Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Pokud vyhraje Zeman, tak bude během jednoho, max. dvou let státní pohřeb. A dostane šanci kandidát, kde nebude rozhodovat, kdo je nejvíc antiZeman.

0 0
možnosti
AP

Lidem by nejvíce prospělo ZRUŠENÍ úřadu prezidenta a převedení jeho (ne)pravomocí na premiéra nebo na předsedu senátu. Kolik starostí, peněz a zbytečné energie všech obyvatel by se ušetřilo?! ;-)

Na přijímání státních návštěv, kladení věnců, udělování medailí nebo dělání ostudy po světě je funkce prezidenta v pidi zemičce s počtem obyvatel jako New York nebo London, úplně zbytečná. Z Hradu by se mohl udělat luxusní hotel nebo museum :-P

0 0
možnosti
Foto

Před prvním kolem jsem si dělal volební kalkulačku na aktualne.

Byla tam otázka, jestli by se měla volba prezidenta vrátit zpátky na parlament a zrušit přímá volba.

Odpověděl jsem kladně, a dokonce jsem tuto otázku označil za důležitou.

Bohužel jsem neměl shodu ani s jedním z prezidentských kandidátů... :-/

0 0
možnosti
Foto

Přímá volba byla chyba. To je jasné. Demokracie je nejlepší systém, ale musí se umět nastavit a neustále regulovat. Ponechána volnému osudu se zničí.

Jinak my, čeští Němci, svého prezidenta nemilujeme. Žádného jsme totiž v naší zemi od roku 1918 neměli. Českoslovenští a čeští prezidenti nás buď ignorovali, nebo nenáviděli, nebo uráželi (Zeman)V.

1 1
možnosti
JS

pardon, překlik

0 0
možnosti
PV

Dneska karma nic moc, že? Namiřte hnojomet zpátky na EU nebo na uprchlíky. Nebo zkuste předpovědět zase nějakou krizi. Karma určitě maskáče sama ;)

3 6
možnosti
Foto

P82e45t36r 51H95r11a46c56h

20. 1. 2018 21:14

Pardon, klikl jsem omylem místo do prostoru, na mínus. Odebrat to zřejmě nejde.

0 0
možnosti

Někdy taky musím s tou hezkou dámou nesouhlasit.

Přímá volba dává občanům možnost účastnit se politického rozhodování a kazit snahy různých politických mafií ovládnou všechny mocenské pozice.

Lepší trochu vulgární president, než figurka naší staré politické mafie.

Hezký den!

9 3
možnosti
KK

K58a28r52e85l 89K11á55š

20. 1. 2018 7:51

I proto, co je v článku, jako obvkle výborném, napsáno, tvrdím, že nejlépe funkci presidenta zrušit. A to úspora financí je tím nejméně závažným důvodem. Co jen by ubylo zloby, rozštěpování společnosti ap..Nevýhod nevidím.

1 0
možnosti
JVB

Já osobně bych uvítal zavedení systému jako mají USA. Jasná osoba s jasným mandátem a pravomocemi. Náš systém je úmyslně zamlžený, aby se mohlo říkat "To ne já, to on".

3 2
možnosti
DB

americký systém je ještě více zamlžený a to tak moc že vy to ani nevíte..........v USA nevládne prezident, americký prezident je jen loutka na špagátku a tancuje dle potřeby jeho NEVOLENÝCH nadřízených...americký prezident je sám o sobe mlha, aby nebyli vidět ti za ním..............ale to lze zjistit jak studiem historických pramenů, tak i prostými úvahami, nebo studiem odborné současné literatury...především sociologie............

6 0
možnosti
Foto

Mě nejvyšší z otrokářů nezajímá a pohrdám jím.

0 0
možnosti
Foto

Nejde o žádný paskvil. Naopak je to naproso v pořádku, že se přímo volí prezident, který sice nemá moc pravomocí, ale mezi ně např, patří to, že jmenuje premiera a vládu.Zejména je to potřebné když díky systému přepočtu hlasů se může stát, že strana, která by získala třeba 40% hlasů by mohla mít absolutní většinu ve sněmovně a mohla si tak navolit za prezidenta loutku a fakticky ovládnout naši politickou scénu.

Náš systém je naprosto v pořádku, jen bohužel voliči u první přímé volby n ́moc nepřemýšleli a místo seriozního politika, který by pozvedával naši politickou kulturu zvolili hulvátského egomaniaka

0 9
možnosti
DB

je nutné umět rozlišovat mezi podstatným a nepodstatným..skutečnost, že si prezident občas zanadává a že nemá rád české žurnalisty nic neničí na jeho schopnosti myslet politicky a mít jasnou představu jak o domácí tak i o zahraniční politice...........a od toho tam je aby věděl a usměrňoval....slušnou loutku, která odkývá cokoliv, protože nemá potuchu, skutečně nepotřebujeme, i když působí na první pohled sympaticky.............jde o to se nedat zmást pozlátkem..........

7 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS