treba penize z obehu stahnout a kdyz neni zadna, tak zas do obehu pustit. Deflace (zaporne uroky) je horsi nez inflace! Tim,ze vykupujete akcie, tim penize do obehu poustite. Mimochodem - vite cim jsou dnes kryty penize ? , , , Kdysi to byvalo zlatymi reservami, potom dolarovymi, dnes je kryje svou politikou CNB.

0 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS