Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tento článek je důkaz naprostého nepochopení jádra pudla.

I když nejsme v Eurozóně má to na nás stejný dopad jako na ostatní členy unie.

To že jsou daně v jedné zemi nižší a ve druhé vyšší má rozhodně dopad na stěhování kapitálu.

Když to před pár lety říkal Topolánek stejní lidé kteří dnes zvedají významně obočí mu tleskali.

Pokud má EU fungovat msíme přestat být Euro Hujery a začít si říkat které věci mají logiku aby byly společné a které ne. Například stanovení minimální mzdy k nim patří. Pokud Sobotka podepsal co podepsal pro migranty mělo by být zajištěno že bude mít stejný ekonomicko sociální základ v rámci celé Unie.

Užitečným skotem nejsme kvůli makrónovi ale kvůli sami sobě. Tleskali jsme si za zrušení totality ale co jsme zrušili. Ekonomickou moc jsme si zpět nevzali místo řízení svých majetků jsme volili jistotu desetinásobku. Největší rozkrádače jsme uctívali a udělali z nich presidenta.

Neumíme se vyrovnat se svou minulostí a vytahujeme ji jen když se nám to hodí do krámu.

No a pak ekonomická analfabetka napíše tenhle nesmysl a ještě jí tleskáme dokonce ji obdivujeme že je nejen chytrá ale i hezká - to bylo meritum článku?

0 0
možnosti
Foto

Paní Markéta je nej! Ráda čtu a poslouchám její úvahy, má to hlavu i patu! Děkuji!

2 1
možnosti
Foto

Vůbec nevíte co čtete.

0 0
možnosti
JS

... Panenko Skákavá, ona je ta paní Markétka navíc ještě hezká!!!

S úctou a obdivem, Jaroslav (*1939) a Ogar z Rosmery :-))

P.S.: God save Mr. Sichtar :-)))

3 1
možnosti
Foto

Got save Mr. Pikora.

1 1
možnosti
KK

Něco jsem nepochopil. My přece nejsme členem eurozóny. Tak, jak se nás to dotýká?

0 1
možnosti
AJ

No ale vidite, ze treba Drahos byl pro, a jako president to muze docela ovlivnovat pres CNB treba.

3 0
možnosti
KT

není třeba být ruskými sympatizanty. ono nás tvrdé jádro EU takhle do ruské náruče nažene samo

11 0
možnosti
LP

Tak vídíte, platit budou všichni bez ohledu jestli máme euro nebo ne. Naopak ti, co euro nemají, budou platit více, protože tam budou kurzové rozdíly. Toto sladké tajemství Vám zase prozradím já.

2 9
možnosti
JL

Sladké tajemství spočívá v tom, že eurozóna potřebuje aby do ní další země vstoupily. Protože ekonomický růst je možný jen dvěma způsoby, extenzivně a intenzivně. Extenzivní je zabírat další a další území, využívat jejich surovinových, přírodních a lidských zdrojů. Intenzivní je v rozvoji vědy, techniky, technologií. A protože současná EU ve školách učí ideologicky, v oblasti sociální žije nad poměry, pak potřebuje expandovat, zabírat a využívat. A v momentě, kdy například jedna CZK se bude rovnat jednomu euru, pak to nejde. Tedy je třeba zatáhnou do eurozóny země, vůči jejímž národním měnám je euro nadhodnocené, ve kterých jsou úspory obyvatel, které mají se srovnámím s eurozónou malé dluhy. A ti, kteří euro nemají, nebudou platit víc, a to právě proto, že existují kurzové rozdíly.

18 1
možnosti

Německo saje z celé Evropy.

Zakoupilo a získalo s pomocí bank většinu prosperujících firem v EU, aby zisk směřoval převážně do Německa a zároveň ovládlo pomocí svých nadnárodních firem obchodní trh po celé EU, což jsou další silné zisky. Jediný problémem jsou dluhopisy Jižních států, které Němci potřebují splatit, což je nyní problém.

Francie je zadlužená, její dluh stále roste a Macron se potřebuje těch dluhů zbavit a situaci nezachrání ani obrovská čínská zakázka na letadla.

Německo potřebuje Francii, aby nebylo tak znatelné, že EU je již v podstatě německý hospodářský prostor, či německá ekonomická říše. Proto zvažuje ochotu rozprostřít dluhy Francie na celou EU s tím, že tak pomůže snížit vysoký dluh Francii, ale zároveň aktivizuje jižní dluhopisy svých bank, které jsou nyní nesplatitelné.

Jde o to, aby se ty dluhy skutečně rozprostřely po celé EU a Německo převzalo absolutní nadvládu na celým EU ve formě federace tak, aby dopad dluhů, se co nejméně dotkl Německa, nezvýšil zatížení podřízené Francie a naopak Německu se ještě podstatněji zvýšily příjmy z celé EU.

"Pořádek musí být," tak s chutí do německé Eurofederace!

24 2
možnosti
Foto

daň z příjmu je přirozená, zatímco DPH je daň darebácká

0 7
možnosti
JL

Žádná daň není přirozená a naopak DPH je z nich nejspravedlivější, zdaňuje spotřebu.

8 0
možnosti
Foto

Co znamená výraz „rozprostření dluhu po celé Praze"? Znamená to, že Nuselák by dlužil stejně jako Vršovák. Vršovák by rázem dlužil méně, Nuselák více. O splátky by se všichni svorně podělili bez ohledu na to, kdo dluh způsobil.

0 1
možnosti
Foto

Co znamená výraz „rozprostření dluhu po celé ČR“? Znamená to, že Pražák by dlužil stejně jako Mostečák. Mostečák by rázem dlužil méně, Pražák více. O splátky by se všichni svorně podělili bez ohledu na to, kdo dluh způsobil.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS