Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

>>Vzdělanější a starší lidé<<

Máte, pí Šichtařová, pocit, že lidé, kteří volili Zemana jsou "vzdělaní"? - kdyby nebylo těchto "vzdělanějších" a starších lidí, Zeman by v uplynulých šesti a půl letech objímal stromy na Vysočině. A pokud, pí Šichtařová, své vzdělání nehrajete, zajisté budete souhlasit s tezí, že Zemana volili většinou lidé nevzdělaní - a také většinou lidi starší než mladší. A pak snad uznáte i to, že posuzovat "vzdělanost" na základě věku je hodně ošidné. On i takový šestnáctiletý student může být mnohem vzdělanější než naprosto nevzdělaný a nevzdělatelný důchodce - typický volič nejostudnějšího politika v této zemi Miloše Zemana.

3 3
možnosti
Foto

Vážený, a ́t se Vám to líbí nebo nelíbí, starší mají spousty životních zkušeností ať dobrých nebo špatných, ale mají. Starším lidem se hůř něco nabulíkuje. Chcete navíc tím přípspěvkem říci, že starší lidé nemají vzdělání ??? Já to vidím jinak, starší lidé prošli oba režimy a mohou porovnávat, jsou tací co byli v minulosti proti režimu, ale jsou i dnes.... Lidé, kteří ještě nepracovali a kteří jen dostávají od rodičů asi moc nevědí. Peníze jsou za práci....myslím, že paní Šichtářová má v tomto pravdu. Navíc si myslím, že těžko lze soudit, kdo volil Zemana dle vzdělanosti ( průzkum není odrazem skutečnosti). Nebo my snad nemáme tajné volby ?? Mohla to být taky otázka menšího zla ??? Tak jak jste to popsal, tak to vypadná, že důchodci pozbyly vysokoškolské tituly, maturitní vysvědčení a mají vstupem do důchodu pomocné školy ....já to zase vidím, tak že novodobí vystudovaní vysokoškoláci , maturanti mají poloviční znalosti než předcházející generace a bude hůř. ... Tituli si i kupujeme, klesají na požadavky na studenty, snižuje se nám laťka pro přiznání maturity.... a Vy tu budete mlet o tom, že 16.letí mají mít volební právo.... ????

0 0
možnosti

Aneb jak moudrá Markéta udělala z Grety hlupaňu;-D Jinak i kdyby šli volit všichni mezi 16 a 18, tak to neudělá snad ani tři procenta...

5 2
možnosti

Když STAN je levice tak kde je pak ANO a kde ČSSD? Ultralevice. OK, ale co pak KSČM? A pravice je jen Klaus a nikdo jiný. Jasně.

Možná by to chtělo si zopakovat aritmetiku a význam pojmu střed. Pokud se celá politická scéna posune doleva tak se posouvá i střed.

1 2
možnosti

J51i28r92i 72C86e22e

16. 5. 2019 11:13

Dělení na levici a pravici už nějakou dobu nemá žádný smysl. Sociální otázky akcentují všechny strany více méně stejně.

V současnosti probíhá dělení politických sil ve spektru progresivistická - liberální - konzervativní.

TOP09, Piráti, Zelení jsou progresivní, ČSSD, KDU-ČSL, ODS, ANO liberální, SPD konzervativní.

0 1
možnosti

Návrh k pousmání. Je mi jasné, že je to pro ně zajímavá voličská skupina, která se moc nestará, ale mohla by zajistit přísun hlasů a přežití. Opravdu nestojím o rozšíření nestarajících se voličů, protože to považuji za mor demokracie. Zapojení mladých do politiky je spíš lež, protože kdyby se voliči důsledně starali a vyžadovali výsledky práce svých zvolených zástupců, asi by diskuze v parlamentu vypadaly jinak. V prohlášení Gréty je chyba. Neznáme všechna fakta a způsoby řešení klimatické krize. Např. stále chybí stabilní zdroj levné čisté energie.

1 0
možnosti

Já bych naopak věk voličů odsunula až na 21 let.

4 0
možnosti

J56a71n 33R33á64ž

15. 5. 2019 19:19

Líbilo by se mi pravidlo, že kandidovat do Sněmovny by mohl občan až od 24let jako podmiňující kriterium by musel doložit potvrzení FÚ, že platil v posledních třech letech ze svých příjmů daně. To jako dkaz, že se už střetl s realitou běžného občanského života.

Jsem denně ve styku s mladými lidmi a pozoruji, jaký je velký mentální rozdíl mezi těmi, kdo si k praktickému životu už "přičuchli" a těmi kdo o realitě života neví nic. Představa, že by se v případě snížení věku voličů Sněmovna naplnila tak mentálně nezralými lidmi jako je např. pan Feri, mne opravdu děsí.

2 1
možnosti

Děkuji za informaci, že STAN je levice, to bych asi netvrdil. Co se týká Gréty, tak jsem si na ní dnes vzpomněl při čtení článku, že na dně Mariánského příkopu se válela igelitová taška...Jistě, k mládí patří naivita, ale také přímočarost a akceschopnost, studenti mají v zásadě pravdu a každé nakopnutí nečinné masy mířící do propasti je dobré.

3 0
možnosti

J11a15n 83R64á32ž

15. 5. 2019 19:22

Takové "nakopnutí" nečinné masy mířící do propasti, prováděl např. pan Šabata, či Kohout a jejich kolegové v padesátých letech, kdy nakopli profesory a mnohé své spolužáky tak silně, že se v hutích a dolech z toho vzpamatovávali hodně dlouho.

2 1
možnosti

Ano , souhlas.

Nějaký profesor v Americe vybádal , že člověk je "plně dospělý" až ve věku 23 let. Když si vzpomenu na své dospívání , musím mu dát za pravdu. Ve věku 24 let se člověk choval zodpovědněji k sobě a ke svému okolí než ve dvaceti. A to platilo takřka pro kohokoliv....

Proto volební právo pro šestnáctileté pokládám za nesmysl... Apopos , proč by poté nemohli volit již desetileté děti ?

4 1
možnosti

tak to jsem se pobavil, typicka Sichtarova :-)

OK, 16 let neni dost na volby... a co na sex? Je veci spolecenskeho konsensu odkdy bude volic volicem a kdyz ma pravo na sex? A procpak, kdyz ti lide maji byt odolni manipulaci, nesebereme volebni pravo pitomcum s IQ 80 , absoluventum ucnaku, siritelum hoaxu s ruzne vyjadrenymi formami demence? Proc nemusi volic prokazovat v seniorskem veku svou schopnost racionalne uvazovat? Proc jim muzeme vzit ridicak a ne volebni pravo? Proc? Proc? Proc tolik irituji sestnactileti volici?

2 5
možnosti

Volby v dnešním pojetí jsou nejgigantičtější střet zájmů. Koho může volit volič, který je existenčně na státu závislý? No přece toho, kdo mu slíbí dávat ze státního nejvíc. Volit by měli jen ti, kteří stát aktivně platí - nikdo ze zaměstnanců a uživatelů státních peněz (od prezidenta, přes ministry, hasiče, policii, nezaměstnané, dávkaře až po studenty a důchodce) by neměl mít volební právo. Ano, vedlo by to k tomu, že prakticky celá sněmovna by šla od válu, protože volby by se nedaly vyhrát megalomanskými, správným PR podepřenými sliby. Na druhou stranu by jsme se měli jako celek o něco lépe než dnes.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS