Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud se k tomuto tématu nespojíme s Poláky, tak to bude ubohost !

Kulisy odbierania dzieci przez Barneverknet - chodzi o pieniądze - https://www.youtube.com/watch?v=NqbvN-T-6ic

Děsí mě naši fanatičtí obhájci Barnevernetu, jsou to ujetí intelektuálové(-ky)

Psycholog specialista Einar Salvesen o Bodnariu a norské péči o děti- https://www.youtube.com/watch?v=umqZGSLCO7w

Co je špatného na tomto obrázku? - https://delightintruth.com/2016/05/22/whats-wrong-with-this-picture/

Bolestivé, jak to je - to je třetí část seznamu - odebrané děti v Norsku - https://www.facebook.com/BarnevernetStealsChildren/posts/646258342

Sedm soukromých hráčů vydělalo 550 milionů na péči o dítě - http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Syv-private-aktorer-har-tjent-550-millioner-pa-barnevern-7769555.html SKRYTÉ VAZBY - https://www.nrk.no/dokumentar/xl/brennpunkt_-skjulte-band-1.11660499

0 0
možnosti
Foto

P75a75v65e11l 41V56á84v96r18a

20. 2. 2019 11:12

nevím nevím, paní Šichtářová. Nebyla by snaha tlačit přes diplomacii a politickou reprezentaci dané země na jejich soudnictví podobná snaze Pražského hradu ovlivňovat soudnictví naše?

Nevšiml jsem si jediného argumentu proč by to mělo být něco jiného, snad jen kromě toho, že TOTO by byl boj NÁS ČECHŮ proti NIM! zatímco u nás doma je to něco jiného. Tedy když mi bijou bráchu, je třeba "namastit kladiva" a "ptát se až pak", zatímco "doma" se můžu s bráchou nesnášet a klidně i poprat.

2 1
možnosti
Foto

P13a61v45e91l 55V54á47v48r67a

20. 2. 2019 11:07

není pravda, že česká diplomacie nic nedělá. Například zplatila desítky milionů výkupné za unesené holky v třetím světě....

že tam možná byla i snaha zakrýt nějakou tu špionážní souvislost je ale možnél, konspirační teorie jsme mohli číst....

0 0
možnosti

Zde je vidět, že autorka je milující bytostí, přičemž láskou je prodchnuta hlouběji než je nadšena pro studium ekonomie; no a to je vlastně dobře.

1 1
možnosti

Zajímalo by mne jak moc jste to co zde prezentujete promyslela. Já samozřejmě o uvedených případech nevím vůbec nic... žádné detaily. Pouze kusé zprávy z médií.

Na druhou stranu ale věří zemi jako je Švýcarsko či Norsko. Věřím že v těchto zemích nevládnou zkorumpované zločinecké organizace, ale demokraticky zvolení zástupci lidu, demokraticky zvolená justice, policie, soudy, soudní pracovníci a státní úředníci.

Tím co tvrdíte v podstatě tvrdíte opak. Tvrdíte že jakási češka z Prahy ví naprosto přesně že matka X nebo otec Y kterým bylo odebráno dítě, nebo řidič Z, jsou poctiví a zcela bezúhonní lidé, kteří si svůj osud nezasloužili.

Já zde nejsem od toho, abych tvrdil že tomu tak není, že jsou to násilníci podvodníci, atp... Ale věřím justici, která provedla nějaké úkony, stějně tak jako by je vykonala ta česká, a na základě těchto úkonů došla k rozhodnutí.

To rozhodnutí se nám nemusí líbit, ale je to demokratické rozhodnutí demokratických institucí.

Zajímalo by mne jak by se nám líbilo, kdyby kvůli Holanďanům, kteří v praze zkopali

číšníka do bezvědomí vyhostilo Holandsko našeho velvyslance, kdyby si Holandský prezident či premiér zval na kobereček naše protějšky a žádal o vysvětlení a "okamžitou nápravu / propuštění"?

Jaký signál by tím naší společnosti předávali? Vy jste bana amatérů, banánová republika. Vaši soudci, policisté, státní úřednící jsou nedůvěryhodní zkorumpovaná mafiáni... Okamžitě propusťte naše bezúhonné občany!

3 1
možnosti

J10i55ř37í 55F35i48š40e97r

18. 2. 2019 21:10

Demokratické rozhodnutí demokratických institucí? To je jako co? Pravda na druhou o které se nediskutuje? Ve jménu demokracie se děje na světě mnoho špatností. Nepřipadá vám, že slovo demokracie je již jen zástěrka na křivárny? No mně ano, čím dál více.

7 0
možnosti

Polsko sice za své "kradené" děti v Norsku podle autorky tvrdě bojuje, ale položme si otázku - nakolik je v těchto záležitostech úspěšnější , tedy pokud pomineme ilegální únos z pěstounské rodiny, který byl ale soukromou iniciativou (i kdyby k v tom měly prsty polské tajné služby, lze to jen těžko přiznat) a kde odmítlo vrátit dítě takto získané zpět do Norska ?

Nynější diplomatická roztržka, kdy se vzájemně vyhošťují diplomaté, vede akorát k tomu, že než se vše urovná a přijde konzul nový, nemá se kdo polských občanů v Norsku zastat.

K tomu řidiči ve Francii : když pomineme fakt, že je to sice český občan, ale ten malér se mu stal v době, kdy pobýval ve Španělsku a jezdil pro španělského zaměstnavatele, pak v demokratickém státě, kde platí dělba moci, to nechodí tak, že si prezident předvolá ministra spravedlnosti a ten začne zasahovat do soudního procesu nezávislé moci soudní. Nevím, v jakém je ta věc stadiu, je-li rozsudek už pravomocný, má možná ministr spravedlnosti možnost, stejně jako u nás, podat stížnost pro porušení zákona nebo obdobný mimořádný opravný prostředek, francouzský trestní řád ale opravdu neznám. Pak by bylo na místě poskytnout našemu občanovi, pokud o to požádá, právní pomoc, případně prostředky na ni. Nicméně představa, že Babiš při procházce Prahou bude toto probírat s francouzským prezidentem, který nejspíš o věci nemá ani tušení, mi připadá poněkud... jak to říct kulantně...mimo mísu.

5 0
možnosti

Prvních pět let děti chtěly zpátky k mámě, teď se neví, protože už je pár let nikdo neviděl, ale paní z Barnevernetu říká, že už nechtějí, tak už je asi přemluvili.

1 0
možnosti

Teta byla také na "převýchově" za války v Německu, ale na rodiče rozhodně nezapomněla. Jen by mne zajímalo, jaké odškodné ty děti na Barneventu vysoudí, až budou plnoleté.

2 0
možnosti

Španělský zaměstnavatel se za něho postavil a navíc pomohl zaplatit právníka v 1. kole. Bohužel to nepomohlo.

2 0
možnosti

No, u soudu ve sporu prohraje 50% lidí, v trestních věcech je odsouzeno tak 80%.

0 0
možnosti
Foto

P18e14t17r 37Š54r52a95i39e50r

18. 2. 2019 11:13

Vážená autorko, na vašem místě bych byl se závěry převelice opatrný. Hodnotit od klávesnice takovéto případy, kde si často ani soudy nevědí rady, vyžaduje docela velké sebevědomí. I když se nejedná o nějaké exaktní měřítko, tak v "indexu štěstí" je Dánsko na 2. místě hned za Finskem, zatímco my na 21. a Polsko hluboko pod námi ... Takže peklo na zemi v Dánsku asi nebude ... ;-):-P

1 3
možnosti

Index štěstí, jděte do háje. V KLDR by byl určitě 100%.

8 0
možnosti

Ten případ pašeráka migrantů se mi nezdá. Máme někde 100% podložené, že o migrantech nevěděl a odevzdal je celníkům dříve, než byl nachytaný? Pokud by to bylo přesně podle blogu, musel ho z toho vysekat i průměrný advokát ex offo.

U pašeračky Terezy bychom taky mohli napsat srdceryvné pojednání, jak hloupá holka naletěla milenci a nevěděla, že tahá v kufru 8kg falešného dna navíc.

Nějak se mi nechce věřit, že v právním státě odsoudí člověka, kterému svědčí všechny důkazy v jeho prospěch, jenom proto, že je to nenáviděný východní řidič, který bere práci Francouzům. Pokud by to byla běžná praxe, už by to vešlo ve známost, stejně jako jsou známy norské praktiky.

3 0
možnosti

R^

Lapidárně, Pedro neřeší migraci - nereguluje ji apod. To se nelíbí Francii a na každý španělský kamion cestující na sever je pohlíženo jako na potenciální "cestovku", která má i plomby v pořádku a přesto se díky tomu hromadili uprchlíci v Calais. Je fuk, jestli za volantem španělského kamionu sedí Čech nebo Turek - multinárodnostní Francie toto neřeší a nikdo nemá zájem živit v kriminále nevinného člověka, nebo takového, komu nebyla vina plně prokázána. Spojovat si uvěznění řidiče s národností či východem je nesmysl - pro Francouze je to řidič španělského kamionu s místem pobytem tamtéž. Zřejmě nejsou veřejně k dispozici informace, na základě kterých byl odsouzen - může to sahat až přímo k zaměstnavateli, nebo vyšší obnos poukázaný na léčbu své manželky...to prostě nikdo neví a jen se spekuluje.

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS