Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ehm..., Křivka, ok. Ale co ty banky? Pokutování za to že mají peníze?

Jste velmi dobrá. Nekažte si to jednosměrnými názory. Stačí onu problematiku vidět i z jiných úhlů pohledu. Pak by ona věta musela mít zákonitě dovětek.

Pf-ko

0 0
možnosti

M89a27r33c10e24l 30S89u98p

25. 8. 2019 21:18

Ano, věřím, že v ECB jsou "velcí kouzelníci", protože jsou si jistí, že jim tam pod prsty nikdo nekouká. Dříve se razila teorie , že krizi lze dobře zažehnat "rozhazováním velkého množství peněz z vrtulníku". ECB to dělá "elegantněji" - natiskne si peníze a ty vnutí se záporným úrokem (šikovně, tak aby nebylo vidět, že za tím stojí ECB) komerčním bankám.

0 0
možnosti

Krize se dá zažehnat jen tím, že se bude pracovat. Zajístí se jídlo, bydlení a oblečení a pak si můžeme stavět třeba hladové zdi. Ale musí se prostě pracovat. Bez toho to nejde.

0 0
možnosti

Jak se zde píše... pro média je okurková sezona - je zvláštní, že se více nepíše právě třeba o riskantních soukromých dluhopisech. Mediální případ je snad jen ZOOT, ale když sleduji specializované weby, například http://www.rizikovedluhopisy.cz, tak situace je snad vážnější u malých firem, především proto, že v tichosti a pod rouškou zákona okrádají drobné investory, důchodce, atd. Bohužel spoustě těchto lidí chybí selský rozum a možná by jim pomohlo, kdyby se téma více medializovalo.

0 0
možnosti

V minulé krizi jsme si pomohli snížením úrokovým sazeb a zvýšením zadlužení. Úrokové sazby není kam snížit a je taky rozdíl, zvýšíte-li zadlužení z 50 na 100% HDP, nebo ze 100% na 150. Americký průmysl potřebuje slabší dolar, finančníci silnější dolar.... Myslím, že nás vadný systém dohnal do slepé uličky a zbývá nám prakticky jenom to "modlení" :-/

1 0
možnosti

nechápu tu karmu ,čtenost atd u tohoto blogu....ale takových protekčních je tu více ....jinak k článku ,je to o tom jak jedna paní povídala

2 11
možnosti

Když něco nechápte, neznamená to, že "jedna paní povídala".

A to se Vám to autorka snažila vysvětliv hodně polopatisticky.

7 0
možnosti

To je dobrý, co tady čtu. Před rokem hloupí finančníci nic netušili. Věděla jenom Šichtařová ....

5 3
možnosti

To už je takový folklór. Dvojice Šichtářová-Pikora předpovídá recesi už asi 10 let a stále nic. Ono to ale jednou klapne a pak vyjde článek "vidíte? já jsem vám to povídala". Nicméně signál v podobě inverze výnosové křivky už berou vážně opravdu všichni. Problém je v tom, že hospodářské výsledky většiny firem jsou každý kvartál lepší než burza čeká a proto to jde stále nahoru, takže kecy o tom, jak akcie stojí za zlámanou grešli, jsou opravdu trošku legrační. Na druhou stranu dříve nebo později to skutečně nastane, ale i tak téměř každá recese doposud trvala poměrně krátkou dobu a byla to spíš vždy příležitost nakoupit akcie. Ta příští bude, dej pámbu, jen výsledkem cyklu a ne zase důsledkem nějakých čachrů velkých finančních bank a totální blbosti jejich velkých ekonomů, tak aby neměla důvod trvat příliš dlouho.

5 2
možnosti

Furt nechapu zaporny urok. Proc misto veritelocani radeji nezakopat penize pod zem?

0 0
možnosti

To můžete udělat když máte milion, ale ne, když máte miliardu. Kromě toho potištěné papíry se občas potisknou jinou grafikou a tou starou si můžete tapetovat.

1 0
možnosti

No dobrá. Z peněz se už poměrně dávno stala běžná komodita. Výsledkem kvantitativního uvolňování je, že je komodity na trhu přebytek a její cena klesá. Vlastně jak cena tak hodnota, protože, alespoň psychologicky, si určité vlastnosti výjimečnosti uchovává.

Co ale peníze v pozici 'stabilního' aktiva nahradí? Potraviny podléhají rychle zkáze. Akcie jsou první na řadě, když dojde k měnovým otřesům. Zlata asi není dost. Proto skončil zlatý standard. Nemovitosti jdou hned v závěsu za úsporami pod nůž státního řezníka. Ten obé spolehlivě probendí. A rychle.

Co bude dál?

4 0
možnosti
Foto

Jedna z možností jsou bitcoin a hlavní kryptoměny. Jejich emise je omezená, i když ne tak docela, protože kryptoměn přibývá a vznikly klony bitcoinu: bitcoin cash (BCH), Bitcoin gold, Bitcoin Satoshi Vision (BSV) atd. Zdá se však, že Bitcoin (btc) stále bude nejdůležitější kryptoměnou. Není však zcela jasné, co jeho cena udělá v recesi anebo krizi. Bitcoinu se nenajíš a není jisté, zda jeho cena v krizi tako nespadne.

Já trošku bitcoinu mám (jako malou investici, o kterou bez velké bolesti mohu přijít) a řídím se touto písničkou

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=SdhAfMor9BM

:-)

3 0
možnosti

A jaká je křivka česká?

0 0
možnosti

nepodstatná 

4 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS