Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Opravovat silnice, mosty, chodníky, stavět další metro bez pojízdných schodů je moc práce a moc problémů, proti tomu je slavnostní odhalení sochy ve veřejném prostoru výhra v loterii. :-/

0 0
možnosti

Ještě, že se v historii vytvořilo mnoho krásných uměleckých děl a památek. Dnes by tvůrce národ roznesl na kopytech.

0 0
možnosti
Foto

Tvůrce národ neroznáší na kopytech, národ roznáší na kopytech tvůrce placeného z veřejných prostředků. Nechť si každý tvoří jak o život a pokud si soukromník koupí předraženou lavičku, nic proti. Také byste si nekoupila na zahradu lavičku za 850tis. a kdyby, tak by musela mít takovou cenu, respektive muselo by být možné ji časem nejméně za tu cenu prodat.

0 0
možnosti

To už tady bylo, nastal problém u strahovského tunelu a pak ještě u jednoho, kde nebylo kam umění umístit. ;-D

0 0
možnosti

Moje zkušenost je taková, že estetika veřejného prostoru a chování lidí, kteří se v tom prostoru nacházejí, spolu souvisejí. Kultivací prostoru se kultivují i lidé v něm žijící a naopak kulturní lidé dokážou udržovat a zvelebovat prostředí okolo sebe. Z toho plyne, že investovat do zkulturnění veřejného prostoru se vyplatí. Protože na mnoha místech u nás je tento proces teprve na svém začátku, dochází k tomu, že peníze rozdělují lidé ještě nezkultivovaní. Doufejme, že se to týkalo více těch minulých, kteří figurovali v popisovaných příkladech, a méně těch současných.

Mnoho krásných míst, která u nás máme, vzniklo díky tomu, že investor dal důvěru odborníkům. Horší příklady se najdou, když se do toho pustí neodborníci sami.

0 0
možnosti

To určitě, ale není možné z toho dělat povinnost pro investora.

0 0
možnosti

S článkem souhlasím. Ale vrcholný bloger by měl vrcholově ovládat češtinu. Tato autorka má gramatické chybky v každém druhém blogu.

Dnes tedy :

nikoli protĚžovat, ale protEžovat -což znamená ochranářství, ne zvyšování hmotnosti.

0 0
možnosti

Ty vogo, tak to jsem netušil. Já to slovo moc nepoužívám, ale do dneška jsem se domníval, že je tam ě. Fakt. Co jen mě to v té češtině před padesáti lety učili?

1 0
možnosti

Mně to přijde jako Brno v minulém volebním období, kdy si tady lidi navolili různé Žít Brno aktivisti, Zelené, Piráty, kteří se nakonec spřáhli s ANO a začaly se dít přesně takové nesmysly - výsledkem jsou zcela ztracené 4 roky, nic se nevybudovalo, nic se nepohlo dál, ale máme spoustu různých nesmyslů pro "veřejný prostor", umění (těch správných kamarádů), aktivistů, (ne)ziskovek a projektů za desítky milionů jako zabydlování neplatičů z ubytoven v městských bytech a roztahání nepřizpůsobivých po celé širším centru... a hlavně o všem se rozhodovalo stylem, že dotace a granty šly na projekty kamarádů. Vrcholem všeho byl třeba propadák na oslavu 100 let RE:publika se svou seznamkou za 4 mega.... Praha zdá se půjde ve stejných stopách - předchozí neschopnost nahradila jednostranným aktivismem.... no snad to ty 4 roky přežije.

3 0
možnosti

I staří Římané věděli, jak jsou důležité hry. Ve starém Egyptě lid své panovníky doslova roztrhal, zatímco Římané mohli díky obilí za hubičku a hrám zdarma provozovat pseudodemokracii. Akorát nová doba se liší tím, že "hry" mají přinést peníze umělcům. Bez nutnosti, aby se jejich díla někomu líbila nebo nedejbože obohatila náš život.

1 0
možnosti
Foto

Úkolem komise složené z odborníků, která bude rozhodovat o kvalitě umístěných děl,je zabránění, aby si jednotlivé městské části anebo i jednotlivci instalovali po Praze nevkusná díla. Komise tomu na rozdíl od radních může rozumět. Mimochodem Brno dává ročně 10 procent rozpočtu na umění.

0 6
možnosti

J65i67ř24í 31H53o53r45á61k

12. 2. 2019 15:04

Z cizího se dobře rozhazuje.

5 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
13 0
možnosti
Foto

Daně už nejsou naše peníze ...

1 0
možnosti

J13a17n 23R52á98ž

9. 2. 2019 13:00

Dovolím se zeptat: Čí tedy jsou?

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS